Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Juniorka nestačila na Plzeň a získala pouze bod

16.11.2013 · Tomáš Golasowski
T Ř I N E C - Junioři dnes vstupovali do zápasu s cílem odčinit páteční nezdar proti Kladnu, to se jim však nepovedlo. Třinečtí sice vedli o dva góly, ale ani to Ocelářům nestačilo, aby uťali sérii tří porážek v řadě. Nicméně bez bodu Oceláři nezůstali, utkání skončilo po základní době nerozhodně, a tak doma zůstává alespoň bod.
18.kolo, sobota 16.11.2013
Třinec
Plzeň
3:4p
Třetiny: 2:0, 1:2, 0:1 - 0:1  Branky a nahrávky: 12. Christov (Pěnčík, Motloch), 13. Franek (Matyáš), 35. Kofroň (Jaroš) – 28. Kopta (Holý), 33. Kepka (Přikryl, Holý), 52. Kepka (Přikryl, Vlček), 63. Michel (Vlček). Rozhodčí: Jeřábek - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 33:36. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4.  
Svoboda – Běhal, Zahradníček, Matyáš, Heider, Valíček, Mravec – Pěnčík, Franek, Christov, Kofroň, Ižacký, Helešic, Kovařčík O., Kasala, Motloch, Ohera, Křibík, Kovařčík M., Jaroš
Pacl – Marcel, Kubík, Hanus, Moravčík, Holý, Houfek – Pejchar, Kopta, Mašek, Schleiss, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Přikryl, Uhlík, Kepka, Tulačka, Langer, Vlček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání začalo mírným tlakem hostů, o který se však sami připravili po vyloučení Hanuse. Domácím se sice tuto přesilovou hru nepodařilo využít, avšak po jejím skončení to byli právě Oceláři, kteří začali ohrožovat plzeňskou branku. Šanci vstřelit první gól měl Lukáš Kasala, který unikl po křídle, ale svým blafákem ještě Pacla nepřekonal. To se povedlo až o pár minut později Tomáši Frankovi, který se po přesné přihrávce Jakuba Matyáše dostal do úniku a plzeňského brankáře krásně vykoupal. Za necelou minutu se domácí hráči radovali znovu. Od modré vystřelil Vít Christov a puk po sérii odrazů skončil až za zády plzeňského gólmana. Šanci na snížení pak měl David Michel, ale jeho pokus zastavil Svoboda perfektním semaforem.

Ve druhé třetině jsme sledovali vyrovnanou hru, kdy si ani jeden z týmů nedokázal vytvořit slibnější šanci. Poté však hosté přidali na aktivitě a svou převahu dokázali zužitkovat a vsítit svůj první gól. Jan Holý vystřelil od modré a Ondřej Kopta pak z bezprostřední blízkosti dorážel za záda Svobody. Vrátit zpět svému týmu dvoubrankový náskok mohli Lukáš Kasala s Michalem Kovařčíkem, kteří šli ve dvou proti plzeňskému brankáři, Kovařčík ale nepřesně přihrával a stav se neměnil. O chvíli později se tak mohli plzeňští hráči radovat z vyrovnání. Třinečtí obránci nechali volnost Jiřímu Kepkovi, který dorážkou překonal bezmocného Svobodu. Radost hostů ale netrvala dlouho. Po nádherném Jarošově pasu přes brankoviště vrátil Adam Kofroň svému týmu vedení.

Do třetí periody vstoupili lépe hosté, kteří se snažili vyrovnat a byli aktivnějším týmem, ale skórovat mohli paradoxně domácí hráči. To když vystihl Tomáš Franek přihrávku a sám ujížděl na hostujícího brankáře Pacla, ale těsně před zakončením mu utekl puk. Hosté se pak přece jen vyrovnání dočkali. Jiří Kepka procedil puk za záda Svobody a bylo srovnáno. Rozhodnout o zisku tří bodů pak mohli necelou minutu před koncem základní hrací doby plzeňští hráči, ale také domácí Jakub Ižacký, který však neproměnil svůj únik.

A tak se prodlužovalo. Rozhodnout o získání bonusového bodu mohl opět Jakub Ižacký, ale svou střelou trefil pouze plzeňského gólmana. Bonusový bod pak svému týmu vystřelil David Michel.