Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci porazili rivala z Havířova 5:1!

19.10.2012 · Růžena Raszková
HAVÍŘOV - V dnešním kole z nejvyšší soutěže starších dorostenců se svěřenci Reného Muchy utkali s týmem AZ Havířov. Vedení se Oceláři ujali hned v sedmé minutě. Třinecký brankář Miroslav Svoboda kapituloval dnes pouze jednou a to až pět minut před závěrečnou sirénou.
13.kolo, pátek 19.10.2012
Havířov
Třinec
1:5
Třetiny: 0:1, 0:2, 1:2  Branky a nahrávky: 55. Carbol (Sonnek) - 7. Kofroň (Kasala), 22. Kovařčík M. (Motloch), 23. Kovařčík O. (Kofroň), 48. Walaski (Kovařčík O., Kasala), 52. Kasala (Kovařčík O.). Rozhodčí: Kubičík - Štěpán, Hanzlík. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Vyloučení: 2: 3. Diváci: 146. Střely na branku: 30:28. Průběh utkání: 0:5, 1:5.  
Šimeček (od 24. min Sroka) - Bahounek, Dudek, Heinzl, Kalus, Adamík, Chroboček, Potočný V, Potočný J., Polak R., Orság, Pořízek, Carbol, Fejko, Sonnek, Polak E., Gola R., Bednář, Synek, Gola P., Caruk
Svoboda - Roman, Mičulka, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Walaski, Heider, Cienciala, Kovařčík M., Růžička, Kovařčík O., Škorpík, Pěnčík, Kofroň, Trčka, Motloch, Kasala, Lorek, Pala, Jašek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinec začal zápas lépe, když se Kofroň hned v úvodní minutě dostal ke střele na Šimečka, který tuto střelu pokryl. Ve čtvrté minutě poslal Synek puk po ledě a Orság ho nakonec nedokázal usměrnit za Svobodu. O dvě minuty později vypracoval velkou šanci Třince Pěnčík, ale jeho střelu od modré Šimeček ukryl do lapačky. V sedmé minutě poprvé udeřil Třinec. Podařilo se mu vypracovat stálý tlak a Adam Kofroň se dokázal prosadit přesnou střelou - 0:1.

V 11. minutě zahrozil Carbol, když si najel po levém křídle a vystřelil. Svoboda musel puk vyrážet svým betonem na poslední chvíli. V 15. minutě byl vidět havířovský Sonnek, nejprve nedokázal přihrát svému spoluhráči v úniku dva na jednoho, pak ale mohl vše napravit. Ale nedokázal puk dorazit za Svobodu, který zasáhl. I Jan Synek mohl vyrovnat, ale Svoboda byl opět pozorný. V závěru první třetiny hrál Třinec přesilovou hru, tu sehrál výborně. Nepustil AZ k puku a držel je pod tlakem, ale žádná ze střel nebyla přesná. Důkazem může být Marek Růžička, který přestřelil Šimečkovu svatyni.

Druhá třetina se už nesla v úplně jiném duchu. Třinec se začal více prosazovat a vypracoval si více šancí, často držel AZ pod tlakem. Ve 22. minutě se prosadil Michal Kovařčík, který potvrdil otřepané, nedáš - dostaneš - 0:2. Hosté rychlý nástup do třetiny potvrdili i třetí brankou. Ondřej Kovařčík se po odrazu puku od mantinelu dostal až před Šimečka, kde už neměl problém puk po ledě dorazit - 0:3. Po této brance se do branky AZ postavil Dominik Sroka.

Ve 28. minutě měl velkou šanci Robin Gola, ale Svoboda svůj tým podržel a nepropustil branku. Michal Kovařčík byl hodně aktivní i nadále a po jeho pokusu z 30. minuty moc nechybělo, ale Sroka zaúřadoval lapačkou. Ve druhé třetině se z havířovských šancí dá vyzvednout akce Jana Sonnka, který upaloval po levém mantinelu na Svobodu, ale obránce hostů vše vyřešil dobře a Sonnek musel vystřelit z těžké pozice, to musel Svoboda pokrýt. Zbytek třetiny už vypadal obdobně, Třinec v pásmu Havířova, ale moc šancí si nevytvořil, ale ke kotouči se AZ nedostával a tím pádem se třetina dohrála na stav 0:3. V závěru třetiny si Havířov zahrál přesilovou hru, která byla přerušena sirénou.

Ve třetí třetině této výhody Havířov nevyužil. Naopak šance měli ještě hosté. AZ pak dostal možnost opravy ve dvojnásobné přesilovce. Ovšem žádnou velkou šanci si nevypracoval. Ve 48. minutě využil střelu Kovařčíka Ladislav Walaski a dorazil puk za brankáře Sroku – 0:4. V 52. minutě došlo k oku lahodící brance. Lukáš Kasala dokázal svým švihem trefit přesně víko a puk se od horní tyčky odrazil do branky – 0:5! Havířov pak hrozil, Richard Polák by se už dostal do pozice, kdy by šli tři na jednoho Havířovští, ale pozorný obránce vše vyřešil. Pak se dostal Dominik Kalus sám před Svobodu, ale jeho střela mezi betony úspěšná nebyla.

V 55. minutě se už AZ dočkal, čestný úspěch přišel. Jan Sonnek poslal puk přesně před brankou stojícímu Ondřeji Carbolovi, který puk usměrnil za Svobodu – 1:5. V závěru utkání už pak byla k vidění pouze jedna velká akce. Třinečtí byli tři na jediného obránce Havířova v předbrankovém prostoru, ale branku nevsítili.

Ohlasy trenérů

Martin JANEČEK (trenér AZ Havířov): Třinec dnes od první minuty ukázal, proč je prvním týmem tabulky. Dneska ho zdobila poctivá a dobrá hra dozadu. Co se týká hry dopředu, je Třinec úplně někde jinde. To se ukázalo na skóre, všechny třetiny jsme měli vyrovnaný počet střel na branku, ale Třinec byl šikovnější, měl dobrého gólmana. V některých situacích jsme byli trochu méně důslední, takovéto mužstvo každou chybičku trestá. My si z toho nesmíme dělat těžkou hlavu, zítra máme těžké utkání ve Zlíně. Budeme chtít navázat na tu dobrou vlnu a vrátit se do pohody.