Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci získali bod, prodloužení vyhrála Jihlava

03.03.2022 · Šárka Kolková
Dorostenci odehráli předposlední duel skupiny B o pořadí v play off. Na Duklu ztráceli od začátku dvě branky. Ve druhé třetině přišly ze strany Ocelářů tři rychlé góly. Domácí ale stihli ve třetí části vyrovnat. Zápas šel do prodloužení a po necelé půl minutě slavila Jihlava vítězství.
B19, čtvrtek 3.3.2022
Jihlava
Třinec
4:3p
CZ LOKO Aréna
Třetiny: 1:0, 1:3, 1:0 - 1:0  Branky a nahrávky: 20. Peš, 25. Coufal, 54. Veselský (Vandas, Peš), 61. Veselský (Matějíček, Peš) – 30. Pohludka (Cedzo), 32. Cezdo (Lipka, Pohludka), 35. Pohludka (Lipka, Gerych). Rozhodčí: Karpíšek – Berger, Tichý. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 43. Střely na branku: 34:45. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 2:0, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3.  
Černý (Sigmund) – Matějíček, Jeletz, Vandas, Loffler, Ošmera, Topol – Veselský, Kudrna, Peš, Klapica, Chlubna, Habermann, Váňa, Coufal, Vojáček, Jungwirth
Milota (Heczko) – Buják, Blaha, Solowski, Pospíšil, Volas, Holub – Pohludka, Lipka, Cedzo, Urbánek, Masnica, Gerych, Sikora, Holinka, Kubiesa, Martiňák, Mikula

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Aktivně začali hosté, kteří se rychlostí větru dostali do útočného pásma, avšak výborný pokus Bujáka skončil vedle brány. Následně se ale i soupeř dostal do útočného pásma, Milota však Klapicův i Pešův pokus vychytal. V deváté minutě se Oceláři dostali do oslabení, ale Lipkovi se podařilo dostal do útočného pásma, jenže jeho pokus byl zmařen, neboť obránce Dukly se včas vrátil a obral jej o kotouč. V jedenácté minutě mohl ledy prolomit Pohludka, jenž se ocitl zcela osamocen před jihlavským brankářem, ale Černý včas zasáhl. Stav byl stále vyrovnaný. Vypadalo to, že bezbrankový stav bude i na začátku druhé třetiny, když v tom udeřili domácí. Hynek Peš nikým nezpozorován vyslal puk pod Milotovy betony a tím otevřel skóre zápasu.

Ve druhé třetině se začala hra vyrovnávat a na samotném skóre to bylo znát. Oba týmy si vytvořily několik příležitostí, brankáři museli hlídat. Ale ve dvacáté páté minutě ujel Kevin Coufal, který zamíchal kotoučem a dostal jej za Milotu. Svěřenci trenéra Malíka se nevzdávali, brzy zaveleli k obratu. Ve třicáté minutě dostal perfektní nahrávku Šimon Pohludka, který se dokázal prosadit z pravého kruhu. O dvě minuty později se ke slovu přihlásil Adam Cedzo, kterému pomohla tyčka, od které se kotouč odrazil a skončil v bráně. Následovala početní výhoda hostů, která posléze byla proměněna. Šimon Pohludka trefil volné místo pod břevnem. Třinečtí si ještě vytvořili několik šancí, gólová však nebyla ani jedna.

Začátek třetí třetiny nám nabídl trestné střílení. Jihlavský Vojáček byl povolán do akce, ale Milota jej vychytal. Třinec se ale dostal pod tlak. Jihlava si třinecký kádr omotala kolem prstu a držela se v útočném pásmu. Milota musel být neustále ve střehu. Třineckým dorostencům se jen občas podařilo proniknout před Černého. Žádná střela však nebyla nebezpečná tak, aby z ní měl domácí gólman problém. Navíc Jihlavě se podařilo v třiapadesáté minutě vyrovnat. Adam Veselský se trefil z kruhu. Milota měl zakrytý výhled a puk tak skončil za ním. Žádná další branka nepadla a hra pokračovala prodloužením.

Třinec se ani nenadál a Dukla po necelé minutě rozhodla o vítězství. Druhý bod vystřelil jihlavským dorostencům Adam Veselský, který tečoval nahození svého kolegy od modré čáry.