Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost poprvé překonal Olomouc

27.10.2009 · Růžena Raszková
Třinečtí starší dorostenci se v předehrávaném 21. kole utkali s mladými Kohouty z Hané. Ve vyrovnaném utkání byli šťastnější mladí Oceláři a poprvé v letošní sezoně se jim podařilo Olomouc porazit. Třinecký obránce Vojtěch Sklenář, který si dnes zahrál v útoku, vsítil jednu branku a na druhou přihrál.
21.kolo, úterý 27.10.2009
Třinec
Olomouc
2:1
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 0:0, 1:0, 1:1  Branky a nahrávky: 27. Skelnář V. (Labaj, Slovák), 54. Labaj (Sklenář V.) - 59. Zona (Králík). Rozhodčí: . Vyloučení: 4:5 navíc Chvostek M. 10 min za nesportovní chování. Využití: 0:0.V oslabení: 0:0. Diváci: 268. Střely na branku: 20:25. Průběh utkání: 2:0, 2:1. 
Chvostek D. - Bezuška, Macháček, Kurzok, Blahuta, Roupec, Sklenář V., Repe, Teper - Faksa, Šebek, Slovák, Chvostek M., Labaj, Matuš, Kalus, Bazgier, Bezuška, Číhal
Lukáš - Husák, Kostelník, Škůrek, Novotný, Lehečka, - Lyzák, Kvapil, Dufka, Zitka, Hes, Králík, Zona, Brada, Kunce, Brandýs, Machala, Schejbal

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání začalo ve vysokém tempu, když si Třinečtí vytvořili mírnou převahu a několikrát velmi nebezpečně ohrozili olomouckého gólmana. Ve 10. minutě ujeli Bezuška s Faksou dva na jednoho, prvně jmenovaný předložil Faksovi krásnou nahrávku, toho však koncovka zradila. V průběhu první části se musel vyznamenat několikrát také Daniel Chvostek, ale se všemi nájezdy Kohoutů si poradil. První třetinu poznamenalo nepříjemné zranění jednoho z Olomouckých, který musel být s rozseknutým prsten odvezen do nemocnice.

Druhá třetina se nesla ve stejném duchu s jediným rozdílem, že v ní Oceláři dokázali skórovat. Nejprve si Třinečtí vytvořili tlak díky několika přesilovkám, ale všechny pokusy končily buď to v náruči olomouckého Lukáše, nebo mířily zcela mimo bránu. Také domácí Chvostek musel řešit nepříjemné dorážky během přesilové hry hostů. Se všemi si skvěle poradil nebo zasáhla dnes pozorná třinecká obrana. Ve 27. minutě ukázal obránce, dnes hrající v útoku, jaká je v jednoduchosti krása a jak je účinná. Vojtěch Sklenář převzal náhravku z rohu a bez přemýšlení prostřelil do té doby skvělého Lukáše.

V závěrečné časti Třinečtí kontrolovali hru, poctivě bránili a nepustili Hanáky k nějakému souvislejšímu obléhání branky. V 54. minutě vyrazili společně kupředu Labaj a Kalus. Oba se řítili proti jedinému olomouckému obránci. Labaj z pravé strany nejprve nebezpečně vystřelil, ale první střelu dokázal Lukáš ještě vyrazit. Na druhý pokus Michael Labaj typickým kanadským důrazem dorazil puk do olomoucké klece – 2:0. O několik minut později se opět v situaci dva na jednoho ocitli Třinečtí. Faksa naservíroval milimetrový pas Michaelu Chvostkovi. Tomu stačilo kotouč pouze zvednout přes gólmanův beton, to ovšem neudělal a tak vše skončilo u olomouckého brankáře.

O pořádné nervy v závěru se postaral Peter Bezuška, který svou nepřesnou rozehrávkou namazal kotouč na hůl Lukáše Králíka. Ten rychle vniknul do třetiny, přenesl hru na Pavla Zonu a ten se nemýlil. Na světelné tabuli svítilo 2:1 a domácí Oceláře čekaly ještě perné chvilky. Vše nakonec zvládli a tak tři vele důležité body zůstávájí v domácí Werk Aréně.

Ohlasy trenérů

Roman Cienciala (HC Oceláři Třinec): Odehráli jsme vyrovnané utkání. Oloumouc je velice kvalitní soupeř se kterým se dělíme o druhou příčku v tabulce. Za náš trpělivý výkon jsme byli dnes odměněni třemi body.