Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

V Olomouci junioři neinkasovali a berou tři body!

17.11.2016 · Martina Sikorová, Johan Čáp
Po bezbrankové úvodní části už Oceláři našli recept na gólmana soupeře a v šestadvacáté minutě otevřel skóre utkání Michal Kvasnica. Krátce nato přidali třinečtí mladíci další góly a rázně tak vykročili za tříbodovým vítězstvím, ke kterému čistým kontem přispěl gólman Matěj Loubal.
20.kolo, čtvrtek 17.11.2016
Olomouc
Třinec
0:4
Zimní stadion Olomouc
Třetiny: 0:0, 0:3, 0:1  Branky a nahrávky: 26. Kvasnica (Haman, Hladonik), 31. Kalus (G. Radzienciak, Mach), 32. Kaukič (Flok, Lacka), 44. Lacka (Flok, Kaukič). Rozhodčí: Kubičík - Adamec, Poruba. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 26:40. Průběh utkání: 0:4.  
Pospíšil - Štreit, Hudeček, Spurný, Spálovský, Beutl, Škoda - Janků, Husták, Cach, Říčka, Hajšman, Beier, Macuh, Marek, Tomaník, Jelínek, Jeklič, Kuba
Loubal - Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, J. Adámek, Haman, Imrich - Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinec se hned od začátku zápasu snažil o aktivní styl hry, kdy prakticky Olomouc zpočátku k ničemu nepouštěl. Domácím se však i přes obrovský tlak Ocelářů dařilo většinu pokusů o průnik přerušovat, až na konci páté minuty soupeři povolili.

Lacka si projel skoro polovinu kluziště až k olomoucké bráně, kde však selhal. Svou střelu z bezprostřední blízkosti gólmana Pospíšila totiž poslal jen do ochranné sítě. O chvíli později se do další příležitosti na stejné straně kluziště dostal Kaukič.

Svoji ránu poslal ve výborné výšce nad ledem, těsně nad beton, kde jsou zákroky pro gólmany obzvláště těžké, ale třinecký junior nakonec přece jen netrefil bránu o malý kousek. Olomouc tuto herní část, kdy byla jasně slabším týmem, přežila a mohla se tak konečně soustředit i na vlastní útočné snažení.

První možnost dostala ve dvanácté minutě, kdy byl vyloučen Lacka, avšak tuto přesilovku i díky nepřesnostem nezužitkovala. Krátce po ní se dostal do zajímavé možnosti Tomaník, když se ocitl relativně osamocen za třineckou bránou. Střelou z otočky ale brankaře Loubala neobalamutil.

V sedmnácté minutě se poté Třinec znovu dostal do početní nevýhody, Olomouc se ale ani v této nabídnuté možnosti nijak významně neblýskla. Jedinou výraznou akcí tak byla nepovedená teč Cacha, který se pokusil změnit směr Hudečkovy střely, nicméně tento záměr se mu těsně nevydařil.

První třetina tak skončila nerozhodně 0:0, pět sekund před koncem se k první přesilovce v zápase dostali Oceláři, kteří si tuto početní výhodu přenesli skoro celou do druhé periody.

Úvod druhé dvacetiminutovky patřil jednoznačně Třinci, který ji začal už zmiňovanou přesilovkou. Lacka se ani ne osm sekund po úvodním buly dostal do velikánské příležitosti, když se prodral kolem mantinelu. Jeho projektil ale v poslední okamžik vystihl brankář Pospíšil ramenem, kterým puk poslal do ochranné sítě.

Za pár okamžiků se v další gólovce ocitl Flok, jenomže puk se mu v nejnevhodnější moment svezl z čepele a z vyložené pozice tak pálil jen do obránce, který se stačil díky jeho zaváhání přesunout. Oceláři tuto přesilovku sice nevyužili, ale hned v té další se poprvé radovali z branky.

Haman po rychlé kombinaci z první vypálil od modré a jeho pokus těsně před olomouckým gólmanem ještě tečoval Michal Kvasnica. Pospíšil se sice ještě stačil přesunout, ale nakonec přece jen poprvé inkasoval.

Kohouti byli první brankou viditelně zaskočeni, ale přece jen se pokoušeli ještě o odpověď. Největší možnost na srovnání tak měl Macuh, jenomže svůj dlouhý samostatný únik do brankového konce nedovedl. Loubal mu kličku oproti svým čtyřem obehraným spoluhráčům vystihl.

Do šance tak mohli jít hosté. Po dlouhém přehrávání olomoucké pětice se pokusil Jan Kalus o nahození před bránu, kde se však nikdo z jeho spoluhráčů nenacházel. Domácí beci si však puk sami nešťastně ztečovali do sítě, což bylo nakonec z celkového pohledu nejzásadnější.

Olomoucká hra po této akci dost upadla. Toto potvrdil za půldruhou minutu Lukáš Kaukič, jenž svižnou kličkou překonal brankáře Pospíšila a zvyšoval už na 3:0.

Do třetí dvacetiminutovky vstoupila Mora aktivně, jenomže to svěřencům Petra Fialy v konečném součtu k ničemu nebylo. Oceláři totiž znovu zařadili vysoké otáčky a obléhali Pospíšilovu bránu všemi možnými způsoby.

Haman sice nejprve při tomto tlaku neuspěl, když mu jeho pumelici olomoucký brankář vytěsnil maskou do ochranné sítě, za minutu však Třinec přece jen slavil. Čtvrtou branku zápasu totiž dokázal vstřelit po rychlém přečíslení Jakub Lacka, který tak zvýšil už nyní bohatý zisk kanadských bodů v produktivitě celé soutěže.

Po dvou minutách od inkasované branky Olomouci přece jen svitlo světlo naděje, Imrich byl totiž po stažení Beutla vykázán sudími na trestnou lavici. Domácí tým sice následně zahrál asi svou nejpovedenější početní výhodu, jenže ani to nakonec k brance nevedlo. Obrana Ocelářů v čele s brankářem Loubalem si při všech těžkých momentech poradila.

Na konci pětapadesáté minuty se Třinec mohl znovu prosadit, a to v početní výhodě. Radzienciakovu střelu od modré totiž Pospíšil vyrazil jen před sebe, kde už na odražený puk číhal Lacka, nicméně olomoucký brankář proti jeho dorážce předvedl špičkový zákrok, a třinecká radost se tak napopáté nekonala.

Po skončení své přesilovky se ještě Oceláři dostali do další zajímavé příležitosti, když se Cihlář ocitl před poloodkrytou bránou. Irglovu přihrávku však nakonec nevyužil, když se nedokázal trefit do poskakujícího puku. Do sirény oznamující konec třetí třetiny se již nic významného nepřihodilo a Třinec tak mohl slavit sedmou výhru v řadě.