Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři přestříleli Plzeň a berou tři body!

14.01.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Souboj se čtvrtou Plzní nabídl zajímavou podívanou s množstvím šancí na obou stranách. Svěřenci trenéra Wojnara se v devatenácté minutě ujali vedení, indiáni ale rychle srovnali krok. Jako klíčová se tak ukázala prostřední část, ve které se prosazovali pouze hráči v bílých dresech a byť pak soupeř krátce před koncem utkání snížil, víc už mu Oceláři nepovolili a trefou do prázdné branky rozhodli o svém vítězství.
34.kolo, sobota 14.1.2017
Třinec
Plzeň
4:2
MINI WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 2:0, 1:1  Branky a nahrávky: 19. Stuchlík (Lacka, Mach), 25. Kvasnica (Hrehorčák, Kalus), 38. Hladonik (Hrachovský), 60. Przybyla - 20. Vavřička (Kantner, Chalupa), 55. Chalupa. Rozhodčí: Mrkva - Barteček, Ganger. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 39:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.  
Hlaváč – Hrachovský, G. Radzienciak, J. Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus
Krasanovský – Kačena, Staněk, Váchal, Novák, Krystl, Pokorný – Kantner, Stráský, Hanzlík, Vavřička, Pour, Chalupa, Roubal, Kokoška, Vracovský, Roubal, Rubner

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Sobotní utkání odstartovalo v rychlém tempu, zpočátku ale byly k vidění hlavně tvrdé souboje u mantinelu a na první vážnější šanci se čekalo až do páté minuty. Plzeňským hokejistům se podařilo zamknout Oceláře před Hlaváčem, ze silného tlaku ale moc nevytěžili a domácí celou situaci vyřešili vyhozením přes všechny čáry.

Vzápětí hrozil Adam Flok. Útočník s dvacítkou na dresu se v krátkém sledu dostal k dorážce i zakončení z těsné blízkosti, ani v jednom případě se ale třinecký hráč radovat nemohl. A ve střeleckém trápení pokračovali oba soupeři nadále. Matěj Chalupa ranou z první levou tyč třinecké klece o pár centimetrů minul a Daniel Plitko na opačné straně dělovkou od modré pouze protáhl lapačku Krasanovského.

Velmi blízko gólu byl také Vavřička. Hostující útočník zakončoval z těsné blízkosti branky, Hlaváč ale reflexivně vytasil svůj beton a puk do sítě neprošel ani tentokrát. Poté už se ale skóre na světelné tabuli měnilo. Po nezdařeném přečíslení indiánů střílel Jakub Lacka, odražený kotouč si našel Kryštof Stuchlík a usměrnil jej do sítě dříve než stačil Krasanovský reagovat.

Z vedení se ale svěřenci trenéra Wojnara radovali jen krátce. Jen pár sekund před první sirénou se ke střele dostal Matyáš Kantner, Hlaváč puk vyrazil pouze ke své levé tyči a dorážející Jakub Vavřička už byl v jednoduché pozici.

Vstup do druhé části byl v režii Třince. Kryštof Stuchlík dostal skvělou přihrávkou do gólové pozice Jakuba Lacku, slovenský útočník si ale bekhendem na Krasanovského nepřišel. Poté došlo na první vyloučení, kdy byl menším trestem za vysokou hůl potrestán Tomáš Vracovský. Hra v pěti proti čtyřem ale Ocelářům vůbec nevycházela a jediným hráčem, který ohrozil klec Plzně, byl brankář Krasanovský.

Po vyjetí za branku se dostal hostující gólman do potíží a nezbylo mu nic jiného než kotouč zalehnout. Dvě minuty za zdržování hry a tentokrát už hráči Třince nabídnutou možností nepohrdli. Po menším závaru se z dorážky prosadil Michal Kvasnica a Oceláři šli znovu do vedení. Následně dostali přesilovou hru k dispozici také hosté, se svou výhodou ale naložili prachbídně.

Po většinu doby kontrolovali kotouč svěřenci trenéra Wojnara a v oslabení si i vypracovali skvělou možnost navýšit svůj náskok. Kryštof Stuchlík ale po přihrávce Jakuba Lacky z dobré pozice o pár desítek centimetrů přestřelil. A dopřáno nebylo třineckému hráči ani o pár minut později. Útočník s osmičkou na dresu zakončil povedenou akci na jeden dotek střelou do horní tyče a skóre na světelné tabuli se tak neměnilo ani tehdy.

V pětatřicáté minutě měli indiáni skvělou příležitost na vyrovnání, v zakončení do odkryté části branky ale Matyáši Kantnerovi zabránil jeden z třineckých hráčů. A opět se tak ukázalo, že otřepané hokejové pravidlo nedáš - dostaneš, opravdu platí. Po nahození Ondřeje Hrachovského si kotouč před brankou našel Jan Hladonik a z bekhendu jej zvedl pod horní tyč.

Závěrečná dvacetiminutovka odstartovala šancí Patrika Hrehorčáka. Slovenský útočník se po nahození Ondřeje Imricha dostal k zakončení, z těsné blízkosti ale pouze vyprášil betony Krasanovského. Vzápětí hrozila Plzeň. Po ráně Vlastimila Kačeny již byl Hlaváč překonán, třineckého gólmana ale zastoupila branková konstrukce a zachránila Oceláře od inkasovaného gólu.

Hosté poté dostali k dispozici druhou početní výhodu a během ní zamkli Třinec v útočném pásmu. Hráči v bílých dresech ovšem poctivě přistupovali ke svým protihráčům a nedovolili indiánům mnohokrát vystřelit. Necelých šest minut před koncem se ale Plzeň dočkala. Až před branku se protáhl Matěj Chalupa a z těsné blízkosti útočník s osmnáctkou na dresu nezaváhal.

Vrátit Ocelářům dvoubrankový náskok se snažil Jan Hladonik. Hráč se zkušenostmi z Tipsport extraligy se ve velké rychlosti vyhl protihráči, naservíroval puk před odkrytou klec, tam se ale další třinecký hráč k dorážce nedostal. V samotném závěru utkání sáhli hostující trenéři ke hře bez brankáře a to v čase 59:33 potrestal Dan Przybyla, pro kterého už byla prázdná klec lehkým terčem.