Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost nestačil na Hradec Králové a ten se poprvé v této sérii dostal do vedení

20.03.2022 · Šárka Kolková
Družina trenéra Malíka na ledě Mountfieldu HK neuspěla. Hradečtí vedli 4:0. Leckdo by řekl, že je hotovo, ale Oceláři to nevzdávali. Podařilo se jim skóre otočit na 4:3. Hosté chtěli vyrovnat, avšak otočit utkání se jim nakonec nepodařilo a hradecký Vencl třináct vteřin před koncem zápasu pojistil výhru svého kádru gólem do prázdné brány.
ČF3, neděle 20.3.2022
Mountfield HK
Třinec
5:3
Malá hala ČPP Arény
Třetiny: 1:0, 3:2, 1:1  Branky a nahrávky: 5. Vencl (Fiala, Král), 24. Jón, 26. Šimek (Trejbal), 31. Šimek, 60. Vencl – 32. Volas (Pospíšil, Kubiesa), 34. Blaha (Sikora, Gerych), 49. Pohludka (Masnica). Rozhodčí: Jechoutek – Klouček, Hlinka. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 170. Střely na branku: 29:34. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 4:1, 4:2, 4:3, 5:3.  
Kasal (Mrázek) – Fiala, Žaba, Pavič, Burda, Mráz, Bezpalec, Samek – Pavlík, Jón, Vencl, Síla, Hora, Mach, Klíma, Trejbal, Šimek, Král
Milota - Heczko (26. minuta) – Dravecký, Solowski, Buják, Pospíšil, Holub – Gerych, Holinka, Volas, Kubiesa, Pohludka, Sikora, Blaha, Cedzo, Lipka, Masnica, Mikula

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Na úvod hry se snažil Kasala zaměstnat Holinka. Jeho pokus byl ale záhy sražen. Následně se snažil Masnica tečovat Volasovo nahození, ale hradecký brankář nátlak ustál. Ale domácí se dostali hned na to do přečíslení, ze kterého se stal autorem první branky Jan Vencl. Střelec prvního gólu měl na hokejce i druhý gól, ale třinecký Milota nátlak ustál. Třinečtí museli v polovině první části hry přežít kritické chvíle v oslabení. Hora naservíroval na zlatém podnosu příležitost pro Vencla, ale ten bránu opět minul. Hosté se před první přestávkou dostali do početní výhody, brankář domácích jim však nedal sebemenší šanci na skórování.

Druhá třetina byla z brankového hlediska mnohem zajímavější. Ve dvacáté čtvrté minutě poslal Jakub Jón svůj kádr do vedení, když bekhendem vyzrál na Milotu z předbrankového prostoru. Po chvíli mohl zakončit Trejbal, avšak třinecký maskovaný dorostenec se vytáhl s parádním zákrokem. Ve dvacáté šesté minutě Mountfield znovu udeřil, když Pavel Šimek se dostal rychlostí blesku přes dva třinecké hráče a kotouč dotáhl za Milotův beton. V této chvíli došlo na straně hostí ke střídání brankářů a Milotu vystřídal mezi dvěma tyčemi Heczko. Ani on hradecké tažení nijak neodvrátil. Pavel Šimek se podruhé trefil při úniku ve vlastním oslabení. Ale Třinečtí si připravili rychlou odpověď. Oceláři se během signalizovaného trestu hradeckého dorostence trefili a nechytatelnou střelu vyslal na Kasala Pospíšil, jehož šanci tečoval Patrik Volas. Hradeckou nedisciplinovanost potrestal druhým gólem v početní výhodě David Blaha, jenž hokejkou doklepl Sikorovo nahození. Sikora se osobně mohl prosadit a vstřelit kontaktní branku, ale Kasal jej vychytal.

Ve třetí třetině se Oceláři tlačili před Kasala s tou největší vervou, ale dorostenci se lvem na hrudi obětavě bránili všechny třinecké nájezdy. Přibylo i víc ostrých střetů a hrálo se spíše do těla. Následně se začalo schylovat k dramatu. Ve čtyřicáté deváté vstřelili Oceláři kontaktní gól, který do odkryté klece zasunul Šimon Pohludka. Třinečtí si vytvořili obrovský nátlak a rvali se o vyrovnání. Pár minut před koncem třetí třetiny Heczko odcestoval na střídačku a Oceláři to zkusili v šesti bez brankáře. A ač se tým trenéra Malíka snažil sebevíc, neuspěl. Naopak hradecký Jan Vencl ujel třineckým hráčům a trefil prázdnou bránu. Hradecký tým se dostal do vedení 2:1 v této sérii. Oceláři budou chtít sérii vyrovnat, příležitost mají zítra v 16:15 a družina trenéra Malíka se bude snažit, aby odvrátila konec sezony.