Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři utrpěli druhou porážku v řadě

21.10.2022 · Šárka Kolková
Junioři v pátečním zápase nestačili na Jihlavu a se soupeřem z Vysočiny prohráli i podruhé v sezoně. Mladým Ocelářům se sice podařilo dvakrát vyrovnat, to ale bylo na zisk bodů málo.
15.kolo, pátek 21.10.2022
Třinec
Jihlava
2:4
Mini WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 1:1, 1:2  Branky a nahrávky: 2. Holinka (Gerych), 45. Šotkovský (Tomiczek, Pánek) – 20. Chvátal (Straka, Matějíček), 23. Vovsík (Pavelec, Modl), 47. Rauš (Modl, Šabatka), 49. Rauš (Modl, Pavelec). Rozhodčí: Koziol, Rapák – Bartek, Peluha. Vyloučení: 4:5. Bez využití 0:0. Bez oslabení 0:0. Diváci: 54. Střely na branku: 35:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.  
HC Oceláři Třinec: Král – Kareš, Kremnický, Pospíšil, Andrle, Buják, Hrůzek, Volas – Ullrych, Pánek, Hlávka, Šutý, Cedzo, Spěváček, Gerych, Tomiczek, Holinka, Šotkovský, Moškoř, Jobánek
HC Dukla Jihlava: Maláč – Ludvík, Šabatka, Chvátal, Vovsík, Tomšík, Matějíček, Vandas – Pavelec, Bulík, Sojka, Kravec, Rauš, Báťa, Peš, Modl, Broš, Klapica, Straka, Jungwirth

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hosté začali aktivně a Král musel hned v samotném úvodu zasahovat, na Peše ale vyzrál. Velkou šanci měl taky Sojka, jenž se ve čtvrté minutě tlačil před bránu, ani on se ale netrefil. Na druhé straně se zase snažil Spěváček, který ostře vystřelil z mezikruží, ale Maláč zasáhl právě včas. Nebezpečně ještě dotíral Gerych, ale i to si hosté pohlídali. Nakonec se trefil Marek Chvátal, jenž patnáct vteřin před první přestávkou zametl puk pod betony gólmanovi domácích.

Na začátku druhé třetiny do toho domácí pořádně šlápli. Ve dvaadvacáté minutě se zjevil před bránou Miroslav Holinka, který zametl puk do sítě a vyrovnal. Ale tento stav dlouho nevydržel. O minutu později udeřili hosté, konkrétně Matěj Vovsík.

Na začátku poslední třetiny Oceláři přidali. Vepředu hráli výrazně, nebáli se osobních soubojů. Vyrovnat se jim podařilo v čase 44:46, když se Ondřej Šotkovský dostal do prostoru v mezikruží, vystřelil a zakončil pod břevno. Ale Oceláři poté po individuální chybě zápas zahodili. Adam Rauš využil toho, že Král byl mimo brankoviště a zakončil z levého kruhu do prázdné brány. Jihlavský střelec poté udeřil ještě jednou. Tentokrát Adam Rauš vymáchal brankáře domácích v předbrankovém prostoru.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Začátek utkání se nám nepovedl. Soupeř byl aktivní. V první třetině jsme se dokázali dostat do hry později. Jihlavští byli silnější na puku a v osobních soubojích, ze kterých vyplynuly naše chyby a jejich šance. Dvakrát jsme srovnali, ale hodně rychle jsme inkasovali. V takovém zápase se to nedá otočit."

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): "Je to cenné vítězství. Musím říct, že dnes mám radost z výkonu. Třinec je TOP mužstvo, které má plno rychlých a šikovných hráčů. Dovedou soupeři nasázet mraky gólů, když mají svůj den. Jakékoliv zaváhání dokážou potrestat. Proti Třinci to nejde odehrát bez nějakých šancí. Dnešní výkon byl přesně takový, jaký jsme si přáli v nejlepších snech."

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice