Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři doplatili na nepovedený začátek třetí části

09.09.2016 · Martina Sikorová
V utkání proti kohoutům inkasovali Oceláři jako první, v šestatřicáté minutě ovšem srovnal Stuchlík a do poslední části se tak šlo za stavu 1:1. Svěřenci trenéra Varadi ale poté v rozmezí pěti minut inkasovali dva góly a trefa Hladonika už tak znamenala pouze snížení nepříznivého stavu.
3.kolo, pátek 9.9.2016
Třinec
Olomouc
2:3
MINI WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 1:0, 1:2  Branky a nahrávky: 36. Stuchlík (Hrehorčák, Haman), 50. Hladonik (Kofroň, Janiczek) – 6. Spurný (Galvas, Marek), 43. Zabloudil (Spálovský), 45. Říčka (Škoda, Beier). Rozhodčí: Škach – Bojda, Mikler. Vyloučení: 5:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 97. Střely na branku: 39:22. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.  
Hlaváč (26. Ovčaří) – Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, J. Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Plitko, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus
Sonnek – Hudeček, Spurný, Spálovský, Galvas, Beutl, Škoda – M. Zabloudil, Říčka, Horák, Podlaha, Beier, Macuh, Marek, Tomaník, Jelínek, Jeklič, Šťastný, Kuba

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Jako první měli velkou šanci ke gólu Hladonik s Kvasnicou, když prvně jmenovaný vyvezl puk po pravé straně a před brankou ho posílal doleva Kvasnicovi. Pospíšil ale jeho střelu vyrazil horní částí hole.

Ve třetí minutě zůstal na pravém kruhu nikým nehlídán Flok, jeho tvrdou střelu ale Pospíšil zkrotil mezi betony. O chvíli později se puk odrazil před Hrehorčáka, který zůstal sám před Pospíšilem. Spálovský mu ale skočil do střely. Netrvalo dlouho a z první branky se radovali hosté.

Galvas to zkusil z nápřahu z levého kruhu, Hlaváč puk vyrazil, kotouč se dostal až na modrou čáru k Lukáši Spurnému, který jej poslal pod horní tyč, a využil tak nabídnutou přesilovku.

O pár minut později si početní výhodu zahráli i domácí a dlouho drželi Olomouc pod tlakem. A kohouti měli velké štěstí, střela jednoho z Ocelářů mířila do odkryté branky, těsně před ní se puk ale zastavil a Spurný jej stihl odpálit pryč.

Na druhé straně pak měl velkou šanci Kuba, který si srazil puk ze vzduchu, prokličkoval před Hlaváče a chystal se vystřelit, po kolizi s jedním z domácích ale skončil na ledě.

Na začátku druhé třetiny Oceláři ještě dohrávali přesilovku a Radzienciak to zkusil od modré. Jeho střelu ale Pospíšil vyrazil. O chvíli později se puk odrazil z rohu kluziště k Beierovi, olomoucká šestnáctka se zkusila protáhnout mezi třemi hráči, nedostala se ale k zakončení podle představ, a puk proklouzal brankovištěm.

Při hře čtyři na čtyři to pak nadvakrát zkoušeli Haman s Hladonikem, trefili ale jen bránící hráče. Pět minut před koncem prostřední části dostal od Macuha dobrou přihrávku Podlaha a stál sám před třineckým gólmanem, do střely mu ale na poslední chvíli strčil hůl jeden z bránících hráčů.

Po několika dorážkách se nakonec radovali ze srovnání Oceláři, když na Pospíšila vyzrál Kryštof Stuchlík. Hanáci si pak dlouho zahráli v oslabení, to ale zvládli ubránit. Poté se o slovo znovu přihlásil Marek, který dostal dobrou přihrávku, ani tentokrát si ale na třineckého brankáře nepřišel.

Ve čtyřicáté třetí minutě zkoušel své štěstí střelou z levého kruhu Zabloudil, překonat gólmana se mu ale nedařilo. Matěj Zabloudil pak ale svou nepřesnou mušku napravil, když vyzrál na třineckého brankáře střelou zblízka.

Netrvalo dlouho a na olomoucké střídačce se znovu slavilo, když mířil přesně Patrik Říčka. Třinec poté viditelně zabral a Kohouti s ním měli velký problém.

Třinečtí nakonec svůj tlak proměnili v další gól, když puk zřejmě ze vzduchu srazil až do branky Jan Hladonik, víc už se ale Ocelářům nepodařilo a z výhry se tak radovali hosté.