Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Premiérové derby pro Vítkovice

09.09.2021 · Šárka Kolková
Úvodní derby letošní extraligy dorostenců patří Vítkovicím. Oceláři byli aktivní, napadali a tlačili se do brány. Třikrát stáhli vedení hostů. Hráči Vítkovic se poté dostali do čtvrtého vedení, které už nepustili. Vítězství zpečetil v přesilové hře kapitán hostujícího celku Matěj Štiak.
1.kolo, čtvrtek 9.9.2021
Třinec
Vítkovice
3:5
WERK ARENA
Třetiny: 2:2, 1:2, 0:1  Branky a nahrávky: 7. Cedzo (Holub), 17. Volas (Buják, Gerych), 30. Volas (Gerych) – 6. Milata (Tobola, Štiak), 13. Činčala (Milata, Štiak), 26. Chaloupka (Chlán), 36. Saxa (Chlán), 41. Štiak (Chaloupka, Tobola). Rozhodčí: Kubičík – Hanzlík, Zicháček. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 39:20. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5.  
Milota (Heczko) – Solowski, Buják, Ročák, Čmiel, Pospíšil, Holub – Gerych, Holinka, Volas, Kubiesa, Pohludka, Blaha, Cedzo, Lipka, Masnica, Urbánek, Mikula
Smolka (Vávra) – Falhar, Fibigr, Kalandra, Chaloupka, Man, Lazár, Činčala – Glas, Krčmarský, Fojtík, Milata, Tobola, Saxa, Vítek, Štiak, Chlán, Lerch

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní dějství zápasu nám přineslo zajímavou podívanou. V šesté minutě otevřel skóre zápasu Martin Milata, který překonal Milotu z prostoru před brankou. Družina trenéra Malíka dokázala pohotově zareagovat a v sedmé minutě vyrovnal Adam Cedzo. Vedení Vítkovicím vrátil v třinácté minutě Michal Činčala, jenž prostřelil třineckého brankáře z mezikruží. Chvíli před koncem dokázal rychle zareagovat od modré čáry Patrik Volas.

Druhá část zápasu se nesla v podobném duchu. Marek Chaloupka znovu rozvlnil síť a poslal Vítkovice do třetího vedení. V třicáté minutě odpovídal na jeho akci Patrik Volas, jehož rána skončila za betony vítkovického brankáře. Patrik Volas se poté dostal do dobré pozice a mohl být z toho hattrick, ale trefil jen tyčku. Čtyři minuty před koncem zazněla znovu gólová siréna a to díky Markusi Saxovi, s jehož nahozením si třinecký Milota nedokázal poradit.

Oceláři v závěrečné části hry nedokázali odpovědět. Kapitán Matěj Štiak využil početní výhodu a navýšil svému týmu vedení. Samotná třetí část přinesla několik zajímavých momentů. Vítkovický strážce brány měl hodně napilno. Čelil tvrdé dračí síle. V posledních vteřinách byl dokonce on a jeho tým pod nátlakem, když Oceláři zkusili hru v šesti. Nakonec si Vítkovice pohlídaly vítězství a přes velkou aktivitu domácích nakonec zvítězily.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec):

"Určitě nás mrzí, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce. Jsem ale velice spokojený s výkonem mužstva. Měli jsme tam pár chyb, které soupeř potrestal, ale jinak jsme odvedli poctivý, agresivní výkon. Někdy takové dny jsou, kdy štěstí není na naší straně a trochu se to od nás odráželo. Já to beru tak, že jestli prohrát, tak takhle. Je to dobrá prohra a my musíme jít dál a poučit se z chyb."

Darek Stránský (HC Vítkovice Ridera):

"U nás je to jednoduché hodnocení. Výborný gólman, produktivita našich útočníku a hráčů obecně. Byli jsme horším týmem, to si musíme přiznat, ale vezeme si tři body."