Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Klub HC Oceláři Třinec bude i v příští sezoně spolupracovat s Frýdkem-Místkem

04.01.2022 · Adam Sušovský
Slavnostním podpisem memoranda byla stvrzena vzájemná spolupráce HC Ocelářů Třinec s partnerským týmem ve Frýdku-Místku i pro následující hokejovou sezonu 2022/23.

Třinečtí Oceláři budou i v následující hokejové sezoně 2022/23 spolupracovat s prvoligovým týmem ve Frýdku-Místku. Slavnostním podpisem memoranda o prodlouženém partnerství do 30. dubna 2023 tuto dohodu v pondělí stvrdili zástupci všech stran. Město Frýdek-Místek tak znovu podpořilo tamní hokej, a to v plné výši bez krácení finanční podpory.

 "Jsme za tuhle spolupráci hodně rádi, je pro nás nesmírně důležitá. Mladší hráči přecházející z juniorky do dospělého hokeje mají ve Frýdku-Místku možnost zkusit si profesionální hokej a připravit se na svou další kariéru. Nároky Ocelářů na hráče jsou velké a toto je adaptační fáze, kterou by měli zvládnout, aby se do prvního týmu Ocelářů dokázali dostat. Myslím, že už jsme ve Frýdku-Místku vychovali spoustu hráčů, kteří se v dospělém hokeji prosadili a dokonce nakoukli do reprezentace. Jsme rádi, že jsme se dohodli na spolupráci i pro příští sezonu," řekl předseda klubu HC Frýdek-Místek a předseda představenstva společnosti Moravia Steel Petr Popelář.

Oceláři tak budou mít i v příštím roce k dispozici svůj partnerský klub, ve kterém mohou dostávat první šanci v profesionálnímm sportu talentovaní hokejisté z celého regionu. Tato spolupráce trvá nepřetržitě od sezony 2015/16, Frýdek-Místek se za tu dobu etabloval v druhé nejvyšší soutěži a pomohl v rozvoji třeba bratrům Ondřeji a Michalu Kovařčíkům, Mariánu Adámkovi, Davidu Ciencialovi či Janu Hladonikovi a mnoha dalším, dnes již extraligovým hokejistům. Řada z nich dnes patří také mezi důležité hráče třineckých Ocelářů.

"Dnešní slavnostní podpis smlouvy, tedy prodloužením memoranda o spolupráci města Frýdek-Místek s hokejem, je faktický i symbolický krok, který za město chápu tak, že jsme rádi, že tady máme hokej na takové úrovni a chceme, aby jeho úroveň rostla. Kdybych to měl říct s trochou nadsázky, naším cílem je, aby se v našem městě rodily další hvězdy typu Ondry Paláta, které dosáhnou na metu nejvyšší," řekl primátor města Frýdek-Místek Petr Korč (hnutí Naše město).

"Tímto  bych rád jménem HC Oceláři Třinec a také jménem HC Frýdek-Místek 2015 poděkoval zastupitelům města Frýdek-Místek v čele s primátorem Petrem Korčem za podporu, která se dostává frýdeckému klubu a kterou se povedlo odsouhlasit na prosincovém zastupitelstvu nejen členy koalice, ale i částí opozice. Věřím, že naše spolupráce bude ku prospěchu jak prvoligovým hokejistům tak mládežníkům. Jsem dlouhodobě přesvědčen, že vzájemná spolupráce Ocelářů s místním klubem pomáhá k rozvoji hokejistů v regionu," řekl sportovní ředitel třineckých Ocelářů a zároveň jednatel klubu HC Frýdek-Místek Jan Peterek.

"Jsme velmi rádi, že se tahle spolupráce prodlužuje, protože už léta funguje výborně. Díky ni, našim výsledkům i náborovým akcím se nám daří rozšiřovat mládežnickou základnu, ve městě i jeho okolí dochází k popularizaci hokeje. V dnešní době, kdy je sportovní aktivita obzvláště důležitá, jsou do dobré zprávy. Jsme za to velmi rádi," doplnil i prezident frýdecko-místecké mládeže Pavol Holéczy. Ta má pod sebou ve Frýdku-Místku zhruba 300 mladých hokejistů.