Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost udržel pod pokličkou všechny tři body

28.01.2011 · Tomáš Vacho
Starší dorostenci dnes nastoupili k utkání s Pardubicemi a již od začátku udávali tempo hry. Hosté dokázali držet krok až do čtyřiadvacáté minuty, kdy Třinec podruhé v zápase odskočil na rozdíl dvou branek, na což již Východočeši nedokázali reagovat.
II.11., pátek 28.1.2011
Třinec
Pardubice
4:1
Třetiny: 2:1, 2:0, 0:0  Branky a nahrávky: 3. Ohera (Jaroš, Vrabel), 6. Bumbál (Chvostek M.), 24. Bezuška (Bumbál), 33. Bumbál (Matuš, Chvostek) - 7. Vachutka (Starý). Vyloučení:3:3. Využití: 1:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.  
Chvostek D. - Bezuška, Kurzok, Blahuta, Bumbál, Pargáč, Slovák, Ohera, Ižacký, Malyjurek, Valíček, Jonáš, Chvostek M., Štencel, Běhal, Franek, Repe, Vrabel, Matěj, Jaroš, Matuš.
Veselý - Kubín, Fridrich, Poulíček, Mládek, Chmelař, Pipek, Žilák, Starý, Moravec, Vachutka, Zelinger, Bureš, Zahaluk, Schneider, Petira, Řezníček, Mejtský, Voženílek.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Vše podstatné z prvního dějství se odehrálo v první desetiminutovce. Poklidný úvod utkání narušil již ve druhé minutě Adrian Bumbál, který se zjevil mezi kruhy s pukem na holi, jenže střela příklepem mu nesedla. O minutu později se však již měnilo skóre, protože si Třinec vytvořil velký tlak, čehož využil Filip Ohera, jenž se prosadil po závaru před brankou. V šesté minutě vedli domácí již o dva góly, dalšího závaru využil neúspěšný střelec ze druhé minuty Adrian Bumbál.

Pardubice reagovaly oddechovým časem a taktickou poradou, která jim brzy přinesla ovoce v podobě snížení skóre. Stalo se tak v sedmé minutě, kdy si Daniel Vachutka sjel mezi kruhy, odkud zamířil nechytatelně. Od tohoto momentu se mužstva začala soustředit převážně na defenzívu, a proto již žádné další šance či góly do první sirény k vidění nebyly.

Od jednadvacáté minuty bylo na ledě jen jedno mužstvo a tím byl Třinec. Ten dokázal zdvojnásobit své skóre a vyrobit si tak dostatčený náskok na soupeře. O první ze dvou branek se postaral Peter Bezuška, který střelou z pravé strany prostřelil nicnevidícího gólmana. Podruhé v prostřední části utkání rozvlnil síť Adrian Bumbál, který byl na konci rychle rozehrané akce po vahzování.

Hosté si za celých dvacet minut dokázali vytvořit pouze jedinou vážnější šanci, to když ve dvaatřicáté minutě nedokázali využít obrovského závaru před brankou Ocelářů. Pardubice byly z nepříznivého vývoje zápasu velmi rozladěné, což mělo za následek několik velkých chyb, které ale již třinec nepotrestal. Konkrétně jmenujme například přečíslení tří domácích útočníků na jediného obránce z pětatřicáté minuty, které zakončil Tomáš Franek pouze do břevna. .

Poslední dějství bylo již jen pouze ve znamení udržovacích prací třineckého náskoku – skóre se již neměnilo. Z vážnějších šancí lze jmenovat pouze třineckou spršku střel ze čtyřiačtyřicáté minuty, kdy se před odkratou bránou zmýlil Filip Oher, jenž netrefil prázdnou bránu. To ale nic nemění na tom, že všechny tři body zůstaly na třineckém ledě.

Ohlasy trenérů