Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři se nevzdali a otočili zápas s Kladnem

25.01.2014 · Tomáš Golasowski
T Ř I N E C - Starší dorost dnes zvládl zápas s Kladnem, i když to s borci zpod Javorového nevypadalo dobře. Hráči s dráčkem na prsou ukázali velikou bojovnost, a přestože prohrávali už o tři branky, tak ještě dokázali zápas zvrátit ve svůj prospěch.
36.kolo, sobota 25.1.2014
Třinec
Kladno
5:4sn
Werk aréna
Třetiny: 0:0, 0:3, 4:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 43. Pala (Bartko, Roman), 49. Roman (Murín, Sikora), 54. Roman (Bartko), 56. Roman (Pala), rozh. náj. Kofroň – 25. Schilhabel (Zajíc), 25. Pliml, 32. Pliml (Janeček), 52. Keszi (Schildhabel). Rozhodčí: Radek Husička, Milan Gančarčík, Martin Konvička. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 66. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 5:4.  
Fendrich (od 32. minuty Hlaváč) – Roman, Janiczek, Bartko, Zahradníček, Bartoň, Adámek, Stránský – Švaňa, Sikora, Petrák, Trčka, Škorpík, Poruba, Murín, Kofroň, Sztwiertnia, Pala, Roman
Jiroušek (Vladař) – Havelka, Libecajt, Zajíc, Matula, Chládek, Balcar – Hajný, Vendis, Patyk, Molčík, Kolowrat, Pliml, Schildhabel, Janeček, Čermák, Keszi, Kaprál, Borkovec

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Vstup do zápasu byl z obou stran hodně ostrý. Kladenský Čermák nedokázal z dorážky prostřelit Fendricha, na druhé straně se prokličkoval před Jirouška třinecký Matěj Murín , ale ani ten neotevřel skóre zápasu. Velkou šanci spálilo také duo Zahradníček – Pala, kteří upalovali v přečíslení na brankáře hostí, ale střela z hole Zahradníčka mířila nad. Po první třetině se tak šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Hned v první minutě druhé periody měli na hokejkách gól domácí, ale famózní Jiroušek chytil střelu Škorpíka do polo odkryté branky, a to se musel Jiroušek vracet do brány, protože byl odcloněn vlastním spoluhráčem. Do vedení šli hokejisté Kladna, když kotouč poskakující po brankovišti za záda Fendricha zasunul Křesimír Schildhabel. Hned na to hosté zvyšovali už na rozdíl dvou branek, a to zásluhou střílejícího František Pliml.Domácí poté začali být nervózní, z čehož pramenili jejich chyby. Jednu z nich mohl potrestat Jakub Kaprál, který vystihl rozehrávku domácích, ale Fendrich byl na správném místě. O minutu později se již Kladno radovalo. Václav Janeček našel přesnou přihrávkou od modré si sjíždějícího Františka Plimla, ten střelou zápěstím překonal Fendricha a připsal si tak již druhou branku v zápase. René Fendrich si to pak zamířil na střídačku a mezi tři tyče Ocelářů se postavil Jan Hlaváč.

Ve třetím dějství dnešního zápasu již našli Oceláři recept na skvěle chytajícího Jirouška. Martin Pala to byl, který donutil kladenského brankáře lovit kotouč ze své sítě poprvé a bylo zaděláno na pořádné drama. A k dramatu nakonec také došlo, protože brzy na to vstřelil kontaktní gól Miloš Roman. O minutu později mohlo být vyrovnáno, ale padajícího Jirouška nedokázal překonat třinecký Bartoň, který přestřelil hostující branku. Znovu se ukázalo, že nedáš – dostaneš není jen tak ledajaké slovní spojení, ale že v hokeji toto prostě platí, protože kladenský Vincent Keszi udeřil z brejku a Kladno bylo znovu o dvě branky lepší. Třinecké Oceláře to však nepoložilo, kotelníci hnali mladé Oceláře dopředu, a ti dokázali nakonec srovnat skóre. Michal Roman napřáhl od modré čáry a ránou jako z kanónu málem protrhl síť za gólmanem Kladna. Poté se v přesilové hře prosadil nikým nekrytý Miloš Roman a šlo se do prodloužení.

V něm gól nepadl a nebyla k vidění ani žádná vyložená akce a o osudu zápasu musely rozhodnout samostatné nájezdy. V těch byli šikovnější domácí borci, když David Kofroň rozhodl střelou mezi nohami hostujícího brankáře. Tím mohla propuknout domácí nefalšovaná radost, kteří získali tři důležité body.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice