Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři nestačili na chomutovské Piráty

24.10.2013 · Růžena Raszková
C h o m u t o v - Vyrovnané utkání v rámci NOEN Extraligy juniorů mohli shlédnout diváci v SD ARÉNĚ. První se prosadil z přesilovky Třinec. Domácí vyrovnali ve druhé třetině. Rozhodnutí přišlo ve třetině třetí, kdy se Piráti prosadili dvakrát. Třinec se už nevzpamatoval a neskóroval. Vítězné body proto zůstávají v Chomutově.
16.kolo, čtvrtek 24.10.2013
Chomutov
Třinec
3:1
Třetiny: 0:1, 1:0, 2:0  Branky a nahrávky: 38. Peštuka (Tejnor, Hlava), 50. Vrána (Kaše, Cestr), 53. Hammerbauer – 7. Běhal (Jaroš). Rozhodčí: Koustourek - Kokrment, Maloušek. Vyloučení: 5:6, navíc Franek(TRI) 10.min OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 42:19. Průběh utkání: 0:1, 3:1.  
Maštalířský – Ringler, Drobný, Cestr, Michálek, Szathmáry, Černý, Tejnor, Fronk, Šťovíček, Lehnert, Vrána, Hlava, Paleček, Veselý, Bednář, Janák, Peštuka, Kaše, Hammerbauer.
Svoboda – Běhal, Zahradníček, Matyáš, Heider, Valíček, Mičulka, Pěnčík, Franek, Kofroň, Ižacký, Helešic, Kovařčík M., Kasala, Motloch, Ohera, Křibík, Kovařčík O., Jaroš.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Zápas, ve kterém Piráti Chomutov přivítali Oceláře z Třince, začal lépe pro hosty. Chomutov měl dobrou šanci na začátku čtvrté minuty. Chyba obrany a únik dvou domácích na brankáře. Střelecký pokus ovšem nedopadl pro domácí podle očekávání. Třinec otevřel skóre v přesilovce. Jiří Běhal si sjel mezi kruhy a mířenou střelou pod břevno poslal hosty do vedení. V polovině sedmnácté minuty měl Chomutov šanci, kterou jim nabídli obránci Třince. Přihrávka Jana Hammerbauera na uvolněného kolegu neprošla. Piráti se pokoušeli o kombinaci, ale žádná šance se v úvodní dvacetiminutovce neujala.

Druhá část začala náporem Třince a Chomutov se jen těžce prosazoval v zakončení. Po šanci Nicolase Hlavy ujížděl sám Ondřej Kovařčík, ale obětavý zákrok Dominika Tejnora jistojistě brance zabránil. Třinec si mohl v krátké době poslat puk za svá záda sám. Obránce byl tak zmatený, že nepříjemně nasměroval kotouč na brankáře. Piráti vyrovnali v osmatřicáté minutě. Puk tečoval těsně před brankářem Jiří Peštuka. Po druhé části se stav vyrovnal na nerozhodný výsledek 1:1.

Poslední část rozhodla. Zlepšený pohyb na straně Chomutova zapříčinilo několik vyložených šancí před brankářem Svobodou. Třinec zahrozil ve třiačtyřicáté minutě. Dvojice Lukáš Motloch-Tomáš Franek ve stoprocentní šanci neuspěli, za což mohl i famózní zákrok Tomáše Maštalířského v brance Chomutova. Druhý gól Piráti vstřelili v padesáté minutě. Tečoval puk a následně sám dorazil bekhendem Jakub Vrána. Utekly tři minuty a bylo to o dva góly. Parádní souhra útočníků a sám zakončující Jan Hammerbauer, který objel branku a zakončil. Třinec už nedokázal odpovědět a po vyrovnaném boji padl v Chomutově o dvě branky. Chomutov porazil Oceláře Třinec 3:1.

×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec