Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři obrali Mountfield o body v předposlední minutě!

20.01.2012 · Daniel Ježek
V pořadí již dvaatřicáté kolo absolvovali svěřenci trenérů Juříka a Macha. Dnes se Oceláři představili na ledě Mountfieldu. Vyrovnané utkání nakonec rozhodla devětapadesátá minuta, když rozhodující pátou branku Slezanů vsítil Tomáš Franek!
32., pátek 20.1.2012
České Budějovice
Třinec
4:5
Třetiny: 1:2, 1:1, 2: 2  Branky a nahrávky: 17. Semrád (Štěpán, Babka), 23. Seidl (Klement, Prokop), 54. Semrád (Plášil, Seidl), 54. Švec (Turek) - 12. Bajtek (Kasperlík), 6. Kapica (Burzala), 29. Rufer (Jonáš), 43. Kasperlík, 59. Franek (Burzala). Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 11:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 37:37. Průběh utkání: 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 4:4, 4:5 
Bláha - Škopek, Štěpán, Klement, Plášil, Prokop, Semrád - Babka, Seidel, Záhora, Turek, Erben, Mocik, Švec, Rousek, Trummer
Chvostek - Běhal, Hurtík, Repe, Jonáš, Chomič, Burzala, Bezuška - Ižacký, Franek, Bajtek, Pargáč, Kasperlík, Juhász, Bumbál, Hegyi, Kapica, Kajaba, Rufer

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Začátek zápasu proti Ocelářům z Třince vyšel lépe domácím. Proti devátému celku extraligové tabulky nastoupili jihočeští junioři s nasazením a zejména třetí řada dělala hostujícím občas veliké problémy. Už ve čtvrté minutě utkání se mohli domácí hráči radovat z branky. Když ve hře čtyři na čtyři byl u levé tyčky důrazný Martin Semrád a uklidil puk za záda Hollého. Pak ale přišla série domácích vyloučení a hosté se dostávali pomalu na koně.

A obě ocelářské branky byly jako přes kopírák. Stav utkání nejprve srovnával Filip Bajtek, když Bláha téměř na jeho hůl tečoval střelu třineckého Kasperlíka. Vyrovnáno! Domácím pak scházela klidná rozehrávka, kterou hosté napadali už za modrou čarou. Další přesilová hra pro Třinec přinesla třetí branku první dvacetiminutovky. Zase na dorážku Bláha nestačil, tentokrát prázdnou branku trefil Damian Kapica. Do šaten tak odcházeli domácí s mankem jednoho gólu - 1:2.

Do druhé třetiny vlétli domácí bez bázně a hany. Hned první přesilovou hru dokázali využít, když na trestné lavici seděl za držení třinecký Jonáš. Po sérii nahrávek na modré čáře se do puku opřel Radek Saidl a kotouč skončil až v bráně. I když to na chvíli vypadalo, že Hollý má kotouč chycený mezi betony. Opět srovnáno a mohlo se začít znova! Za nedlouho dostali výhodu přesilové hry i Oceláři, kteří s ní ale naložili špatně, a tak Ondřej Bláha v brankou Mountfieldu se moc nezapotil. Jenže i přesto udeřilo, i když už při plném počtu hokejistů na ledě. Střela z velkého úhlu od Adama Rufera propadla domácímu gólmanovi mezi betony až do branky. Hosté tak zase vedli.

Vedli a zase měli více ze hry. Ke konci druhého dějství dokonce mohli přidat čtvrtou branku, když v závaru před Bláhou se nedobře trefil třinecký Chomič. Druhá třetina skončila dvojnásobnou přesilovkou hostů, když si svůj trest šli odpykat Štěpán s Mocikem. Toho se snažil Třinec využít a pálil na Bláhu ze všech pozic, ale do druhé sirény muž v masce za svá záda puk už nepustil.

Dlouhou dvojnásobnou přesilovku Třince domácí hráči ustáli. Jenže úder soupeře přišel až potom, když volnou skulinku našel u Bláhy Martin Kasperlík a Třinec tak odskočil na dvoubrankový rozdíl. Třetí třetinu také kouskovala nejrůznější vyloučení a hra tak ztratila tempo.

Jenže pak v padesáté čtvrté minutě domácí dali hned dvě branky, které od sebě dělilo osmnáct vteřin. Nejprve na 3:4 snižoval Martin Semrád, když jeho střelu moc Hollý neviděl. Pak se trefil Emil Švec a rázem mělo utkání zase spád. Jenže necelé dvě minuty před koncem domácím, kteří otevřeli hru, ujel třinecký Tomáš Franek a mezi betony poslal puk do brány - 4:5. Hosté si tak domů vezou tři body. Mountfield - Oceláři 4:5!

×
Odehrané v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec