Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Infarktové nájezdy pro Oceláře, Irgl rozhodl o dvou bodech!

14.10.2016 · Daniel Ježek
Oceláři ve dvanáctém kole na svém ledě hostili třetí Mladou Boleslav. Vyrovnaný duel dospěl do samostatných nájezdů, WERK ARENA viděla celkem deset sérií. O druhém bodu pro Oceláře přesnou trefou rozhodl Zbyněk Irgl!
12.kolo, pátek 14.10.2016
Třinec
Ml. Boleslav
4:3sn
Třetiny: 0:0, 2:2, 1:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 23. Petružálek (Dravecký, Roth), 24. Rákos (Kreps, Dravecký), 42. Marosz (Petružálek, Martin Růžička), rozh. nájezd Irgl – 29. Pospíšil (Trončinský, Látal), 33. Lenc (Vampola, Látal), 50. Lenc (Trončinský, Hyka). Rozhodčí: Hribik, Mrkva – Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 857. Střely na branku: 42:30. Zblokované střely: 14:15. Hity: 11:11. Vhazování: 44:31. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3.  
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek, L. Doudera, Jank – Petružálek (A), Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Jašek, M. Kovařčík, Hrňa.
BK Mladá Boleslav: Lukáš – Stříteský, Voráček, Hanzlík (C), Kurka, Kučný, Trončinský, Štich – Látal, Vampola (A), Lenc – Ďurač, Urban, Pabiška (A) – Hyka, Klepiš, Jiránek – Pospíšil, Žejdl, Jonák.

Komentář k zápasu

Duel Ocelářů s Mladou Boleslaví začal v poněkud opatrnějším rytmu. V úvodu střetnutí nikdo nechtěl udělat větší chybu, brankáři se ke slovu dostávali jen sporadicky. Oceláři mohli utkání rozjet do vyššího tempa v početní výhodě ze třetí minuty, hráči s drakem na hrudi ale žádnou přesnou střelu nevyslali. V dalším průběhu periody bylo k vidění hodně nepřesností na obou stranách.

Zajímavější momenty tak nabídla až druhá polovina úvodní třetiny. V sedmnácté minutě mohl skóre otevřít Rostislav Marosz, který, ač faulován, trefil tyč Lukášovy klece. Slezané v dalších minutách hráli dlouhou dvojnásobnou početní výhodu, ta se protáhla také do začátku následující třetiny. WERK ARENA se ale vedoucí branky nedočkala.

Třinecké publikum ale promarněná přesilová šance mrzet nemusela, Oceláři se v následujících dvou minutách, s pořadovými čísly dvacet tři a dvacet čtyři, prosadili dvakrát. Další, v pořadí již pátou početní výhodu, po krásné kombinaci využil Jakub Petružálek. V další minutě pak dobrou práci Draveckého s Krepsem přesnou tečí zužitkoval Daniel Rákos.

Dvoubrankové vedení ale Ocelářům příliš dlouho nevydrželo, v devětadvacáté minutě byli hosté na dostřel. Hykovu střelu sice zastavila tyč, Bruslaři ale poté dokázali využít svou první výhodu jednoho muže v poli, bezmocného Hrubce prostřelil Tomáš Pospíšil.

Skóre na rozdíl dvou branek mohl vzápětí vrátit Martin Růžička, útočník domácích ale při své akci trefil jen tyč Lukášovy branky. Radovali se proto opět hosté. Slezané nedokázali ubránit nápor první hostující formace, Radan Lenc využil milimetrový pas Vampoly a srovnal stav

Závěrečná část základní hrací doby tak začínala za nerozhodného stavu, ten ale platil jen necelou minutu a půl. Elitní formace domácích zvládla situaci po buly na výbornou, před Rostislavem Maroszem zívala odkrytá klec. Marosz touto nabídkou nepohrdl.

Ani třetí přesná trefa ale Slezanům nezajistila tříbodový zisk, v početní výhodě v padesáté minutě totiž odpověděl Radan Lenc. Hostující forward na svůj druhý gól v zápase potřeboval jen sedm vteřin početní výhody.

Další průběh poslední třetiny byl poněkud nervózní, k vidění bylo několik dalších prohřešků proti pravidlům, navíc také potyčka mezi Rákosem a Voráčkem. Až závěrečná pětiminutovka nabídla další hokejové akce. Marosze zastavil Lukáš, Hrubec si poradil s výpadem Klepiše a Jiránka. Slezané měli tři minuty před vypršením šedesáté minuty k dispozici početní výhodu.

Hráči s drakem na hrudi zasypali Lukáše pořádnou dávkou střel, žádná ale do černého nemířila. Šlágr kola tak dospěl až do prodloužení. V něm měli více ze hry domácí Oceláři, byť Hrubec musel likvidovat nájezd Urbana. Gólman Lukáš ale svůj tým držel nad vodou. Rozhodnout tak musely samostatné nájezdy.

Za Oceláře se prosadil Jiří Polanský, na straně Mladé Boleslavi pak Radan Lenc. K vidění nakonec celkem bylo deset sérií, v ní rozhodl Zbyněk Irgl. Oceláři berou dva body.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos (HC Oceláři Třinec): Bylo znát, že se potkaly týmy, kterou jsou tabulkovými sousedy. Věděli jsme, že Boleslav v posledních zápasech dokázala bodovat, je to nepříjemný soupeř. Mrzí mě, že ve druhé třetině jsme neodskočili na výraznější vedení, neproměnili jsme pár samostatných nájezdů, naopak soupeř nemilosrdně trestal naše chyby. Bylo cítit silnou motivaci boleslavských kluků, kteří kdysi hráli za Třinec. Remíza byla zasloužená a jsme rádi za výhru v nájezdech, které jsou vždy vabank. Těší mě síla našeho kolektivu.

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Přijeli jsme do Třince s velkým respektem. První třetinu jsme odehráli velmi dobře, bohužel skórovat se nám nepovedlo. Druhá třetina byla na začátku v režii domácích. Vážím si toho, že jsme vyrovnali, protože když Třinec doma vede, moc týmů otočit nedokáže. Musím našemu mužstvu složit kompliment, s herním projevem jsme spokojeni. Bohužel druhý bod nevezeme, přestože jsme měli asi čtyři nebo pět mečbolů v nájezdech.