Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost porazil Spartu fotbalovým skóre 1:0

18.12.2009 · Michal Pavlík
Ve 3. kole druhé části dorostenecké extraligy zajížděli třinečtí dorostenci do Holešovic. S Oceláři se Sparťané utkali poprvé a po úvodních dvou výhrách v nadstavbě okusili hořkost porážky. Lví podíl na vítězství Třince má brankář Jiří Sklenář, který svými skvělými zákroky zneškodnil všechny šance domácích.
II.A, pátek 18.12.2009
Sparta Praha
Třinec
0:1
T-Mobile Aréna
Třetiny: 0:0, 0:1, 0:0  Branka a nahrávky: 25. Barnošák (Slovák, D. Bezuška). Rozhodčí: Hodek – Krejsa, Ledinský. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 25. 
Bílek – Kolář, Dvořák, Müller, Koževnikov, Skřivánek, Bodnár – Matějček, Brzobohatý, Přibyl – Hudec, Hampl, Doležal – Kniazev, Soumelidis, Teubner. Trenér Jiří Doležal.
J. Sklenář – Teper, Blahuta, P. Bezuška, V. Sklenář, Macháček, Kurzok – Franek, Faksa, Chvostek – Bumbál, Matuš, Kalus – Barnošák, Labaj, D. Bezuška – Šebek, Slovák, Glos. Trenér R. Cienciala.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní šance Sparty z první minuty jakoby předznamenala celý průběh utkání: ve vyložené šanci ztroskotal na třineckém Jiřím Sklenářovi sparťan Hudec. Hra byla hodně tvrdá se spoustou osobních soubojů. Už v 6. minutě to bylo na vyloučené 2:2. Z Třineckých jako první zahrozil D. Bezuška, ale svůj únik z levé strany zakončil nad Bílkovu bránu. Po úvodní desetiminutovce se dostal ke slovu domácí Doležal, ale po kličce bekovi už nestačil obehrát brankáře. Za tři minuty uvolnil třinecký Franek Chvostka, jenže ten už byl moc blízko brankáři Sparty, aby mohl skórovat. Vzápětí přihrál Doležal do vyložené šance Hamplovi, ovšem třinecký Sklenář zasáhl výborně levým betonem.

Úvodní gól Třince přišel jako blesk z čistého nebe. Ve 25. minutě zakombinoval David Bezuška se Slovákem a puk uklidil mezi betony Bílka Dominik Barnošák – 0:1. V další šanci ocelářů podržel domácí tým Bílek a vzápětí nadvakrát nedostal puk za sparťanského strážce Matuš. Ve druhé polovině utkání opět dominoval brankář ocelářů. Výpady Pražanů s klidem schovával v lapačce. Zuby si na něm vylámali Hampl, Přibyl i Kniazev.

Ve třetí části byla vidět snaha Holešovických o vyrovnání. Ve 42. minutě vystřelil hned po buly Doležal, puk propadl Sklenářovi výstrojí a zamířil těsně vedle třinecké tyče. Z následné aktivity Sparty pramenily vyloučení Třince, ale Sparta v přesilovkách narážela na hráz jménem Jiří Sklenář. Sedm minut před koncem dokonce třinecký lapač vyrazil puk hlavou po ráně Hudce. V závěru domácí zkusili štěstí bez brankáře, to však k vyrovnání nevedlo a Třinečtí tak fotbalovým skóre porazili Spartu.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (Sparta): Byli jsme lepším týmem a prohráli jsme jedna nula. Zápas se hraje na branky a soupeř potrestal tu jednu naši obrovskou chybu. My jsme nedali žádnou.

Roman Cienciala (Třinec): Jsme rádi za body, protože každý kdo viděl zápas, musel uznat, že Sparta byla jasným favoritem, měla obrovský tlak na bránu. Myslím, že z naší strany to bylo o štěstí a bojovném srdíčku. Utloukli jsme to, ale Sparta byla lepší.