• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Oceláři rozhodli vyrovnanou partii famózní třetí třetinou!

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 14. 9. 2024
Champions Hockey League
7 : 3

(1:1, 1:1, 5:1)

WERK ARENA

HC Fribourg-Gottéron

Oceláři dvakrát v zápase prohrávali. I tak byl po čtyřiceti minutách stav nerozhodný. Fribourg-Gotterón vzdoroval až do třetího dějství. Právě tam ale Oceláři udeřili hned pětkrát a o osudu zápasu bylo rozhodnuto. Dvěma brankami se prezentovali útočníci Daniel Kurovský a Michal Teplý, tři kanadské body má na svém kontě teprve 18 letý Petr Sikora. Oceláři přetlačili Fribourg-Gottéron a získávají tři veledůležité body.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 15. Kurovský (Čacho, Hrehorčák), 32. Teplý (Sikora, Addamo), 52. Addamo (Teplý, Nedomlel), 55. Teplý (Hudáček, Sikora), 56. Kurovský (Hrehorčák, Adámek), 60. Sikora (Adámek), 60. Cienciala (Hudáček, Kundrátek) – 1. Gunderson (Sörensen, Wallmark), 23. Dorthe (Schmid), 58. Mottet (Wallmark, Sörensen). Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Ondráček, Lhotský. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 352. Střely na branku: 37:20. Střely mimo: 36:19. Zblokované střely: 15:19. Hity: 3:1. Vhazování: 25:27. Průběh utkání: 1:1, 1:1, 5:1.

HC Oceláři Třinec

Kacetl – M. Adámek, Jank, Kundrátek, Nedomlel, Mrtka, Smith, Haman, Zbořil – M. Daňo, Cienciala, L. Hudáček – Kurovský, P. Vrána, Hrehorčák – Addamo, Sikora, Teplý – Dravecký, Čacho, Wałega.

HC Fribourg-Gottéron

Rüegger – Gunderson, Jecker, Sutter, Borgman – Sörensen, Wallmark, Mottet – Didomenico, De la Rose, Rathgeb – Streule, Schmid, Dorthe.

Neuběhlo ani 48 hodin a WERK ARENA už znovu hostila další utkání, tentokrát si cestu do haly pod Javorový našel švýcarský Fribourg. Oceláři se i nadále museli obejít bez svého hlavního lodivoda Zdeňka Motáka, kterého opět na lavičce nahradili jeho asistenti Malík s Raszkou. Prabídnou situaci ovšem museli řešit hostující trenéři. Ti totiž měli k dispozici jen jednoho brankáře, šest obránců a sedm obránců. I tak ale k utkání hosté nastoupili.

Přestože měli hosté značně omezenou soupisku, byli to právě oni, kteří hned z prvního útoku vstřelili branku. Nenápadné nahození od modré z hole Ryana Gundersona skončilo až v síti. Kacetl na tento kotouč přes hradbu těl vůbec nereagoval. Domácí mohli posléze srovnat, blízko k tomu měl Adámek, kterému se v pravé části útočného pásma otevřel prostor, trefil ale jen Rüeggerovu vyrážečku. Pak sebral kotouč ve středním pásmu Čacho, který poslal puk do jízdy pro Smithe, střela kanadského obránce skončila na zadním plexiskle. Obrovskou šanci pak zahodil Addamo, kterému vrátil kotouč Sikora, urostlý francouzský útočník ovšem nedokázal kotouč nadzvednout nad beton Rüeggera.

Po trochu klidnější pasáži přišla přesilovka Třince, Borgman seknul Adámka a byl odeslán na trestnou. Síly na ledě se ale hned po necelé minutě srovnaly, Kurovský byl vyloučen za držení. Fribourg ve své přesilovce předvedl hezkou kombinaci, na jejímž konci byl na levém kruhu Rathgeb, ten se k zakončení dostal hned dvakrát, nejdříve jeho pokus zblokoval Nedomlel, ani napodruhé nemusel domácí brankář zasahovat, jelikož střela mířila vysoko nad horní tyč. Pak si Oceláři připravili nádhernou gólovou akci, Hrehorčák zavezl kotouč do pásma, počkal, až si Čacho sjede mezi kruhy ze střídačky, slovenský útočník zamíchal s kotoučem a bekhendem předložil puk pro Daniela Kurovského, který číhal na zadní tyči a zametl puk do odkryté branky. Dvě minuty před první sirénou se ve slotu objevil polský snajpr Wałega, jeho střela vypadla Rüeggerovi, ale k dorážce se Dravecký nedostal.

