Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři srovnali sérii se Zlínem!

06.03.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Také ve druhém čtvrtfinálovém zápase se Oceláři rychle ujali vedení a do kabin si po úvodní části odnášeli tříbrankový náskok. I když se Zlínu po návratu na led podařilo rychle snížit, více už mu svěřenci trenéra Wojnara nepovolili a srovnali sérii na 1:1.
ČF2, pondělí 6.3.2017
Třinec
Zlín
3:1
MINI WERK ARENA
Třetiny: 3:0, 1:0, 0:0  Branky a nahrávky: 6. L. Doudera (Haman, Kalus), 15. Stuchlík (Kaukič, Lacka), 18. Kaukič (Flok, Stuchlík) - 21. Fryšara (Gago). Rozhodčí: Mrkva - Tošenovjan, Konvička. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 130. Střely na branku: 36:38. Průběh utkání: 3:0, 3:1.  
Hlaváč – Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, L. Doudera, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus
Šimonů – Dluhoš, Jenáček, Váňa, Procházka, Padrnos, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Hefka, Miko, Mikulec, Gago, Karafiát, Strmiska, Stiksa, Horváth

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Ani ve druhém čtvrtfinálovém zápase se na úvodní gól dlouho nečekalo. Po spolupráci s Filipem Hamanem zakončil úspěšně Lukáš Doudera a Oceláři šli do vedení. Vzápětí to mohlo být už 2:0. Kryštof Stuchlík našel z rohu hřiště před brankou stojícího Lukáše Kaukiče, ten ale před odkrytou částí klece kotouč nezasáhl.

A radovat se nemohl ani Kryštof Stuchlík, jenž z první netrefil poloodkrytou branku. V patnácté minutě už se ale Kryštof Stuchlík dočkal a po nahození Lukáše Kaukiče dotlačil puk za brankovou čáru. O chvíli později činily rozdíl mezi soupeři již tři góly. V početní výhodě vyslal prudkou ránu od modré Lukáš Kaukič a jeho projektil s pomocí brankové konstrukce zaplul do sítě.

Pokud první část patřila Ocelářům, druhá byla zcela jasně v režii Zlína. Po návratu z kabin se ševci vrhli do útoku a brzy dokázali snížit, když po přihrávce Michala Gaga poslal kotouč za záda Hlaváče Štěpán Fryšara. Vzápětí ujeli hosté do přečíslení tři na dva, proměnit jej ale nedokázali.

Poté Oceláři svému soupeři nabídli hned dvě přesilové hry v řadě, k další změně na světelné tabuli ale nedošlo. Ve čtyřiatřicáté minutě sáhli třinečtí trenéři po oddechovém čase a poté se jejich svěřencům podařilo uklidnit hru. Více už prostřední část nenabídla a po čtyřiceti minutách tedy platilo skóre 3:1.

Také do závěrečné třetiny vstoupil lépe Zlín, Štěpán Fryšara ale bekhendem z těsné blízkosti minul. O chvíli později se blýskl Patrik Hrehorčák. Slovenský útočník si pohrál s hostujícím obráncem a najel si před branku, k zakončení už se ovšem nedostal. Poté předvedli ševci dva fauly v krátkém čase a museli do tří. Nabídnutou výhodu se Ocelářům využit nepodařilo a v posledních sekundách tedy hosté zkusili hru bez brankáře, k ohrožení Hlaváče ale nedošlo a v sérii je srovnáno.