• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Krátký odpočinek, pak tvrdá práce: Oceláři se připravují na náročný týden

Pár dnů volna na odpočinek od hokeje i načerpání fyzických sil přišlo vhod, navzdory reprezentační přestávce už je ale tým Ocelářů znovu v tvrdém zápřahu: Třinec čeká náročný hokejový týden, začíná už v pondělí na ledě Hradce Králové.

Základní část hokejové Tipsport extraligy míří do finiše, hrát se bude o poslední body: Také Oceláři před sebou mají jasný úkol, udržet akutální čtvrtou pozici a zajistit si v závěru sezony přímý postup do čtvrtfinále.

O tom, jak úspěšná tahle mise bude, možná výrazně napoví už následující týden. Rozjezd po reprezentační přestávce bude nesmírně rychlý, Třinec v následujících sedmi dnech odehraje čtyři utkání. Poprvé Oceláři nastoupí už v pondělí v dohrávce na ledě Hradce Králové. 

"Volno nám přišlo vhod, byli jsme celkem rozbití," řekl hlavní trenér Zdeněk Moták po pátečním svižném tréninku. "Po prohrách byla v kabině i neveselá nálada, kterou jsme si lehce spravili výhrou ve Vítkovicích a doma nad Kladnem. Teď jsme měli tři dny pauzu a já doufám, že si hráči během ni odpočinuli a také vyčistili hlavy," doplnil kouč k reprezentační přestávce. 

K dispozici během ní nemá jen trojici hráčů, v národním týmu České republiky je obránce Jakub Jeřábek, na Slovensko odcestovali Miloš Roman a Patrik Hrehorčák. 

"Od pondělí do neděle nás čekají čtyři utkání, máme před sebou těžký týden. Hrajeme navíc třikrát venku, budeme tedy poměrně dost cestovat, takže budeme muset ve volných dnech i dobře nakládat se silami. Vždycky chcete být v tabulce v popředí, do konce základní části zbývá osm kol a my bychom (v nich) chtěli získat dostatek bodů k tomu, abychom postoupili do čtvrtfinále play off," řekl třinecký trenér. 

Oceláře v příštím týdnu čekají zápasy v Hradci Králové, v Liberci a v Litvínově, doma se představí pouze v pátek znovu proti Hradci. Při pohledu na tabulku je jasné, že zejména zápasy s Hradcem a Libercem, nejbližšími tabulkovými konkurenty, budou nesmírně důležité: Tím spíš, že právě s Mountfieldem Oceláři hrají hned dvakrát a poprvé už v pondělí. 

Jak na Hradec, tak na Liberec mají Oceláři aktuálně náskok čtyř bodů. Bílí Tygři mají odehráno o zápas víc. 

"Forma Hradce v posledních dnech stoupá, udělali nějaké změny a trejdy, historicky jsou velmi dobře bruslivým mužstvem, mají dobrého gólmana, jsou silní vzadu. Určitě to budou těžké zápasy," řekl Moták s tím, že Oceláři udělají všechno proto, aby v nich uspěli.