• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Oceláři trénují individuálně, v týdnu je čeká soustředění v Tatrách

Mistrovské oslavy odeznívají, dovolená skončila. Třinečtí Oceláři jsou ve třetím týdnu tvrdé kondiční přípravy. Hráči se pod dohledem kondičních koučů připravují na novou sezonu individuálně, v následujícím týdnu je ale čeká kondiční soustředění v Tatrách.

Už třetím týdnem se z posilovny třinecké WERK ARENY ozývají zvuky doprovázející tvrdou dřinu profesionálních sportovců, Oceláři z mistrovských oslav a zasloužené dovolené plynule přejeli do nejméně oblíbené fáze sezony: Třinečtí hokejisté už jsou v plné přípravě na start nové sezony. 

Všichni hokejisté mohou trénovat individuálně podle tréninkových plánů, na které dohlíží kondiční trenéři. Někteří tak trénují doma, jiní jako například kapitán Petr Vrána, Vladimír Dravecký, Jan Jaroměřský nebo Daniel Voženílek ale k přípravě každý den používají zázemí třinecké haly. 

Až v novém týdnu se tým poprvé setká kompletní, v neděli Oceláři odjeli na společné kondiční soustředění do Tater, kde budou společně trénovat v náročných horských podmínkách až do konce tohoto týdne. 

"Trénink je pro všechny hráče povinný od 30. května, hráči na začátku přípravy absolvovali testování a budou pod naším dohledem až do 8. července, poté bude příprava na sezonu pokračovat v kombinaci s tréninkem na ledě. Určitě bych chtěl dodat, že suchá příprava probíhá v Třinci celý rok, trénink v posilovně je součástí přípravy na závěr sezony. Poté, co absolvujeme soustředění v Tatrách, se ještě jednou spolu potkáme začátkem července," říká kondiční kouč Ocelářů Marek Gryc.

"Možnost, že hráči trénují individuálně, je cesta, která se nám v minulých letech osvědčila. Někteří trénují se svými kondičními trenéři a ti, co chtějí, mohou trénovat v Třinci spolu se mnou. Komunikuju jak s hráči, tak s jejich trenéry a dohlížím na to, aby jejich trénink měl smysl a navazovala na něj další práce, která nás čeká v dalších měsících. Nemá smysl hráčům nevěřit, jestli se hráč připravil správně, uvidí každý hned v srpnu na prvním tréninku na ledě," usmívá se Gryc. 

Také kondiční trenér Ocelářů má za sebou náročné léto, místo dlouhých mistrovských oslav totiž zamířil do Severní Ameriky na stáž do sportovního centra, ve kterém se připravují také hokejisté z NHL, včetně asi nejlepšího hráče planety Connora McDavida.

"Odjel jsem do Kanady po oslavách asi na tři týdny. Dostal jsem příležitost vidět přípravu hráčů z NHL i nižších kanadských soutěží, byla to forma stáže, kde jsem mohl být součástí jejich tréninku. A to přímo v Torontu pod vedením bývalého špičkového hráče Garyho Robertse," líčí Gryc své zážitky z léta. 

"Byla to obrovská zkušenost a věřím, že vědomosti, které jsem si z Kanady přivezl, předám také hráčům v Třinci. Naučil jsem se tam toho, myslím, spoustu. Zároveň ale muísm dodat, že v tomhle ohledu v profesionálním sportu na tom v Česku nejsme špatně a bylo dobře vidět i slyšet, že v Třinci spoustu věcí děláme dobře. Kondiční příprava sportovce je ale nikdy nekončící cesta k dokonalosti. A těch cest k cíli vede hodně," uzavírá kondiční kouč Ocelářů. 

Zpravodajství z kondiční přípravy A týmu na Slovensku vám budeme přinášet na sociálních sítích i klubovém webu.