Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost opět nestačil na Jihlavu

29.01.2010 · Růžena Raszková
Ani podruhé se nepodařilo svěřencům Romana Ciencialy pokořit stějně starého soupeře z Jihlavy. I když ještě minutu před koncem druhé třetiny vedli Oceláři na jihlavském ledě dvoubrankovým rozdílem, domácím se podařilo do konce dvacetiminutovky třemi rychlými góly otočit zápas. Zaskočení třinečtí dorostenci se v posledním dějství už na nic nezmohli a Jihlavští na cestu do Českých Budějovic svému soupeři přidali ještě jednu branku jako pojistku dnešního vítězství.
II.A, pátek 29.1.2010
Jihlava
Třinec
4:2
Třetiny: 0:1, 3:1, 1:0  Branky a nahrávky: 39. Ludvík (Brabec), 40. Hlaveš (Prokš), 40. Ludvík (Mikeš, Tobola P.), 55. Brabec (Mikeš) - 10. Matuš, 31. Labaj (Chvostek). Rozhodčí: Kukeně - Blažek, Paulík. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 21:33. Průběh utkání: 0:2, 4:2.  
Hlávka - Tobola P., Tobola H., Březka, Hlaveš, Šťastný, Kříž, Vítek - Brabec, Mikeš, Ludvík - Prokš, Střecha, Zídek - Svobodník, Lupač, Vlček - Štěrba
Sklenář J.- Repe, Teper, Bezuška, Kurzok, Sklenář V., Macháček, Blahuta - Chvostek M., Labaj, Franek - Bumbál, Matuš, Kalus - Slovák, Glos, Barnošák - Šebek, Ižacký, Bazgier

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Téměř devětatřicet minut jihlavští dorostenci nedokázali proměňovat své šance, pak svému soupeři nastříleli tři branky během padesáti pěti sekund a dokonale položili Oceláře na kolena. Ti se ujali vedení v 10. minutě, kdy Radim Matuš obkroužil branku a překvapil Hlávku v jihlavské brance. V polovině zápasu pak zvýšil jejich náskok Michael Labaj střelou švihem z levého kruhu.

Domácí obrat zahájil Jan Ludvík, který se dobře zorientoval před brankovištěm, převzal puk od Brabce a nasměroval ho k levé tyči. Vyrovnání zařídil Ladislav Hlaveš, který si vyjel od modré, prosmýkl se mezi dvěma třineckými hráči a z kruhů se nemýlil. Osmnáct sekund před sirénou se podruhé prosadil Jan Ludvík, tentokrát doklepl puk do sítě po závaru před brankou.

Zlomený Třinec už se ve třetí třetině k vyrovnání nedostal, naopak Dukla potvrdila zisk tří bodů gólem Martina Brabce z 55. minuty. Jeho střela z mezikruží sice nebyla příliš razantní, Sklenář ji ale podcenil a domácí už si poté výsledek 4:2 pohlídali.

Ohlasy trenérů

Roman Cienciala (Třinec):
Jihlava vyhrála zaslouženě. Domácí byli trpělivější, my jsme hráli moc komplikovaný hokej, bez střelby. Odehráli jsme teď doma dvě parádní utkání se Slavií a se Spartou, a pod dojmem těch dobrých výkonů jsme Jihlavu podcenili, kluci si chtěli udělat body, ale narazili na odolného bojovného soupeře, který nás právem ztrestal.

Luboš Sláma (Jihlava):
Byl to absolutně vyrovnaný zápas, nám se povedlo dát tři góly během minuty a to soupeře položilo. My už jsme to pak díky našemu systému, který hrajeme, ubránili. Nicméně Třinec byl kvalitní tým a kluci odehráli dobrý zápas, navíc jsme měli v brance gólmana, který letos chytal teprve podruhé. Takže já jsem s výkonem mužstva spokojený, kluci hráli to, co jsme si řekli. Jediné, čeho bychom se měli příště vyvarovat, byly nějaké zbytečné chyby v obraně.