Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

I přes třígólovou ztrátu nakonec výhra v prodloužení!

15.01.2016 · Martina Sikorová
Starší dorostenci nevstoupili do utkání s Kometou vůbec dobře a po úvodní části museli dotahovat třígólové manko. To se jim nakonec také povedlo a byť se pak Brno dostalo do vedení ještě jednou, Oceláři znovu srovnali krok a výhru pak krátce před koncem prodloužení trefil Jan Kalus.
A5, pátek 15.1.2016
Třinec
Kometa Brno
5:4p
Werk aréna
Třetiny: 0:3, 2:0, 2:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 28. Mach (Haman, Hrachovský), 35. Kalus (Kaukič), 43. Przybyla (Najsar, Krzak), 57. G. Radzienciak (Kaukič, Mach), 65. Kalus (Kaukič) – 3. Čejka (Havlát, Kučera), 12. Hasoň (Trnka), 17. Škvrně (Novák, Zukal), 47. Novák (Škvrně, Mlynář). Rozhodčí: Mikula - Bojda, Mikler. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 69. Střely na branku: 48:29. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4, 5:4.  
Ochman – Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Klocek, Timotej Marguš, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Vochozka, Mach, Przybyla, Kalus, Najsar, Molin
Dostál – Petrla, Trnka, Jurnečka, Kučera, Král, Jeřábek, Zukal – Novák, Havlát, Hasoň, Škvrně, Čejka, Matula, Mlynář, Knap, Krejčí, Frydrych, Svoboda, Ferda, Süss

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Začátek pátečního utkání byl zcela jednoznačně v režii Komety. Už ve třetí minutě vypálil od modré čáry Jakub Čejka a třinecký gólman se snažil přikrýt puk pod lapačkou, to se mu však před brankovou čárou nepovedlo. Vyrovnat mohl v jedenácté minutě Stuchlík, ten však z prostoru před Dostálem nasměroval puk pouze do lapačky brněnského brankáře.

Nedáš, dostaneš. Jan Hasoň se v útočném pásmu dostal k puku, sjel s ním k brance a poté jej uklidil za záda Ochmana. A o chvíli později bylo na brněnské střídačce ještě veseleji, když z levého kruhu poslal puk do sítě Matěj Škvrně a zároveň tak stanovil skóre po úvodní třetině.

Ve druhé třetině se hra vyrovnala, vlastní nedisciplinovaností však Oceláři nabídli Kometě více než minutovou hru v dvojnásobné početní výhodě. Třinečtí dorostenci ale oslabení ubránili a následně při hře čtyři na pět udeřili, když Dostála překonal z pravého kruhu Matěj Mach. Ještě veseleji bylo na střídačce domácího týmu o pár minut později.

Kaukič nasměroval puk do brankoviště, odkud jej za záda brněnského brankáře poslal Jan Kalus a rázem už to bylo jen o jediný gól. Oceláři si pak ještě v průběhu druhé části vytvořili několik šancí pro vyrovnání, před druhou sirénou ale srovnat krok s Brnem nestačili.

Co se svěřencům trenéra Wojnara nepodařilo v prostřední dvacetiminutovce, napravili krátce po startu té třetí. Puk za záda Dostála poslal Dan Przybyla a za stavu 3:3 se tak začínalo od začátku. Vyrovnaný stav ovšem příliš dlouho nevydržel a po úspěšné dorážce Matěje Nováka vedli znovu hráči Komety. Ovšem hned nato mohlo být opět srovnáno, Przybyla ale z prostoru před brankou zamířil příliš vysoko.

Nakonec se ale Oceláři vyrovnání přece jen dočkali, když na modré čáře dostal prostor ke střele Grzegorz Radzienciak a projektil z jeho hole se zastavil až o síť za zády brněnského gólmana. Zajistit pro svůj tým tři body mohl následně Stuchlík, ten ale před odkrytou klecí puk projel a duel tak dospěl až do prodloužení.

Nastavený čas příliš nenabídl, když už to ale vypadalo, že o vítězi budou muset rozhodnout samostatné nájezdy, fauloval Novák a nabídnutou početní výhodou Oceláři nepohrdli. Po menších zmatcích před Dostálem se dostal puk k Janu Kalusovi, který jej nakonec nasměroval do sítě a zařídil tak pro svůj tým bonusový bod.