Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři v derby promrhali dvoubrankový náskok a prohráli

01.10.2016 · Martina Sikorová
Sobotní večer patřil v tréninkové hale juniorskému derby. Třinečtí mladíci sice inkasovali jako první, poté ale třemi brankami otočili průběh zápasu. To ovšem bylo z jejich strany bohužel vše. Ve zbývajícím čase už se prosazovaly jen Vítkovice a rozhodly tak o svém vítězství.
10.kolo, sobota 1.10.2016
Třinec
Vítkovice
3:4
MINI WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 2:1, 1:3  Branky a nahrávky: 33. Kvasnica (Irgl, Kalus), 36. Hladonik (Kofroň), 43. Hladonik (Kofroň, Hrehorčák) - 24. Baláž (Toman), 45. Blaško (Krenželok, Toman), 50. Kurovský, 59. Kurovský (Spratek). Rozhodčí: Mrkva - Bojda, Mikler. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 116. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 4:3.  
Loubal – Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, Doudera, J. Adámek, Haman, Imrich – Kaukič, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus
Daňa – Šendera, Krenželok, Veřmiřovský, Weintritt, Mrowiec, Gabrhelík, Malík – Hartmann, Spratek, Blaško, Kurovský, Raška, Malina, Toman, Moravčík, Baláž, Kmošek, Kosina

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První velké šance se diváci v tréninkové hale dočkali až v deváté minutě, kdy od hrazení napálil puk na vítkovickou klec Irgl a Daňo se musel ve své brance hodně natahovat, aby jej vyrazil mimo. Následně se nemohl radovat ani Lacka.

Slovenský útočník zakončoval z prostoru mezi kruhy, kotouč ovšem nakonec jen proletěl nad brankou hostů. V samotném závěru úvodní části se pak nedokázal prosadit ani Kofroň, jenž se ocitl nehlídaný před vítkovickou brankou a do kabin se tak odcházelo za bezgólového stavu.

V čase 23:26 už se ovšem skóre na světelné tabuli měnilo. Po střele Tomana se Loubal dostal mimo svou klec, na dorážku Jozefa Baláže již byl krátký a Vítkovice tak šly do vedení.

Ovšem ne na dlouho. Po přihrávce Kaluse se z prostoru před brankou prosadil Michal Kvasnica a bylo srovnáno. Krátce nato už Oceláři vedli.

Povedenou individuální akcí se blýskl Jan Hladonik, jenž se od mantinelu prokličkoval až před branku a střelou přes obránce překvapil Daňu.

Poté si ale třinečtí mladíci vybrali velkou dávku štěstí. Puk hned několikrát poskakoval před poloodkrytou klecí domácího týmu, do sítě ale neprošel a Oceláři tak odcházeli do kabiny s jednobrankovým vedením.

Pod další vývoj zápasu se následně podepsaly přesilové hry. Jan Hladonik nejprve zužitkoval přihrávku Kofroně a navýšil vedení svého týmu, za hosty pak rovněž z početní výhody snížil Ján Blaško prudkou ranou hned po vhazování.

V padesáté minutě už bylo vyrovnáno. Po chybě třinecké obrany se do brejku podíval Daniel Kurovský a z něj překonal Loubala. Vzápětí ovšem domácí gólman svůj tým výrazně podržel, když se ve svém brankovišti neuvěřitelně roztáhl a zastavil další gólovou šanci Ridery.

Když už to vypadalo, že duel dospěje až do prodloužení, udeřily Vítkovice. Hned po vyhraném vhazování propálil Loubala Daniel Kurovský a byť to pak svěřenci trenéra Varadi zkoušeli v šesti, vyrovnat se jim už nepodařilo.