Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři řádili v přesilovkách a berou tři body!

01.03.2017 · Denisa Jószová, Martina Sikorová
Zápas na ledě Českých Budějovic odstartovali svěřenci trenéra Wojnara skvěle. Už během úvodní části si Oceláři díky využitým početním výhodám vytvořili dvougólový náskok a toto vedení postupně navýšili. Domácí se poprvé prosadili až v závěrečné sekundě a všechny body si tedy odvezli třinečtí mladíci.
45.kolo, středa 1.3.2017
České Budějovice
Třinec
1:6
Budvar aréna
Třetiny: 0:2, 0:3, 1:1  Branky a nahrávky: 60. Tintěra - 5. Kvasnica (Hrehorčák, Hladonik), 8. Hladonik (Kvasnica, L. Doudera), 26. Stuchlík (Kaukič, Flok), 35. L. Doudera (Przybyla), 39. Hrehorčák, 47. Hladonik (Hrehorčák, Haman). Rozhodčí: Horák - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:4. V oslabení: 1:1. Diváci: 176. Střely na branku: 36:45. Průběh utkání: 0:6, 1:6.  
Patera – Tintěra, Svoboda, Farka, Kubeš, Dosek, Michal, Benda, Radoš – Silný, Matys, Doktor, Guman, Sloboda, Tejko, Bárta, Kadilák
Loubal – Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, L. Doudera, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Hladonik, Kalus

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První větší šanci zápasu si připsal Svoboda, jenž se vydal do útoku, ale jeho dobrá střela šla těsně nad branku. Pár vteřin nato se dostali domácí do oslabení a Oceláři svou početní výhodu proměnili, stačilo jim k tomu osm sekund. Třinečtí vyšachovali domácí obranu a po ose Hladonik – Hrehorčák se puk dostal k volnému Michalu Kvasnicovi, jenž otevřel skóre zápasu.

Utekly tři minuty a stav se znovu měnil. Českobudějovičtí opět inkasovali v oslabení. Kvasnica poslal nádherný pas na Jana Hladonika, který si Pateru vychutnal bekhendovým blafákem a poslal Třinec do vedení o dva góly. Snížit mohla formace vedená Doktorem. Ten vyhrál buly na Tintěru, který, ač byl tísněn, poslal puk na Loubala, jenž jej vyrazil nad sebe a domácí kapitán vzápětí trefil puk ve vzduchu, třinecký brankář ale stihl zakročit.

Hosté začali přebírat otěže zápasu, zatímco domácí byli po druhé gólové trefě v jejich síti jako opaření. Největší šanci na vstřelení gólu měl Guman, jenž se prokličkoval až před Loubala, který jeho střelu zastavil.

Zkraje druhé třetiny se dostali Třinečtí do obrovské šance po zaváhání Radoše, ale využít ji nedokázali. Tak se opět prosadili v početní výhodě. Kaukič poslal puk na volného Kryštofa Stuchlíka, který se svou ranou trefil přesně pod víko. Tento gól byl třetím v početní výhodě ze tří, které měli Oceláři k dispozici.

Hosté si dále připisovali nebezpečné šance. Nejdříve se vyznamenal Benda, který odpálil kotouč na poslední chvíli při přečíslení dva na jednoho. Poté se blýskl Patera. Hladonik jel sám na budějovického brankáře, který jeho pokus zastavil. Po chvíli také přišly dvě dobré šance domácího týmu. Nejprve se Sloboda natlačil s pukem před branku, ovšem ten mu v rozhodující chvíli přeskočil hokejku.

Nato Tejko obral hostujícího obránce o puk a jeho střela prosvištěla nad Loubalovou brankou. Znovu se prosadili Třinečtí. Przybyla prokličkoval skrze obranu a jeho pokus Patera zastavil, ovšem na dorážku Lukáše Doudery byl krátký. A Oceláři se prosadili ještě jednou, tentokrát pro změnu v oslabení. Jakub Doktor nabil Patriku Hrehorčákovi, jenž se střelou mezi betony prosadil a poslal svůj tým do pětibrankového vedení.

Velkou šanci měli Oceláři i na začátku třetí třetiny. Po chybě Silného se puk dostal k Hladonikovi, který viděl lépe postaveného Kvasnicu, jenž střílel do odkryté brány, ale Patera se skvěle přemístil a puk našel v lapačce. Motoru se opět povedlo dostat do početní nevýhody. Nejdříve se v oslabení ukázal Guman, ale jeho forhendovou kličku Loubal přečetl a vychytal ho. Tak se opět prosadili hosté v přesilové hře.

Hrehorčák našel volného Jana Hladonika, který krásnou ranou o tyč překonal Pateru. Při další početní výhodě se Oceláři opět radovali, tentokrát ale předčasně. Gól nemohl být uznán, protože hráč, který tečoval puk, ho trefil vysokou holí. Vteřinu před koncem se ještě v oslabení prosadil domácí Roman Tintěra poté, co se dostal do úniku a forhendem zavěsil puk pod břevno.

Ohlasy trenérů

Luboš Rob (HC Motor České Budějovice): Dneska jsme museli respektovat sílu soupeře, který byl dnes lepším týmem. My, při těch hráčských ztrátách, co máme, jsme nebyli schopni se té kvalitě vyrovnat. Gratuluji soupeři k vítězství.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Dneska to byl z naší strany velmi povedený zápas. Myslím, že jsme byli jednoznačně lepší v bruslení, střelbě, zakončení. Můžu klukům jen poblahopřát a doufám, že zítra zopakujeme stejný výkon na Spartě.