Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci předvedli famózní obrat a jsou ve čtvrtfinále!

11.03.2022 · Šárka Kolková
Třinečtí Oceláři vyjeli do Chomutova s jasným cílem. Vyhrát. Ale to se jim od začátku nedařilo a za stavu 0:3 to vypadalo, že si domácí dojdou pro výhru a série se přesune pod Javorový. Ale Oceláři předvedli fantastický obrat! Utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy a ten rozhodující proměnil Adam Cedzo.
OF2, pátek 11.3.2022
Chomutov
Třinec
3:4sn
ROCKNET ARÉNA
Třetiny: 0:0, 3:1, 0:2 - 0:1  Branky a nahrávky: 32. Dominik Badinka (Dautovský), 34. Stejskal (Daniel Badinka, D. Svoboda), 36. Stejskal (J. Pospíšil, Hynek) – 40. Sikora, 47. Masnica (Gerych, M. Pospíšil), 59. Holinka (Gerych), rozh. náj. Cedzo. Rozhodčí: Valda – Goltsch, Herles. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 136. Střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 2:0, 3:0, 3:1, 3:2, 3:3, 3:4sn.  
Perůtka (Štěrba) – D. Svoboda, Záhorec, F. Hynek, Ibl, Dominik Badinka, Žižka – Kokman, Dautovský, Klobouček, Vondrášek, Stejskal, Grosskopf, J. Pospíšil, Mišovic, Daniel Badinka, Čihař
Milota (Heczko) – Dravecký, Solowski, Buják, M. Pospíšil, Holub – Gerych, Holinka, Volas, Kubiesa, Rybnikár, Pohludka, Sikora, Blaha, Cedzo, Lipka, Masnica, Urbánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinec byl v prvních minutách hry lepší. Navíc se jim naskytlo několik příležitostí v podobě přesilovek. Ale hosté nevyužili ani jednu výhodu. To mělo za následek zlepšení herního projevu ze strany Chomutova. Největší problém zadělával Klobouček, který si nejprve našel dobré postavení v mezikruží a dokonce se dostal k dorážce, ale na Milotu si nepřišel. Velkou aktivitu zaznamenal před první přestávkou Holinka, avšak na Perůtku recept nenašel.

Druhá třetina se ze strany draků nepovedla. Domácí se jasně zlepšili a vytvořili si nátlak. Ocelářům se jev pár momentech podařilo dostat před Perůtku. A od druhé poloviny hry se to jen zvrtlo. Dominik Badinka se dostal přes třineckou obranu a naznačil střelu pod betony, ale tím jen třineckého Milotu zmátl a kotouč už jen s ladností dopravil do brány. Netrvalo dlouhou a Piráti vytvořili parádní hokejovou akci. Přesné nahrávky a přesné zakončení. Samuel Stejskal si troufl na Milotu z pravého kruhu a trefil odkrytou bránu. A na suchu zůstat nechtěl a hned o necelé dvě minuty později překonal Samuel Stejskal Milotu svou dorážkou z prostoru před bránou. Oceláři se ale nezdávali a v poslední vteřině před druhou přestávkou se prosadil Petr Sikora a nastartoval svůj tým k obratu.

Začátek třetí třetiny se dobře vyvíjel pro domácí, kteří hráli převážně před Milotou. To by ale nesměli dát prostor Patrik Masnica uháněl vpřed a prostřelil brankáře Pirátů z bezprostřední blízkosti. Dlouho to vypadalo, že si domácí své prvenství z druhé třetiny uhájí, ale nastalo jedno velké ale. Oceláři v posledních minutách šli do šesti bez brankáře. A risk se jim vyplatil! Miroslav Holinka nejprve trefil tyč, ale podruhé se už nemýlil a dal svému týmu naději.

Prodloužení vypuklo. Lépe začali Oceláři, kteří v prvních minutách hry se drželi před pirátským okem Perůtky. Pospíšil a Cedzo trefili tyčky! Na druhé straně nebyla situace o nic lepší. Bratři Badinkovi si vytvořili několik slibných momentů. Daniel se chtěl pokusit překvapit z mezikruží a Dominik naopak za modrou. Jejich snaha však byla zmařena brankářem Milotou.

A tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých se radovali Třinečtí. Maskovaný gólman domácích nevychytal Pohludku a Cedza. Naopak třinecký brankář nestačil jen na Dominika Badinku. Adam Cedzo tak poslal svůj tým do čtvrtfinále nejvyšší soutěže dorostenců.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov)

Odehráli jsme pěkné utkání, ale je škoda, že jsme po dvou třetinách neudrželi stav 3:0. Udělali jsme chybu v rohu, kterou Třinec bohužel potrestal a nakopl se. Nedá se tomu úplně co vytknout. Prohráli jsme na nájezdy, tam už je to buď anebo. Měli jsme to uhrát v základní hrací době, je to škoda. Můžu pogratulovat soupeři, ale myslím, že nevyhrál lepší, ale šťastnější.

Marek Malík (hlavní trenér HC Oceláři Třinec)

Utkání bylo velmi těžké a houževnaté. Piráti nám dělali problémy. Nakonec se díky týmové práci, víře a hrát daný systém do konce i vyrovnání jsme zvítězili. Skončilo to úspěšně. Bylo náročné vyhrát nesmírně těžké utkání play off.