Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci zakončili nadstavbu vítězně! V derby si vyšlápli na Vítkovice

05.03.2022 · Šárka Kolková
Svěřenci trenéra Marka Malíka odehráli poslední duel fáze o pořadí v play off skupiny B. Zápas pro Oceláře moc dobře nezačal, Vítkovice se dostaly do vedení. Třinečtí se ale rychle zvedli a štěstí naklonili na svou stranu. I když Ostravští vstřelili na začátku třetí třetiny kontaktní gól, domácí přidali ještě tři a získali plný počet bodů. Skupinu B zakončili dorostenci na prvním místě a vyhlížejí play off.
B20, sobota 5.3.2022
Třinec
Vítkovice
7:4
WERK ARENA
Třetiny: 2:1, 3:2, 2:1  Branky a nahrávky: 5. Blaha (Holinka, Kubiesa), 8. Masnica (Sikora), 25. Pohludka (Buják), 27. Lipka (Mikula, Holub), 30. Gerych (Masnica, Sikora), 42. Mikula (Volas, Masnica), 59. Kubiesa (Blaha) – 3. Fibigr (Chlán, Man), 26. Matějka (Žídek, Chaloupka), 31. Fojtík (Fibigr, Matějka), 41. Chaloupka (Fojtík, Tobola). Rozhodčí: Koziol – Rychlý, Návrat. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 58. Střely na branku: 49:24. Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 5:2, 5:3, 5:4, 6:4, 7:4.  
Heczko (Milota) – Solowski, Buják, Martiňák, Pospíšil, Holub – Gerych, Holinka, Volas, Kubiesa, Pohludka, Sikora, Blaha, Lipka, Masnica, Urbánek, Mikula
Smolka (Vávra) – Fibigr, Chaloupka, Man, Lazár, Čuba, Činčala – Glas, Krčmarský, Fojtík, Milata, Matějka, Tobola, Saxa, Štiak, Chlán, Lerch, Žídek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Aktivně začaly Vítkovice, které se probojovaly do útočného pásma a následně se jim dostalo přesilovky. Ostravský tým ve třetí minutě svou výhodu proměnil díky Jakubovi Fibigrovi, který zůstal nikým nehlídán a z mezikruží Heczka prostřelil. Vítkovicím vedení dlouho nevydrželo. V páté minutě se před Smolkou zjevilo pět hráčů. Kotouč do brány dotlačil David Blaha a bylo vyrovnáno. V osmé minutě šli domácí do vedení, když ve vlastním oslabení unikl pozornosti soupeře Patrik Masnica, který překonal Smolku z mezikruží. Ve dvanácté minutě mohlo dojít k dalšímu vedení Třince, ale Kubiesa trefil v přesilovce tyčku. I přesto, že Oceláři byli lepší, Vítkovice dokázaly třineckého brankáře potrápit. Třeba v sedmnácté minutě z hokejky Saxy vyšla trefa, která mohla být vyrovnávací, ale třinecký strážce svůj celek podržel.

Ve druhé třetině začali dobře Oceláři. Na rozdíl dvou branek ve dvacáté páté minutě se trefil do černého Šimon Pohludka, který měl štěstí, že jej vítkovický brankář neviděl a puk prošel pod betony. Ostravští na třetí gól ale rychle odpověděli. Vojtěch Matějka se dostal do předbrankového prostoru a puk poslal pod břevno. Netrvalo dlouho a domácí si svůj náskok vzali zpět. Jakub Lipka se dostal do levého kruhu, ze kterého vystřelil a puk prošel nad lapačkou vítkovického gólmana. V polovině utkání odbila pátá. Robin Gerych využil chytrého manévru spoluhráčů, kteří vylákali Smolku a třinecký útočník se trefil z mezikruží do odkryté brány. Svěřenci trenéra Stránského o chvíli později snížili. Puk se nešťastně odrazil z hokejky třineckého útočníka, který bránil Vojtěchovi Fojtíkovi ve střele. Třinec se v závěru ještě snažil překvapit, ale žádná trefa se za ostravského muže v masce nedostala.

Třetí třetina začala z pohledu Ocelářů opět nešťastně. Tentokrát se trefa z hokejky Marka Chaloupky odrazila o brusli třineckého beka a Vítkovice snížily na rozdíl jednoho gólu. Třinečtí draci stihli ještě odpovědět v podobě Marcela Mikuly, který puk poslal pod Smolkovy betony a kotouč se dostal za jeho záda. Poté dobře napadal bránu soupeře Holinka, jen brankář Vítkovic se ošálit nenechal. Dobře nabito měl Tobola, který se v jedné chvíli ocitl sám před Heczkem, ale třinecký maskovaný dorostenec jej vychytal. Vítkovice dvě minuty před koncem utkání zkusily hru v šesti bez brankáře, ale tím porážku neodvrátily. Naopak Matěj Kubiesa s pomocí spoluhráčů se dostal sám do mezikruží a odtud pohodlně skóroval a rozhodl o konečném vítězství 7:4. Třinec zakončil fázi o pořadí play off skupiny B na prvním místě a výhrou v derby. Ve středu si dorostenci zahrají pod Javorovým, ale tentokrát v režimu play off.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (hlavní trenér HC Oceláři Třinec)

Z naší strany to trochu připomínalo horskou dráhu, ve které jsme měli skvělé momenty a potom hluché místa. Toho se chceme do zbytku sezony vyvarovat. Stává se to, ale byli jsme schopni se vrátit tam, kde jsme byli. S výsledkem jsme spokojeni a s dobrými věcmi taky, neboť jich bylo víc než horších. Branek mohlo být víc, ale to neřešíme. Chceme hrát přímočarý a útočný hokej. Řešíme vítezství.

Darek Stránský (hlavní trenér HC Vítkovice Ridera)

Z našeho pohledu jsme byli první třetinu nepřipraveni. Soupeř byl živější, chtěl víc. Bylo to o pohybu, nám nefungovaly nohy. Zaplať pánbůh, že to skončilo jen 1:2. Ve druhé třetině jsme pohyb zlepšili, ale bylo tam hodně nedisciplinovanosti a dávali jsme Třinci moc prostoru. Ve třetí třetině jsme se trochu zmátořili a ten výkon byl trochu lepší, ale obecně jsme s naším výkonem nespokojeni.