Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Přetahovaná s Libercem za dva body!

18.02.2017 · Martina Sikorová
V zápase proti Tygrům inkasovali Oceláři jako první, o chvíli později ovšem v početní výhodě srovnal Adam Flok. Vzápětí třinečtí mladíci ubránili dlouhé oslabení tři na pět, na začátku druhé části ale znovu inkasovali. Také tentokrát se svěřenci trenéra Wojnara dokázali dotáhnout a po gólu Patrika Hrehorčáka otočili průběh na svou stranu. Soupeř srovnal a v čase 56:34 se dostal znovu do vedení. Na tento gól ale odpověděl Ondřej Imrich a duel nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých rozhodl Lukáš Kaukič.
42.kolo, sobota 18.2.2017
Liberec
Třinec
4:5sn
Home Credit Arena
Třetiny: 1:1, 2:2, 1:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 9. Burda (Průžek, Jeník), 23. Starosta (Beran), 40. Burda (Průžek, Klinger), 57. Burda (Jeník, Průžek) - 15. Flok (Kaukič), 33. Kvasnica (Hrehorčák, Hladonik), 37. Hrehorčák (Hladonik, Hrachovský), 58. Imrich (Stuchlík), rozh. nájezd Kaukič. Rozhodčí: Wagner - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 5:7, navíc Starosta (LIB) 10 minut osobní trest za zásah do oblasti hlavy nebo krku a za faul Chluma nařízeno TS (neproměněné). Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 44:38. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 4:3, 4:5.  
Žajdlík (Polášek) - Turek, Klinger, Turský, Benák, Kunst, Korecký, Starosta - Šír, Průžek, Vlach, Beran, Wiencek, Jeník, Nezbeda, Jursa, Kačírek, Burda, Chlum
Hlaváč (Ovčaří) - Hrachovský, Krzak, Janiczek, G. Radzienciak, J. Adámek, Haman, Imrich - Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Hladonik, Kalus

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí mladíci vlétli do utkání aktivně a gólový účet mohli otevřít už po osmnácti sekundách. Ránu kapitána Hamana tečoval těsně před brankou Flok, puk ale zamířil pouze do betonů libereckého gólmana. V deváté minutě se tedy z úvodní trefy radovali Tygři, když po přihrávce Průžka zakončil do poloodkryté klece Václav Burda. Vzápětí museli Oceláři do čtyř a málem inkasovali znovu.

Z těsné blízkosti branky zakončoval Turský, Hlaváč se ovšem ve své brance skvěle přemístil a lapil kotouč. V patnácté minutě už bylo srovnáno. Zpoza domácí klece vyjel Adam Flok, obdržel přesný pas od Kaukiče a zametl puk do prázdné sítě. Následně si svěřenci trenéra Wojnara celou situaci zkomplikovali po vyloučení Kaluse a Kaukiče, dvojnásobné oslabení ale ustáli na výbornou a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu.

Krátce po příchodu ze šaten třinečtí junioři inkasovali podruhé. Střela Martina Starosty se otřela o jednoho z bránících hráčů a zaplula do sítě hostů. Následně Oceláři ustáli další dvojnásobné oslabení a ve třiatřicáté minutě se jim podařilo srovnat. Hrehorčák poslal puk mezi kruhy Michalu Kvasnicovi a útočník s devětadvacítkou na dresu jej s pomocí tyče usměrnil za záda Poláška. O chvíli později už Třinec vedl.

Hladonik našel na levém kruhu Patrika Hrehorčáka a slovenský hráč proti Poláškovi uspěl střelou na přední tyč. Necelou půlminutu před druhou sirénou se ovšem Liberci podařilo vyrovnat. V početní výhodě se do kotouče opřel Václav Burda a napálil puk za záda Hlaváče.

K další změně na světelné tabuli došlo až v čase 56:34. Střelu Jeníka vyrazil hostující gólman pouze před sebe a na dorážku Václava Burdy, jenž zkompletoval hattrick, byl krátký. Svěřenci trenéra Wojnara nic nevzdali a rychle přispěchali s odpovědí. Stuchlík vyhrál buly pro Ondřeje Imricha a třinecký obránce prudkou ranou zařídil prodloužení.

Ani v nastaveném čase o gólové šance nouze nebyla. UŽ po osmadvaceti sekundách mohl rozhodnout Hladonik, který ale z dobré pozice přestřelil. Na druhé straně se do brejku dostal Wiencek, také on ale svou příležitost zahodil a vzápětí dostali další možnost Oceláři. K trestnému střílení se postavil Haman, ani třinecký kapitán ale nedokázal poslat puk do sítě a ukončit zápas. O chvíli později fantastický Hlaváč zastavil brejk Liberce a střelu Starosty a na řadu přišly samostatné nájezdy.

Jako první se rozjel domácí Burda, jenž si ale na Hlaváče nepřišel a střelu Kvasnicy na opačné straně zastavila tyč, která ale v další sérii Ocelářům velmi pomohla. Třinecký gólman nejprve zneškodnil nájezd Jeníka a poté se ke slovu znovu dostala domácí branka. Po střele Lukáše Kaukiče opět zvonila tyč, která ale tentokrát srazila puk do sítě a protože ve třetí sérii neuspěl ani Průžek, bylo o vítězi jasno.