Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci přišli o vítězství v poslední minutě utkání!

21.01.2011 · Růžena Raszková
V dnešním kole extraligy staršího dorostu zajížděli svěřenci Romana Ciencialy do Litvínova. Ještě minutu před závěrečnou sirénou vedli 2:1. Litvínovští ovšem dokázali v poslední chvíli vstřelit dvě branky a třinečtí dorostenci odjíždějí s prázdnou. Zítra se vrhnou do boje s plzeňskými Indiány.
II. 9., pátek 21.1.2011
Litvínov
Třinec
3:2
Třetiny: 1:1, 0:1, 2:0  Branky a nahrávky: 15. Trubenekr (Fučík, Kokeš), 60. Strejček (Kokeš, Zdeněk), 60. Procházka (Zdeněk) - 10. Růžička (Štencel), 23. Vrábel (Pargač). Rozhodčí: Turčan, Rozlílek, Koskuba. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.  
Horák (Soukup) - Kokeš, Weitz, Theimer, Strejček, Svoboda, Fučík, Cvrk, Válek, Zdeněk, Procházka, Trübenekr, Písařík, Malík, Mical, Malec, Řehulka, Čeřovský
Němec - Bezuška, Kurzok, Blahuta, Pargáč, Valíček, Běhal, Slovák, Ohera, Ižacký,Kofroň, Vrabel, Matěj, Jaroš, Matuš, Malyjurek, Kovarčík, Růžička, Samek, Štencel

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvod střetnutí poznamenaly časté prohřešky proti pravidlům. Větší část hrací doby se hrálo buďto v 5 proti 4, nebo ve čtyřech na obou stranách. A právě jedna z mnoha situací 5 na 4 vyústila v úvodní branku. Domácí hráli přesilovku, čekal se od nich velký tlak na branku Třince. Opak byl ale pravdou. Ve vlastním oslabení se do úniku dostal Marek Růžička, který nekompromisně překonal brankáře Horáka a poslal tak Oceláře do vedení. Litvínovské ale inkasovaná branka nabudila. Nejprve se dostali do úniku dvou na jednoho. Tuto akci domácích ještě zlikvidoval skvělým zásahem brankář Němec. Za další dvě minuty už byl i on krátký, prostřelil ho totiž Jan Trubenekr.

Druhou třetinu začali lépe domácí, kterým se ale nepodařilo překonat pozorného gólmana Němce. A tak zákonitě přišel trest. Před brankáře Litvínova se dostal Martin Vrábel, který bekhendovou střelou poslal puk podruhé do litvínovské sítě. Další průběh třetiny opět poznamenaly časté prohřešky proti pravidlům. Ocelářům se dokonce naskytla přesilovka pěti proti třem, ale třinečtí s ní nenaložili vůbec dobře, a tak se skóre neměnilo. Necelých pět minut před koncem prostřední dvacetiminutovky se do obrovské šance dostal domácí Zdeněk, ani on ale nedokázal najít recept na překonání brankáře Ocelářů. Do kabin šli tedy o něco veselejší hosté, které čekal úkol v podobě bránění jednobrankového náskoku.

To se Ocelářům dařilo celkem dlouho, i když místy měli namále. Již po odehraných dvou minutách třetí třetiny se domácí opět dostali do přečíslení dvou na jednoho. Znovu ale narazili na hráz jménem Karel Němec. Mezi minutami 43. až 57. se opakovala stejná písnička jako z úvodní periody, nebo poloviny periody prostřední, tedy časté vyloučení na obou stranách. Domácí se ale všemožně snažili o srovnání, po jedné hrubce v obraně však mohli definitivně přijít o naději na bodový úspěch. Oceláři měli snad stoprocentní šanci na zvýšení svého vedení, to by ale museli trefit prázdnou branku, a ne beton hostujícího gólmana. Tato akce tak započala černý scénář, který si ani ve snu nepředstavoval žádný ze zástupců hostujícího celku.

Necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny se domácí odhodlali k hře bez brankáře. To se jim vyplatilo, jelikož minutu před koncem srovnal na 2:2 Jan Strejček, který od modré propálil vše, co mu stálo v cestě. Pohromu Ocelářů dokonal vteřinu před koncem Jakub Procházka, který odvrátil hrozící prodloužení a rozhodl o přináležností tří bodů.