Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorostenci vítězí po osmigólové nadílce Šumperku!

10.09.2015 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci měli do utkání proti nováčkovi soutěže povedený vstup a už v páté minutě šli po gólu Tobiáše Marguše do vedení. Ještě do konce první části Oceláři přidali další tři branky a nakonec dokráčeli k vysokému vítězství. Čisté konto si v tomto zápase vychytal Maxim Kučera.
3.kolo, čtvrtek 10.9.2015
Třinec
Šumperk
8:0
WERK ARENA
Třetiny: 4:0, 2:0, 2:0  Branky a nahrávky: 5. Tobiáš Marguš (Patlevič), 13. Tománek, 18. Peterek, 19. Čmiel (Plandor, Rybnikár), 25. Raška (Patlevič), 29. Indrst (Peterek), 50. Raška (Homola), 52. Peterek (Srníček). Rozhodčí: Trombík - Mikler, Vengřín. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 46:18. Průběh utkání: 8:0.  
Kučera - Patlevič, Konderla, Srníček, Homola, Michálek, S. Radzienciak - Tobiáš Marguš, Raška, Čmiel, Pszczolka, Plandor, Peterek, Tománek, Korčák, Indrst, Mikler, Rybnikár
Venouš - Rutar, Jureček, Habrman, Uhlíř, Moučka - Vaňous, Krč, Scheuter, Žižlavský, Kašpar, Ott, Štrbík, Dudycha, Vintr

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do čtvrtečního utkání vstoupili aktivněji třinečtí mladíci, kteří si hned v úvodu svou aktivitou vynutili početní výhodu, tu ale především díky dobrému zákroku Venouše, který pokryl všechny dorážky Ocelářů, využít nedokázali. O pár minut později už se ale svěřenci trenéra Raszky z prvního gólu radovali. Hosté špatně střídali a hráči s dráčkem na prsou se tak dostali do akce tři na nikoho, kterou proměnil střelou po ledě Tobiáš Marguš. Draci poprvé zahrozili ve své první přesilové hře, ve které se do brejku dostal Žižlavský, s jeho zakončením si ale poradil Kučera a udržel tak svůj tým ve vedení.

Na třineckého gólmana následně nevyzrál ani Scheuter a opět se tak ukázalo, že pravidlo nedáš - dostaneš, opravdu platí. Nejprve se sice zdálo, že Ondřej Tománek vhodný moment ke střele prováhal, nakonec se ale domácímu útočníkovi podařilo poslat kotouč do sítě. Krátce před koncem úvodní periody poté ještě znovu udeřili Oceláři a to hned dvakrát v rozmezí jediné minuty, kdy nejprve přesilovou hru využil Jonáš Peterek a chvíli na to se po přihrávce Plandora prosadil dorážkou do odkryté klece také Matouš Čmiel.

Také vstup do prostřední dvacetiminutovky vyšel lépe hráčům v bílých dresech. Patlevičovo nahození nemohlo Venouše příliš ohrozit, ke kotouči se ale před brankou dostal Adam Raška, který jej uklidil do hostující sítě. O čtyři minuty později se skóre na kostce nad ledem měnilo pošesté, když po přihrávce Peterka zpoza branky zamířil přesně Filip Indrst. Stejný hráč poté mohl překonat šumperského gólmana ještě jednou, po závaru před Venoušem ale domácí útočník napálil pouze mantinel za brankou.

Závěrečná část odstartovala šancí Krče, ten ale svou příležitost vstřelit první gól hostů využít nedokázal. Následně se nemohl radovat ani Vaňous, který před odkrytou klecí Třince promáchl. Hrozili ale také Oceláři, teč Peterka však zamířila pouze do brankové konstrukce. Další gól tak padl až během hry čtyři na čtyři, když se po povedené individuální akci prosadil Adam Raška. Krátce na to si šumperský gólman vybral smolnou chvilku, po střele Jonáše Peterka se totiž zdálo, že má kotouč pod kontrolou, ten mu ale ještě před přerušením hry vypadl a zamířil za brankovou čáru.

Ohlasy trenérů

Jiří Raszka (HC Oceláři Třinec): Tři body máme, výsledek vypadá sice jednoznačně, ale přizpůsobili jsme se hře soupeře a s naším výkonem tak nemůžeme být spokojeni.
×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec