Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři oplatili Olomouci předchozí porážku!

24.09.2016 · Martina Sikorová, Zuzana Spurná
Po nevydařeném zápase proti Kometě zavítali junioři na led Olomouce, kde si hned v úvodní části vytvořili dvoubrankový náskok. Domácí poté sice snížili na rozdíl jediné trefy, o pár minut později ovšem Oceláři znovu odskočili a z Hané si tak přivezou tři body.
8.kolo, sobota 24.9.2016
Olomouc
Třinec
1:4
Zimní stadion Olomouc
Třetiny: 0:2, 1:1, 0:1  Branky a nahrávky: 27. Horák - 6. Lacka (Bartko, Jašek), 14. Hladonik (Hrehorčák, Kvasnica), 38. Cihlář (Janiczek, Mach), 44. Lacka (Bartko). Rozhodčí: Vaněk - Blaha, Novák. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 58. Střely na branku: 28:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.  
Pospíšil (Sonnek) - Štreit, Spurný, Spálovský, Kališ, Beutl - Zabloudil, Cach, Říčka, Horák, Podlaha, Beier, Macuh, Marek, Tomaník, Jelínek, Jeklič, Šťastný, Kuba
Loubal (Ovčaří) - Hrachovský, Janiczek, Bartko, J. Adámek, Haman, Imrich - Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Plitko, Jašek, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Kalus

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Už ve čtvrté minutě měli Olomoučtí pořádné štěstí. Oceláři totiž hned na začátku začali potvrzovat roli favorita a cpali se do branky. Po jedné takové akci zůstala část olomoucké klece odkrytá, Pospíšila ale částečně zastoupil Podlaha, který proti střele z mezikruží skočil do branky.

Oceláři se však brzy radovali z první branky, když nepohrdli nabídnutou přesilovou hrou a už v šesté minutě poslal Třinec do vedení střelou z hranice levého kruhu Jakub Lacka. Chvíli na to mohli Třinečtí přidat další branku, když se do útoku vydali Plitko s Machem. Prvně jmenovaný našel dobře postaveného Macha, který ale trefil jen přesouvajícího se Pospíšila.

Necelé dvě minuty na to ohrožovali olomouckou branku Hrehorčák s Hladonikem, jejich přihrávku těsně před domácí svatyní ale zachytil Beier, který rychle otočil hru. O chvíli později to z mezikruží zkoušel Kalus, jeho střelu ale zvedl nad olomouckou klec Jelínek.

Ve čtrnácté minutě se hosté radovali podruhé, když zmatku před olomouckou brankou využil Jan Hladonik. Snížit náskok hráčů s drakem na dresu mohl Šťastný, na kterého zapomněla hostující obrana. Olomoucká čtyřiadvacítka ale mířila jen do chráničů připraveného Loubala.

V patnácté minutě se hezkou akcí blýskl Janiczek, který téměř v samostatném úniku rozhýbal Pospíšila, stáhl si puk k pravé tyči a zkoušel jej procpat mezi tělem olomouckého brankáře a konstrukcí branky. Domácí strážce svatyně se ale nenechal zmást, roztáhl se přes většinu brankoviště a všechny skulinky ucpal.

Ve dvacáté čtvrté minutě se nadvakrát snažil procpat puk za Loubala Kuba, olomouckému útočníkovi se ale nepodařilo prostrkat kotouč z levé strany až za brankovou čáru. Chvíli na to se ale Hanáci dočkali snížení, a to dokonce ve vlastním oslabení.

Jiří Horák se pokusil překvapit hostujícího maskovaného muže střelou z mezikruží, Loubal se ještě pokusil kotouč ve zmatku před brankou zastavit holí, ten ale skončil až v síti.

Půl minuty na to mohl srovnat Šťastný. Olomoucký útočník mohl střílet do odkryté branky, Loubal si ale pomohl faulem a domácího forvarda podrazil. Ve třicáté šesté minutě chybovali Oceláři v rozehrávce, puk se dostal až ke Kubovi, který nabral rychlost a chtěl Loubala překvapit střelou nad lapačku, mířil ale trochu vedle.

Třinečtí si ale v zakončení vedli o něco lépe. Během šesti minut nejprve prostřelil Pospíšila Dominik Cihlář, šest minut na to mířil podruhé v utkání přesně Jakub Lacka. Hanáci se snažili ještě reagovat na inkasované branky, třígólové manko už ale dotáhnout nedokázali.