• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Svižný trénink v Bratislavě: Oceláři si osahali led na Tehelném poli

Velmi příjemně překvapeni byli třinečtí hokejisté po prvním tréninku na ledě pod otevřeným nebem. V Bratislavě na Tehelném poli si dali necelou hodinu dlouhý, ale o to intenzivnější trénink.

Třinečtí Oceláři maji za sebou večerní trénink na fotbalovém stadionu na Tehelném poli, kde v pátek nastoupí proti Kometě v extraligovém utkání pod širým nebem. Na kluzišti lemovaném zatím průhlednými mantinely strávili necelou hodinku v intenzivní zátěži. Po tréninku si hráči na ledě zabruslili také se svými partnerkami a dětmi. 

Většina týmu byla z podmínek, které se slovenským organizátorům velkolepé akce podařilo připravit, velmi příjemně překvapená. Pozitivně hráči hodnotili nejen zázemí a prostorné šatny, ale také velmi slušnou kvalitu ledu. "Je to moc fajn, podmínky tady pro hokej jsou dostačující. Aréna je krásná, její zázemí skvělé. Otázka je, jak to bude vypadat zítra s kvalitou ledu, jak se puky budou odrážet od nových mantinelů. V tomhle to bude možná nezvyklé," řekl trenér Zdeněk Moták. 

"Vypadá to tady fantasticky. Je vidět, že si na tom dali pořadatelé záležet a že to bude výborná akce," řekl také spokojený brankář Marek Mazanec. "Pro gólmany bude největší problém osvětlení, hlavně po úpravě ledu se to dost lekne a není moc vidět. Kluci budou muset zítra hodně blokovat," smál se Mazanec a poukázal na fakt, že na rozdíl od zimních stadionů na hráče budou v pátek reflektory zářit ze střech okolních tribun. "Když se dostane puk do části, kde se lesknou světla, budu muset zavřít oči a doufat, že mě trefí," dodal Mazanec. 

Jeřábek: Specialista na open air

Velmi příjemně překvapen byl v Bratislavě po tréninku také obránce Jakub Jeřábek, největší specialista na utkání pod širým nebem v třineckém kádru. Hokejovou klasiku zažil jak před šesti lety v Brně, tak o pár let později v Ottawě při svém angažmá v NHL. "Nečekal jsem, že tady bude tak dobrý led. Samozřejmě, že tady puk trošku skáče, ale to je venku normální," řekl Jeřábek. 

Sám ještě po tréninku neměl jasno, jak se na zábas vybaví. Někteří Oceláři si zkoušeli už během tréninku na tvář malovat pruhy pod oči, které by měly zjemňovat odraz světla. Co se týče oblečení, vzhledem k relativně teplému počasí nebude třeba žádné speciality vymýšlet. Jak někteří vtipkovali, je v Bratislavě větší teplo než na některých starších stadionech v Česku. 

"Já ještě vyzkouším ty pruhy pod očima a pak se rozhodnu, jestli to má nějaký význam nebo jestli to je jen dekorace," usmál se obránce a hned zdůraznil, že podstatné je v pátek předvést dobrý výkon. "Leží nám tady na ledě stejné tři body jako v každém jiném extraligovém zápase a my si je budeme chtít sebrat," řekl Jeřábek.

Moták: Velká bitva o tři body

S tréninkovou jednotkou byl ale spokojený hlavní kouč Moták, hráči dostali zabrat. "Potřebovali jsme si osahat led, mantinely a taky osvětlení, které tady svítí z boku. Proto jsme tady jeli o den dřív, dát si kvalitní trénink v podmínkách, ve kterých sehrajeme taky zápas," řekl Moták. 

Oceláře při tréninku sledovalo několik desítek novinářů, kamer a fotografů. Už jen z toho bylo poznat, jak mimořádné utkání s Kometou bude. "Rád bych, abychom si to s fanoušky užili. Ale užívat si to můžeme až po zápase, protože tady chceme uspět a chceme hrát dobrý kvalitní hokej. Očekávám velkou bitvu o důležité tři body," doplnil Moták.