Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři se rozstříleli a odnesl to Zlín

11.01.2014 · Tomáš Golasowski
T Ř I N E C - Juniorka Ocelářů neprožívá jednoduché období a nedaří se ji podle představ, ale dnes to možná zlomila. Hostům se Zlína dokázali Oceláři nasázet sedm branek. Lví podíl na tom měl hráč se zkušenostmi z Extraligy Marek Růžička, který si připsal pět kanadských bodů za dva góly a tři asistence.
28.kolo, sobota 11.1.2014
Třinec
Zlín
7:3
Werk aréna
Třetiny: 2:1, 4:0, 1:2  Branky a nahrávky: 1. Růžička (Jaroš, Franek), 12. Pisarik (Růžička, Jaroš), 26. Ižacký (Kofroň, O. Kovařčík), 27. Kasala (Heider), 35. Franek (Růžička, Běhal), 40. Růžička (Franek, Foltýn), 56. Jaroš (Růžička) – 16. Sedláček (Dalajka, Matula), 52. Kratochvíl (Kratochvil, Mika), 58. Sedláček (Andrýsek, Matula). Rozhodčí: Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:12. Využití: 4:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 137. Střely na branku: 33:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1, 6:2, 7:2, 7:3.  
Svoboda – Běhal, Pisarik, Mravec, Matyáš, Heider, Valíček, Foltýn – Pěnčík, Franek, Růžička, Kofroň, Ižacký, Helešic, Kovařčík O., Kasala, Motloch, Kovařčík M., Christov, Jaroš
Haloda (od 27. minuty Svoboda) – Řezáč, Macharáček, Zbořil, Urbanec, Andrýsek, Kobylík, Kužílek – Hlaváč, Kratochvíl M., Dalajka, Gremlica, Zaremba, Karola, Kratochvíl Š., Stránský, Galuška, Matula, Mika, Sedláček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oceláři vlétli do zápasu ve velkém stylu a hned po půlminutě otevřel skóre Marek Růžička. Hráči Zlína byli velice nedisciplinovaní a na to také dopláceli. V přesilové hře se prosadil Alex Pisarik, když dostal perfektní přihrávku na mezikruží a zápěstím prostřelil Halodu. Poté se však aktivity ujali hosté ze Zlína, kteří stihli ještě do přestávky snížit na rozdíl jediné branky. Pavel Sedláček to byl, který dokázal z pravé strany prostřelit třineckého Svobodu.

Prostřední dějství patřilo domácím hráčům, kteří už od začátku třetiny mnohem lépe bruslili a vynucovali si fauly soupeře. Jednu z početních převah využili hráči s dráčkem na prsou díky Jakubovi Ižackému, který dorážel střelu Adama Kofroně. Krátký okamžik na to se radovali domácí opět, a to když Lukáš Kasala střelou zápěstím překonal překvapeného Halodu. Hostující tým si v reakci na tyto góly vybral oddechový čas a mezi tři tyče Zlína se postavil brankář Martin Svoboda. Oddechový čas Zlínu pomohl k větší aktivitě, ale ani ta nevedla ke kýženému snížení. V jedné ze šancí hostů se Filip Stránský neprosadil z očí do očí třineckému gólmanovi. A tak se trefovali domácí. Šanci dva na jednoho nekompromisně využil Tomáš Franek, který po přihrávce Růžičky vymetl pavučinku v brance Martina Svobody. Deset sekund před koncem prostřední třetiny se ještě trefil Marek Růžička a bylo prakticky vymalováno.

Hned na počátku třetí třetiny se ve velké šanci zjevil zlínský Matula, který však nepřehodil ležícího Miroslava Svobodu. Deset minut před koncem zápasu si boxerskou vložku vystřihli Zaremba s Foltýnem. Nutno říci, že Foltýn by podle pravidel boxu asi vyhrál na body. Na rozdíl čtyř branek snižoval Kratochvíl Matouš, který procedil kotouč za bezmocného třineckého gólmana. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, když v přesilovce pěknou kombinaci Třineckých zakončoval Tadeáš Jaroš. Skóre utkání pečetili Zlínští, když střelu Andrýska lehce tečoval Pavel Sedláček. Utkání tak dopadlo mnohem lépe pro Oceláře z Třince, kteří se tak mohli radovat ze zisku tří bodů.