Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorostenci nadělili Kohoutům osm branek!

07.03.2015 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci sice v posledním utkání nadstavby inkasovali jako první, to je ale příliš nerozhodilo a ještě v úvodní třetině otočili Oceláři zápas na svou stranu. Pod jasnou výhru se nejvýrazněji podepsala trojice útočníků, autor dvou gólů a dvou nahrávek, Jan Kalus a tříbodoví Dan Przybyla a Dominik Molin.
38.kolo, sobota 7.3.2015
Třinec
Olomouc
8:2
WERK ARENA
Třetiny: 3:1, 2:0, 3:1  Branky a nahrávky: 10. Klocek (Tobiáš Marguš, Radzienciak), 15. Przybyla (Najsar, Papaj), 19. Najsar (Przybyla, Radzienciak), 21. Molin (Kalus), 31. Raška (Kalus), 44. Kalus (Molin), 45. Papaj (Przybyla), 60. Kalus (Molin, Rufer) - 8. Pěcha (Rutar), 55. Pěcha (Kret, Holiš). Rozhodčí: R. Janda - Špringl, L. Janda. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 95. Střely na branku: 48:23. Průběh utkání: 0:1, 7:1, 7:2, 8:2.  
Ochman - Adámek, Klocek, Radzienciak, Krzak, Michálek, Rufer - Tobiáš Marguš, Najsar, Molin, Raška, Korčák, Przybyla, Kalus, Plandor, Papaj, Indrst
Galuška - Rutar, Dajčar, Krejčí, Vosátko, Klesla, Holiš - Štefka, Pěcha, Urban, Kret, Janečko, Palinek, Spatharis

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Gólový účet utkání otevřeli Kohouti, když kotouč za Ochmanova záda dostal Martin Pěcha, o necelé tři minuty později ale bylo vyrovnáno zásluhou Kamila Klocka a když se pak prosadil také Dan Przybyla, byli Oceláři ve vedení. Srovnat krok se svým soupeřem mohla Olomouc v početní výhodě, místo toho ale navýšil náskok třineckého týmu René Najsar gólem v oslabení.

Ze druhé části uběhlo jen pětadvacet sekund a domácí mladíci se mohli radovat znovu, tentokrát po brance Dominika Molina. Kohouti následně ubránili dvě početní výhody, v polovině utkání ale inkasovali popáté. Po přihrávce Kaluse zůstal před olomouckou brankou Adam Raška, který počkal na pohyb gólmana a následně poslal puk za jeho záda.

Třinečtí mladíci byli i nadále aktivnějším týmem, zakončení mladých útočníků však vždy postrádala kousek k tomu, aby kotouč skončil až za brankovou čárou. Z gólu se tak nemohl radovat ani Przybyla, který se protáhl až před Galušku, po jeho akci ale nakonec puk olomouckou klec minul.

Krátce po startu závěrečné periody sice nejprve Najsar napálil boční tyč, o chvíli později ale využil Jan Kalus toho, že byl hostující gólman mimo svou branku a kotouči v cestě do odkryté klece tak nic nebránilo. Za necelou minutu a půl byl gólový rozdíl mezi oběma týmy ještě větší, když se z přečíslení trefil Michal Papaj.

Kohouti se svého druhého gólu dočkali až pár minut před koncem, když v početní výhodě neudržel třinecký gólman střelu Martina Pěchy. Poslední gól pak padl jen necelou minutu před koncem při hře čtyři na čtyři. Jan Kalus sice nejprve napálil břevno, druhý pokus už si ale cestu do branky našel.

Mladší dorostenci Ocelářů tedy ukončili nadstavbovou část na třetím místě s třiaosmdesáti body a v play-off by tak měli v prvním kole narazit na Žďár nad Sázavou.