Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři podlehli po samostatných nájezdech Vítkovicím

08.01.2014 · Kamila Schmiedová
V 30. kole NOEN extraligy juniorů se utkali třinečtí junioři s týmem HC Vítkovice Steel, který má nad nimi v tabulce náskok 10 bodů. Hostům se hned ve druhé minutě podařilo skórovat. Domácí vyrovnávali až ke konci druhé třetiny zásluhou Jakuba Ižackého. Tento stav se ale nepodařilo ani jednomu týmu do konce zápasu změnit, rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých uspěly Vítkovice.
30.kolo, středa 8.1.2014
Třinec
Vítkovice
1:2sn
Werk aréna
Třetiny: 0:1, 1:0, 0:0 - 0:0  Branky a nahrávky: 35. Ižacký (Franek, Valíček),- 2. Blahuta (Tomi, Slováček), rozh. nájezd Blahuta . Rozhodčí: Mikula - Bryška, Lučan. Vyloučení: 2:2 . Využití: 1:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 98 . Střely na branku: 35:32 . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.  
Svoboda M. – Běhal, Zahradníček, Pisarik, Mravec, Matyáš, Heider, Valíček – Pěnčík, Franek, Růžička, Kofroň, Ižacký, Helešic, Kovařčík Ondřej , Kasala, Motloch, Matuš, Kovařčík Michal, Christov, Jaroš
Svoboda R. – Hawlík, Demel, Jonáš, Rudl, Puzič, Charvát, Ballner, Tomi, Holý, Illéš, Česlík, Blahuta, Kuťák, Ollender, Slováček, Sysala, Škutchan, Churý

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu


Skóre zápasu otevřeli hosté a to hned ve druhé minutě, kdy se Tomimu podařilo zmocnit puku v obranném pásmu, našel volného Martina Blahuta, a ten již neměl problém vstřelit první gól. To vybudilo domácí, kteří začali okamžitě tlačit na bránu hostujících. Velká šance na vyrovnání se poté dostala domácímu Heiderovi, který jel sám na bránu, brankáře ale nepřekonal. Do konce první třetiny jsme již pak pozorovali celkem vyrovnaný hokej, oba týmy se snažili vytvářet si šance, žádná z nich ale nebyla proměněna.

V První minutě druhé třetiny se podařilo domácím pořádně zatopit před hostující bránou, když se přes jejich obranu dostal Růžička a střílel. Jeho střela byla odražena od brankáře a dostala se k Matušovi, který neváhal a snažil se puk doklepnout, vyrovnání to ale Ocelářům nepřineslo. Ve dvacáté šesté minutě dochází i k prvnímu vylučování z řad vítkovických hráčů, těm se ale po celou dobu přesilové hry daří puk vyhazovat ze svého obranného pásma a tím mařit šance domácích. 32. minuta přinesla trestné střílení domácích, Růžička v něm ale neuspěl. Tři minuty poté se ale domácím daří vyrovnat. Franek střílel tvrdou střelou od modré čáry, která byla tečována Jakubek Ižackým rovnou do brány. Zbytek třetiny byli díky gólu aktivnější třinečtí, to se ale však neprojevilo na světelné tabuli.

Do třetí třetiny vstupují hosté se zřetelně větší aktivitou. O první rozhodující střelu se snaží Hawlík, jehož kotouč je ale vychytán domácím gólmanem. Karta se později obrací a aktivia se přesouvá na domácí. Vetší šance se dostává Ižackému, který zachytil vyhozený kotouč a jel sám na bránu, puk se mu do ní nepodařilo dopravit. Oceláři spouští smršť útoků na hostující bránu, o další skórující gól se pokouší hned Matuš i Růžička, jejich střely jsou vychytány. Poté útočí Christov, kterému se podařilo zachytit rozehrávku ve středním pásmu a hned po něm se pokouší o gól z otočky Franek. Vítkovice pak nezaháleli a podařilo se jim přitlačit Oceláře v jejich obranném pásmu, kde padly až tři střely za sebou, jedna z nich byla z hole Holého. Ke konci základní hrací již žádný gól nepadl a zápas tak dospěl k prodloužení.

V prodloužení se více do brány tlačily Vítkovice, tentokrát šance Kruťáka, kterou neproměnil. Nastavený čas tedy také branku nepřinesl. Rozhodnutí muselo padnout v samostatných nájezdech. V nich jsem se dočkali nájezdového maratonu, nejdříve se podařilo vstřelit branku domácímu Tomáši Frankovi, který si najel a švihem střílel z pravé strany. Vyrovnat se ale podařilo Ballnerovi zasunutím puku do brány. Rozhodující nájezd ale padl až z hole hostujícího Martina Blahuta . 1:2.