Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři doplatili na nezvládnutý začátek druhé třetiny

23.09.2016 · Martina Sikorová
Po první části prohrávali svěřenci trenéra Varadi o pouhý gól, to už ovšem v jednadvacáté minutě neplatilo. Během necelé minuty Oceláři inkasovali hned dvě branky a byť pak vzápětí snížil na 2:4 Kaukič, víc už se Ocelářům nepodařilo.
7.kolo, pátek 23.9.2016
Třinec
Kometa Brno
2:6
MINI WERK ARENA
Třetiny: 1:2, 1:3, 0:1  Branky a nahrávky: 9. Stuchlík (Jašek, Kalus), 24. Kaukič (Jašek) – 9. Havlát (Horký, Kratochvíl), 18. Horký (Kratochvíl, Mikyska), 21. Ferda (Novák), 22. Jajcay (Hasoň, Čejka), 32. Hasoň (Čejka), 60. Ferda (Kratochvíl, Furch). Rozhodčí: Koziol – Ganger, Vengřín. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 87. Střely na branku: 37:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:6.  
Ovčaří (22. Loubal) – Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Plitko, Jašek, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus
Dostál – Trnka, Slabý, Furch, Sedláček, Král, Mikyska – Novák, Havlát, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Horký, Mlynář, Hroudný, Kratochvíl, Ferda, Jajcay

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První velkou šanci viděli diváci v tréninkové hale již v úvodní minutě. Po nahození Mlynáře od modré se o dorážku pokoušel Novák, brněnský útočník ale na ležícího gólmana domácího týmu nevyzrál.

Vzápětí zahrozili Oceláři. Flok se obratně protáhl až před Dostála, po zakončení třinecké dvacítky ovšem puk pouze proskákal brankovištěm. O pár minut později se již ale skóre na světelné tabuli měnilo po teči Roberta Havláta.

Kometa se ovšem z vedení radovala jen velmi krátce, už o necelou minutu později zvedl puk pod horní tyč Kryštof Stuchlík a začínalo se od začátku.

V osmnácté minutě se z rychlého protiútoku prosadil Luboš Horký a hosté tak odcházeli do kabiny s jednobrankovým vedením.

Krátce po startu druhé části náskok Brňanů ještě vzrostl. Po chybě Ocelářů nejprve zvýšil na 3:1 Radim Ferda a hned vzápětí se z mezikruží prosadil Andreas Jajcay, jenž vyhnal Ovčařího z branky.

O pár minut později se podruhé v utkání prosadili hráči v bílých dresech, to když v početní výhodě napálil puk do Dostálovy branky Lukáš Kaukič.

Chvíli na to už mohl činit rozdíl mezi oběma týmy pouhý gól, Mach ale z těsné blízkosti kotouč do sítě nedostal. Nedáš? Dostaneš. Hráči Komety byli v dvaatřicáté minutě velmi důrazní v brankovišti a mohli tak oslavit již pátý gól, jehož autorem byl označen Jan Hasoň.

V závěrečné dvacetiminutovce pak nejprve Hladonik složil k zemi brněnského Ferdu, Hroudnému pak vyloženou šanci ukradl Loubal a v devětapadesáté minutě následně padl poslední gól utkání, když se do prázdné třinecké branky trefil Radim Ferda.