Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci nedokázali překonat obranu Hradce

29.01.2011 · Daniel Ježek
T Ř I N E C - Dvanácté kolo druhé části extraligy staršího dorostu proti sobě svedlo celky z Třince a Hradce Králové. Ačkoli byli svěřenci trenéra Romana Cienciala střelecky aktivnějším týmem, nedokázali překonat gólmana hostů ani jednou. Hosté si tak odvážejí komplet tří bodů.
II.12., sobota 29.1.2011
Třinec
Hradec Králové
0:2
Třetiny: 0:1, 0:1, 0:0  Branky a nahrávky: 18. Ropický (Kováč), 37. Nedvídek (Ropický). Vyloučení: 5:6, navíc Matuš, Slovák (oba TRI) 10 min OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:2.  
Chvostek D. - Kurzok, Blahuta, Valíček, Jonáš, Štencel, Běhal, Repe - Bumbál, Pargáč, Slovák, Ohera, Ižacký, Malyjurek, Chvostek M., Franek, Vrabel, Matěj, Jaroš, Matuš
Pavelka - Kopsa, Kováč, Havlena, Konečný, Matějček, Souček - Gabriel, Ropický, Procházka, Půlpán, Pilař, Pravda, Frk, Vlček, Kastner, Bartoň, Havlík, Šimončič, Nedvídek, Šeps

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvod utkání přinesl velmi vyrovnaný a taky atraktivní hokej. Šance se střídaly jak na běžícím páse, oba brankáři se měli co ohánět, aby udrželi své čisté konto. Domácí příznivci se mohli dočkat gólové radosti již po odehraných sedmi minutách. Jejich oslavy ale přerušili rozhodčí, kteří si všimli, že kotouč se do branky dostal dírou v síti. Oceláře ale tento nešťastný moment nakopl k větší aktivitě, jediným jejich problémem ale byl brankář Pavelka, který byl k nepřekonání. A tak udeřili hosté. Po pár vyložených šancí ať už na straně domácích, nebo na straně hostů, se k odraženému puku dostal Filip Ropický, který poprvé překonal jinak skvěle chytajícího Daniela Chvostka.

Domácí se ale nesložili, ba naopak ještě zvýšili své tempo. Výsledkem toho byli šance, které na svých holích měli Repe nebo Jaroš. V obou případech ale třinečtí hráči nedokázali překonat brankáře Jaroslava Pavelku, který po dlouhou dobu držel svůj tým nad vodou. Po odehrané polovině utkání se k puku dostal taky Tomáš Franek, který ale svým bekhendem mířil jen nad branku hradeckých. Zákonitě tak přišel trest. Domácí, hrající dvojnásobnou početní výhodu, pozapomněli na z trestné lavice vracejícího se Lukáše Nedvídka, který svým blafákem nedal Chvostkovi žádnou šanci.

Oceláři se v závěrečné části ještě snažili o srovnání kroku, překážkou jim ale byl pohotový brankář Pavelka, který dokázal pochytat všechny vyložené šance domácích útočníků. V největší šanci se ocitl Martin Vrabel, který se už řítil sám na branku Hradce. K neštěstí domácích mu ale poodskočil puk dál, než potřeboval. Ačkoli střelecká aktivita domácích nebrala konce, dokráčel si Jaroslav Pavelka k dalšímu vychytanému čistému kontu a svůj tým přivedl k zisku tří bodů.

Ohlasy trenérů

Roman Cienciala (Oceláři Třinec): Vstup do utkání se nám vyloženě nepodařil. Hráli jsme profesorsky, soupeře jsme zřejmě podcenili. Tím pádem jsme soupeře dostali do vedení. Poté soupeř hrál velmi zodpovědně, navíc jsme nedokázali překonat dobře chytajicího Pavelku. To nás připravilo o dnešní vítězství.

Miloš Říha (VCES Hradec Králové): První třetinu jsme hráli aktivně, z cehož vyplývaly naše přesilovky. Ty jsme nehráli moc dobře, nakonec se nám ale podařilo vsítiti branku. Ve druhé třetině jsme ubrali na aktivitě, měli jsme hodně vyloučených. Naštěstí jsme ubránili dvojnásobnou přesilovku soupeře a v oslabení 4 na 5 jsme vstřelili druhou branku. Třetí třetinu jsme hráli takticky, dokázali jsme bránit oslabení, díky čemuž jsme dokráčeli k zisku tří bodů.