Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dvě trefy kapitána! Oceláři porazili Olomouc!

27.09.2016 · Daniel Ježek, Martin Vavruša
Oceláři v sedmém kole zavítali na led Olomouce. Duel v hanácké metropoli nenabídl žádné gólové hody, dvě přesné trefy kapitána Ocelářů Zbyňka Irgla stačily Slezanům k dalšímu tříbodovému zisku. Hráči s drakem na hrudi natáhli vítěznou šňůru na číslo sedm!
7.kolo, úterý 27.9.2016
Olomouc
Třinec
1:2
Třetiny: 1:0, 0:1, 0:1  Branky a nahrávky: 18. Burian (Jaroměřský) – 31. Irgl (Adamský), 45. Irgl (Polanský, Linhart). Rozhodčí: Šír, Čech – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 391. Střely na branku: 24:23. Zblokované střely: 15:13. Hity: 10:3. Vhazování: 31:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2.  
HC Olomouc: Konrád – Vyrůbalík (C), Škůrek, Staněk, Houdek, Ondrušek, Jaroměřský, J. Galvas – Laš, J. Knotek, Holec – Strapáč, Ostřížek, Eberle – Burian, J. Mikúš, Matai – Jergl, Herman, Fořt.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, L. Galvas, Nosek, L. Doudera – Miloš Roman, Petružálek (A), Martin Růžička – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – Chmielewski, Marosz, Hrňa.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili lépe domácí a už po třiceti vteřinách si připsal první střelu Laš. O chvíli později pálil Ostřížek, Hrubec byl v obou případech pozorný. Vzápětí si dokázali kratší tlak vytvořit také hosté, ale akce Lukáše Galvase ani Rostislava Marosze úspěšné nebyly.

Po devíti minutách a třinácti vteřinách si Olomouc mohla vyzkoušet první přesilovku. V ní se do šancí dostali Knotek a Laš, ani jeden ale Hrubce nepřekonal. Poté byli potrestáni také domácí, když se provinili špatným střídáním. Roth a Růžička pálili na domácí bránu, ale Konrád si mezírku mezi svými betony pohlídal.

Čtyři minuty před koncem domácí hráli další početní výhodu. Olomouc nezačala přesilovou hru nejlépe, sedm vteřin před jejím skončením se však radovala. Vilém Burian tečoval střelu Jaroměřského za Hrubcova záda.

Druhou periodu začali aktivněji Oceláři, ze svého tlaku si ale žádnou velkou šanci nevypracovali. Hráči s drakem na hrudi pokračovali v aktivní hře, odměnou jim byly tři přesilové hry v krátkém časovém sledu. První dvě výhody Oceláři promarnili, hlouček třineckých fanoušků se tak mohl radovat až při třetí přesilovce.

Domácí vypíchli puk Rothovi pouze k Martinu Adamskému a ten Konráda propálil. Puk se ještě zastavil na brankové čáře, ale tam se nejrychleji zorientoval Zbyněk Irgl a pohotově puk doklepl až do sítě.

Olomouc se pokusila rychle vrátit do vedení, nejprve nebezpečně střílel Ostřížek, poté zkoušel před bránou tečovat Eberle, ale ani jeden pokus se neshledal s úspěchem. Na druhé straně se k dorážce před Konrádem dostal Roman, ale domácího brankáře nepřekonal. V závěru si Oceláři vypracovali ještě dvě slibné šance. Nejprve Marosz hledal před bránu najíždějícího Chmielewského, ten ale nedokázal puk zpracovat.

V úvodu třetí třetiny prověřil Hrubce prudkou střelou od modré čáry Knotek, později také Škůrek. Brankář Ocelářů nadále držel vyrovnané skóre. V pětačtyřicáté minutě se hosté radovali podruhé, když se Zbyněk Irgl hbitě obtočil kolem pravé Konrádovy tyče a poslal puk do sítě.

Šanci dostat se zpět do hry dostali Kohouti jedenáct minut před koncem třetí třetiny, když se Irgl provinil podražením. Olomoučtí na Hrubce vyslali několik střel, hostující gólman byl pozorný. Další minuty se nesly v duchu olomouckých nepřesností, které však Třinec nedokázal trestat ani je využít k vytvoření souvislejšího tlaku.

Oceláři mohli své vedení pojistit tři minuty před koncem, Adamský s Polanským ale v přečíslení neuspěli. Domácí se v samotném závěru utkání pokusili o vstřelení vyrovnávající branky, nepomohla jim k tomu však ani hra bez brankáře. Oceláři tak berou další tři body a zapisují sedmou výhru v řadě.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Venera (HC Olomouc): "Dnes to byl zápas, kdy určitě nebudeme hráčům vytýkat nějaký laxní přístup, prostě soupeř byl lepší. Nám vyšla první třetina, ale bylo jasné, že to byla přetahovaná až do konce. Myslím si, že takový zlomový moment byla ta tři vyloučení ve druhé třetině. I když jsme první dvě oslabení ubránili, tak to změnilo hru a pak jsme v té třetí inkasovali. Rozhodující gól, respektive oba ty góly ukázal Zbyněk Irgl, jak je šikovný hráč. Můžeme jen pogratulovat soupeři, ale hráčům nemůžeme nic vytknout, krom těch tří vyloučení."

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Věděli jsme, že domácí hrají doma velice agresivní hokej, snaží se střílet. Myslím si, že v první třetině to bylo znát a možná i po zásluze šli do vedení. Jsme rádi, že jsme od druhé třetiny začali hrát aktivněji a myslím si, že po zásluze vyrovnali. Třetí třetina to byl boj o každý kousek ledu a my měli štěstí, že nám to dnes vyšlo. Celému týmu děkuji za předvedený výkon."