Hostům se podařilo skórovat i na začátku druhé dvacetiminutovky, Jan Dorthe si dojel volný puk u levé tyče a Kacetl nestihl zareagovat. Navíc byl v témže čase vyloučen Cienciala za sekání, hosté si ale vážnou příležitost v početní výhodě nevypracovali. Naopak prozatím jediný střelec Ocelářů Kurovský mohl přidat druhou branku, když byl osamocený mezi kruhy, jeho střela ovšem minula brankové zařízení. Poté byl vyloučen De La Rose za nedovolené bránění a domácí tým šel do přesilovky. Daňo hledal připravenou hůl Ciencialy v předbrankovém prostoru, skvěle zakročil Rüegger betonem. Po dobrém čtení hry ujel do situace jeden na jednoho Sörensen, dva Oceláři se k němu rychle stáhli a nedovolili mu zakončit.

Zajímavě se puk zpoza brány dostal až do předbrankového prostoru, kde puk dojel Sikora, který puk zadovkou přenechal Michalu Teplému, jenž už byl úspěšný a dostal touš za Rüeggera. Záhy mohl přidat další branku Hudáček, k tomu se ale kotouč po Ciencialově přihrávce nedostal. Oceláři pak převzali otěže zápasu a byli daleko nebezpečnější, po Kundrátkově nahození zkoušel puk tečovat Sikora, zase byl proti beton hostujícího brankáře. Pak se připomněla i ofenzivně laděná první formace Fribourgu, Wallmark si vyměnil kotouč se Sörensnem, první jmenovaný zakončoval z bezprostřední blízkosti, ale Kacetlovu klec přestřelil. V poslední minutě druhé periody předvedli Oceláři zámek v útočném pásmu, ale unavená pětice švýcarského týmu se držela zuby nehty.

Třetí třetina začala parádou v podání Sikory, ten nabral kotouč za brankou a zkoušel puk zasunout pod horní tyč, na poslední chvíli mu ale některý z hostujících hráčů klepl do hole, arénou to jen zahučelo a Sikora si za tento sebevědomý kousek zasloužil potlesk diváků. Poté zahrozili hráči Fribourgu. Mottet ovšem vyřešil brejk dva na jednoho mizerně, Adámek mu vypíchl puk a tak z nadějného přečíslení nic nebylo. Poté přišel další útočný výpad v podání Fribourgu-Gottéron. Wallmark zavezl puk do útočné třetiny, přibrzdil si a dlouho váhal, co s kotoučem, nakonec se rozhodl pro střelu zápěstím, ta ale orazítkovala jen zadní plexisklo. Chvíli nato zase manšaft zpod Beskyd zvýšil obrátky, Čachova ani Draveckého teč ale nedoputovaly do sítě. Adámek pak našel střílenou přihrávkou na zadní tyči volnou hůl Hudáčka, teč slovenského forvarda ale přeletěla branku Rüeggera.

Tlak Ocelářů pokračoval a Teplého střelu z osy hřiště ještě hostující brankář vyrazil, na dorážku Justina Addama už byl Rüegger krátký. Pár minut poté přišel další gól Ocelářů. Postaral se o Michal Teplý, kterého zadovkou zpoza branky nádherně našel Hudáček. A o pár minut později to bylo pro hosty ještě horší, jako uragán vletěl do útočného pásma Daniel Kurovský, jenž prokličkoval mezi několika bránícími hráči a poté překonal Rüeggera střelou nad vyrážečku. A to pořád nebylo všechno. K odpovědi na tři vstřelené góly Ocelářů se dostali hráči Fribourgu-Gottéron, kteří využili chybné rozehrávky domácích a ve slotu se bekhendovou střelou nad lapačku prezentoval Killian Mottet. Za špatné postup při vhazování byl poté vyloučen Wallmark. V přesilovce Cienciala nabil Adámkovi na modrou, Rüegger byl připraven. Pak ovšem šla na led druhá přesilovková formace a ta už udeřila. Petr Sikora zamíchal s kotoučem na hokejce na pravém křídla a poslal střílenou přihrávku do předbrankového prostoru a puk se od nohy hostujícího obránce odrazil do sítě. A Třinec ani tak neměl dost. V následujícím střídání zpracoval puk na pravé straně David Cienciala a poslal jej na bližší tyč a Rüegger musel lovit kotouč posedmé v zápase z brány.

V konečném součtu tedy Oceláři 7:3 Fribourg-Gottéron.