• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Nestrašil: Nejde hrát na krásu

Jeden z lídrů týmu je zpátky! Andrej Nestrašil se po těžkém zranění vrátil do sestavy Ocelářů. Ti ve třetím kole Tipsport extraligy nestačili na Kometu Brno, prohráli 1:2 na nájezdy.

Začněme tvým návratem na extraligový led. Stál tě hodně sil?

Čekal jsem, že to bude horší. Neříkám, že jsem se svým výkonem spokojený, ale za posledních osmnáct týdnů jsem dal hodně úsilí do toho, abych se mohl na led vrátit a věřím, že se mi to vrátí.

Jak moc ti během léta chybělo zápasové vytížení, přípravné duely?

Hodně. Já jsem hlavně neměl pochopení pro to, co znamená jít na operaci po sezoně. Kolik práce a úsilí to stojí mimo zápasové období. Po téhle zkušenosti jsem fakt rád, že můžu znovu hrát. Mrzí mě totiž, že jsem měl asi tři týdny zpátky trošku jiné zdravotní trable, které mě zbrzdily. Nebýt těhle trablů, asi bych byl připravený už na první kolo.

O co šlo?

Nejprve covid, pak mi yersinii. To je nějaká bakterie, kterou člověk může dostat ze špatné úpravy masa. Kvůli tomu jsem bral antibiotika a na pár týdnů mě to zpomalilo.

Co bylo při návratu na led nejtěžší?

Neměl jsem moc tréninků s týmem. Dnes v zápase jsem se trápil v herních situacích. Ztrácel jsem kotouče ve chvíli, kdy by se mi to asi jindy nestávalo. Prostě reakční věci. Bude to lepší.

Oceláři nestačili v neděli doma na Kometu Brno, proč?

Soupeř hrál dobře. Na začátku sezony má každý spoustu sil, je to ubojované. Nejde hrát hokej na krásu. Když jsem během zápasu viděl výsledky ostatních mužstev, jen se mi potvrzuje, jak vyrovnaná extraliga bude. Nemůžeme si myslet, že budeme dávat góly do prázdné. Musíme hrát, hlavně na začátku sezony, jednoduše. Začínat od detailů, na kterých chceme stavět.