• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Oceláři v sobotu hostí Fribourg-Gottéron

Po tvrdé čtvrteční hokejové lekci od Växjö touží Oceláři v Champions Hockey League znovu najet na vítěznou vlnu, ale ani v sobotu do WERK ARENY nepřijede snadný soupeř. Do Třince míří Fribourg-Gottéron, přední tým švýcarské ligy. Utkání má úvodní buly v 17:00, přímý přenos vysílá Sport 1.

Pořádně zamotaná může být základní skupina Champions Hockey League z pohledu Ocelářů, pokud by se jim v druhém domácím utkání za sebou nepodařilo bodovat. Po čtvrteční tvrdé hokejové lekci od švédského Växjö proto třinecký tým touží zabrat. Jenže ani v sobotu jej nečeká snadný soupeř, švýcarský Fribourg-Gottéron se do WERK ARENY v rámci Ligy mistrů vrací po třech letech.

Utkání má úvodní buly v 17:00, přímý přenos vysílá Sport 1. Permanentkáři mají na zápas vstup zdarma, zároveň svůj lístek mohou uvolnit do volného prodeje. Ten probíhá on-line, v den zápasu budou dvě hodiny před úvodním buly otevřeny také pokladny WERK ARENY.

Oceláři ve čtvrtek nastoupili bez zraněného Miloše Romana a chyběl také hlavní kouč Zdeněk Moták, kterého v týdnu skolila viróza. A bohužel z pohledu slezského celku na ledě nebyly znát ani problémy soupeře, který do Beskyd ze Švédska málem vůbec nedoletěl a po technických problémech na jeho letadlu musel být začátek zápasu o hodinu odložen.

Švédové v Třinci dominovali, předvedli velmi kvalitní výkon. "Byla to vysoká hokejová škola," mínil dokonce třinecký útočník Libor Hudáček. Výsledná prohra 1:3 mrzí i proto, že Oceláři ve snaze postoupit do vyřazovacích bojů ještě stále potřebují sbírat body. Jedna domácí výhra z domácího dvojzápasu by přišla vhod.

Na rozdíl od Švédů, Fribourg z frankofonní části Švýcarska do Třince dorazil již s denním předstihem. Tým, který má stejně jako Oceláři ve své identitě draka, má navíc velmi slušnou formu. V Lize mistrů bodoval zatím ve všech třech zápasech, padl jen jednou, a to až v nájezdech na ledě norského Storhamaru. Porazit dokázali anglický Sheffield i rakouský Klagenfurt. Čistě papírově tak Oceláři zatím budou pro Gottéron nejtěžším protivníkem.

Na soupisce Fribourgu najdeme českého útočníka Dominika Biniase, česká stopa zároveň figuruje také v realizačním týmu. Dlouholetým asistentem trenéra ve Fribourgu je bývalý český reprezentant Pavel Rosa. Pro fanoušky budou ale jistě zajímavá také jména obránce Raphaela Diaze nebo brankáře Reto Berry, švýcarských reprezentantů. Čtrnáctou sezonu v kariéře dres Fribourgu obléká také Andrej Bykov, jehož otcem je Vjačeslav Bykov. Bývalý trenér ruské sborné, který je sám jednou z legend švýcarského klubu a má pod stropem BCF-Areny dokonce vyvěšený dres.

Fribourg v minulé sezoně švýcarské ligy obsadil na konci základní části druhé místo, v semifinále nestačil na pozdějšího vicemistra z Lausanne, kterého Oceláři dokázali v minulém týdnu porazit.