Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost má další body, vyhrál v Olomouci

13.09.2009 · Ondřej Kubát
Mladší dorostenci Ocelářů si do extraligové tabulky připsali další výhru. Ve druhém kole získali tři body v Olomouci, když vítězství trefil dvě minuty před závěrečnou sirénou Martin Samek. Třinec tak má na svém kontě ze dvou duelů pět bodů.
2.kolo, neděle 13.9.2009
Olomouc
Třinec
1:2
Zimní stadion Olomouc
Třetiny: 0:1, 1:0, 0:1  Branky a nahrávky: 26. Augustin (Jergl, Rašner) - 8. Cienciala (Kofroň), 58. Samek (Matěj). Rozhodčí: Kašík. Vyloučení: 8:10. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 27:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2. 
Nekvapil - Ziegler, Groer, Rašner, Míčo, Macek, Brandýs, Bořil - Ostřanský, Maška, Spěvák, Minařík, Jergl, Hánl, Fibrich, Bauer (C), Augustin.
Dohnal - Jancz, Pisárik (A), Mitrenga (C), Kluz, Brél, Běhal, Valíček - Filipek, Ohera, Cienciala, Christov, Kovařčík, Dérkowski, Kofroň, Samek, Školoud, Eichner, Franek, Matěj.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání začalo hodně zostra. Oba soupeři se do sebe pustili hned od úvodních minut, bojovalo se o každý centimetr ledu. V osmé minutě se Oceláři dočkali první trefy. A té předcházela nádherná kombinační akce. Kofroň zvedl hlavu, nahrál doprava na neobsazeného Davida Ciencialu, který měl u zadní tyče jednoduchou pozici – 0:1.

Na začátku druhého dějství dostal Třinec k dispozici poměrně dlouhou přesilovku pět na tři, ale nevyužil ji. V největší šanci se ocitl Cienciala, ale zblízka pouze zazvonil o břevno branky Nekvapila. Hrálo se nahoru dolů, k vidění byla celá řada šancí, ovšem gólmani kralovali.

Až v šestadvacáté minutě se domácí Olomouc dočkala vyrovnání. Třinecká obrana si nechala ujet Vojtěcha Augustina, a ten svůj nájezd mazácky proměnil – 1:1. Oceláři v následujících minutách dopláceli na svou nedisciplinovanost. Neustále hráli ve čtyřech, ale Hanáci toho nevyužili.

Zajímavé věci se děly až těsně před koncem. V 55. minutě zahodila domácí Mora téměř minutu a půl dlouhou dvojnásobnou přesilovku. A vzápětí udeřilo na druhé straně. Martin Samek si vybruslil z rohu a zasunul puk gólmanovi Olomouce mezi betony – 1:2.

Oba týmy si poté vzaly oddechový čas, Hanáci zkusili i hru bez gólmana se šesti bruslaři, ale Třinec si už vítězství pohlídal.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (trenér Olomouce): Kromě první třetiny, kdy byl Třinec lepší, bylo utkání vyrovnané. Rozhodla nešťastná chyba našeho obránce ve třetí třetině, dvě minuty před koncem. Jinak si myslím, že kluci zaslouží absolutorium. Dokázali jsme se vyrovnat s tím, že hrajeme s extraligovým mužstvem, které patřilo a patří ke špičce českého hokeje. Nepropadli jsme a myslím, že pokud budeme dál takto pracovat, tak naše mužstvo půjde ještě nahoru.

René Mucha (trenér Třince): Spokojený jsem, ale výsledek není až tak důležitý. Jsem rád, že jsme zase odehráli kvalitní, vyrovnaný a bojovný zápas. Pro ty kluky je to dobré. Do teď na to nebyli zvyklí, hrají trošku pod tlakem. Hráli jsme dobře kromě druhé třetiny, kde jsme udělali čtyři útočné fauly. Byli jsme v ní trochu pod tlakem, ale jsem rád, že jsme to uhráli.