• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Vše je připraveno: Tehelné pole se těší na příjezd Ocelářů

Třinečtí Oceláři nastoupí poprvé ve své historii k extraligovému utkání pod širým nebem, jejich domácím prostředním bude pro exkluzivní událost bratislavské Tehelné pole. V nádherné fotbalové aréně na Slovensku je vše připraveno.

Bude to zápas, který se nesmazatelně zapíše do kroniky třineckého hokeje. 

Úřadující trojnásobní šampioni Tipsport extraligy nastoupí poprvé ve své historii k extraligovému utkání, které se na počest dávných hokejových tradic odehraje pod širým nebem. Dějištěm dohrávky 18. kola Tipsport extraligy s Kometou Brno je Národní fotbalový stadion na Tehelném poli v Bratislavě. 

Třinečtí Oceláři se na stadionu představí jako domácí celek, součástí utkání bude i bohatý doprovodný program. 

Stadion na Tehelném poli s kapacitou 22 500 diváků byl otevřen v roce 2019, jedná se o nejmodernější fotbalový stánek na Slovensku, kde své domácí zápasy hraje SK Slovan Bratislava a samozřejmě také slovenská fotbalová reprezentace. Extraligové utkání mezi Oceláři a Kometou bude součástí víkendového programu Kaufland Winter Hockey Games 2023, který slovenští organizátoři pořádají u příležitosti oslav sto let od založení hokejového klubu HC Slovan Bratislava. 

O ledovou plochu položenou na trávníku se stará speciální chladící technologie z Německa, která dokáže zabezpečit kvalitní led až do teploty +15 stupňů Celsia. Ledová plocha prošla prvním zatěžkávacím testem ve čtvrtek, v poledne se na ni nejprve odehrála extraliga slovenského dorostu, následně si na ní zatrénovali jak hráči Komety tak Ocelářů.

Pro všechny fanoušky je potřeba dodat, že prakticky všechna místa na tribunách stadionu jsou zastřešena. Podle aktuální předpovědi,by počasí v pátek v Bratislavě mělo být přívětivé. Teplota vzduchu by se měla pohybovat kolem šesti stupňů, hrozí jen mírné přeháňky. 

Oceláře by v Bratislavě mělo podpořit několik tisícovek diváků, kteří se z Třince vydají na Slovensko po vlastní ose nebo prostřednictvím největšího autobusového zájezdu v klubové historii. Důležitou informací je fakt, že prodejci občerstvení na tribunách Tehelného pole nepřijímají hotovost, platí se pouze bezkontaktně prostřednictvím platební karty nebo mobilních telefonů!

Utkání s Kometou Brno startuje v Bratislavě v 18:30. Přibližně v 17:00, tedy hodinu a půl před úvodním buly, je pro diváky připraveno speciální vystoupení Lukáše Adamce, vítěze Česko-Slovenské SuperStar, v průběhu utkání zazpívá a vystoupí také další úspěšná účastnice soutěže Dominika Mirgová.

Celé utkání i s doprovodným studiem vysílá v přímém přenosu také stanice O2 TV Sport.

V historii samostatné české extraligy půjde o pátý zápas hraný pod širým nebem, ten první se hrál na začátku ledna roku 2011 v Pardubicích, další dva duely hostilo v roce 2016 Za Lužánkami Brno a ten zatím poslední sehrál v roce 2020 Litvínov se Spartou na fotbalovém stadionu v německých Drážďanech.