Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Juniory po třizápasové vítězné šňůře poráží Kometa Brno

14.01.2014 · Kamila Schmiedová
Ve 26. Kole NOEN extraligy juniorů se střetli na ledě třinečtí junioři s týmem HC Kometa Brno. V první třetině se podařilo Ocelářům vstřelit první gól, dvě minuty poté ale domácí vyrovnávali. Druhá třetina byla rozhodující, hosté ještě navýšili skóre na 2:1, ale Kometa poté přidala ještě tři branky a zápas tak skončil za stavu 4:2 pro domácí.
26.kolo, úterý 14.1.2014
Kometa Brno
Třinec
4:2
Kajot aréna
Třetiny: 1:1, 3:1, 0:0  Branky a nahrávky: 12. Mrázek (Zbořil), 28. Beneš (Mrázek), 28. Grünwald (Boltvan, Kozel), 38. Raška (Beneš, Zbořil) – 10. Kofroň (Matuš, Ižacký), 23. Ižacký (Běhal, Matuš) . Rozhodčí: Jeřábek - Losťák, Linhart . Vyloučení: 4:6, navíc Kunce (KOM) a Růžička (TRI) - 25 minut OT za hrubost, Běhal (TRI) - 10 minut OT za nesportovní chování . Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 120. Střely na branku: 38:49. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2 .  
Klimeš – Šidák, Cívka, Mytiska, Štancl, Sedlák (C), Zbořil, Vlček, Vojáček, Vágner – Kozel, Račický, Raška, Mrázek, Kunce, Kusko, Beneš, Jenyš, Král, Boltvan, Grünwald.
Svoboda – Běhal (C), Zahradníček, Pisarik, Mravec, Heider, Valíček, Foltýn – Pěnčík, Franek, Růžička, Kofroň, Ižacký, Helešic, O. Kovařčík, Kasala, Motloch, Matuš, M. Kovařčík, Jaroš.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu


Poměrně dlouho se čekalo na první velké šance v utkání dvou týmů, které před zápasem dělil v tabulce jediný bod. Do první vyložené příležitosti se dostal hostující Kofroň, z voleje ale Klimeše ještě popálit nedokázal. Stejný hráč se ale radoval o chvíli později. Při přečíslení dva na jednoho dostal Adam Kofroň ideálně načasovaný pas od Radima Matuše a tentokrát už síť rozvlnil. Zajímavé je v tomto případě i jméno asistenta. Právě Matuš si připsal asistenci i u otevírací branky nedávného zápasu, ve kterém se střetly „A“ týmy obou klubů.

Slezany branka nakopla a brzy mohl přidat další Ondřej Kovařčík. Klimeš ale svůj tým podržel. A i přes pokračující třinecký tlak se záhy povedlo domácím vyrovnat. Obraně hostí ujel Petr Mrázek a i když si napoprvé na Svobodu nepřišel, dokázal ještě dorazit svou vlastní střelu do branky. Od této chvíle měla většinou navrch jihomoravská družina, v největší šanci ale Kozel po Jenyšově pasu netrefil před prázdnou brankou kotouč. V samotném závěru úvodní dvacetiminutovky ještě napálil břevno hostující Franek. Víc už se toho ale nestalo a do kabin tak oba celky odcházely za smírného stavu.

Na startu druhé třetiny dostala Kometa početní výhodu, která se ale ukázala jako danajský dar. I v oslabení totiž dokázali Oceláři držet puk v útočném pásmu, až se na levém křídle uvolnil Jakub Ižacký a střelou na vzdálenější tyč propálil Klimeše. Jak se ale ukázalo později, i pro Oceláře byla jejich první přesilovka ve druhé třetině, kterou si zahráli po Benešově zdržování hry, spíš nevýhodou. Nedokázali se v ní totiž pořádně usadit v pásmu, Kometu dobře odehrané oslabení nakoplo a chvíli po něm dokázala vyrovnat. Právě Filip Beneš naskočil na led z trestné lavice a zamířil před branku Třince, kde se odehrávala solidní mlýnice. Beneš si v ní našel kotouč a dokázal ho dostat až do branky.

Časomíra odkrojila pouhých třicet dva vteřin a už byli domácí ve vedení. Hynek Grünwald vystřelil z pravého kruhu a i když se zdálo, že mu rána nesedla ideálně, zapadla až do sítě za Svobodovými zády. Druhá polovina prostřední dvacetiminutovky nabídla rychlý hokej, při kterém si dokázaly oba týmy vytvořit nějaké šance. Na změnu skóre se čekalo do třicáté osmé minuty, kdy Beneš nápaditým křížným pasem našel rozjetého Adama Rašku , jenž správně nastavil čepel hole a přesměroval puk do sítě. Po čtyřiceti minutách hry tak Brňané vedli o dvě branky.

Do třetí třetiny chtěli jistě hosté vstoupit aktivně, aby dostali Kometu pod tlak a vyrovnali, či dokonce otočili, skóre. Jenže dvěma vyloučeními se Oceláři sami šance na velký nápor zbavili. Brno sice přesilovky nehrálo celý zápas moc dobře, s vedením v zádech to ale modrobílé nemuselo až tak trápit. Po vyrovnání počtu hráčů na ledě se sice Třinec ujal iniciativy, do mnoha šancí ho ale domácí obrana nepouštěla. V jedné se ocitl Franek, zblízka ale puk za Klimeše nedostrkal.

Právě aktivní Franek byl nejblíže vstřelení kontaktního gólu, když v padesáté druhé minutě z mezikruží napálil břevno za zády Klimeše. Od té doby se už Oceláři tak blízko ke skórování nedostali a ani Brnu se nedařilo proměňovat šance. Závěr zápasu tak místo hokejového dramatu nabídl pěstní výměnu mezi domácím Kuncem a hostujícím Růžičkou, kterou vyhrál útočník Ocelářů. Oba kohouti dostali od sudího Jeřábka trest ve hře, nezahrají si tedy ani v příštím zápase. Brněnského útočníka ale může těšit tříbodový zisk jeho týmu, třinecký Růžička musí po dvou předešlých výhrách skousnout porážku.