Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci doma smetli Motor!

06.03.2024 · Martina Sikorová
Na dvě venkovní prohry zareagovali svěřenci trenéra Marka Malíka tím nejlepším možným způsobem, České Budějovice ve WERK ARENĚ smetli sedmi góly! V dohrávce se mladí Oceláři mohli opřít zejména o přesilové hry, hattrickem se pod vysoké vítězství podepsal Michal Rybnikár.
N11, středa 6.3.2024
Třinec
České Budějovice
7:3
WERK ARENA
Třetiny: 3:1, 2:0, 2:2 

Branky a nahrávky: 2. Hladonik (Spaskin), 12. Švančara (Karas, Rybnikár), 14. Rybnikár (Švančara, Holub), 22. Rybnikár (Hladonik, Byrtus), 25. Holub (Řípa), 45. Holub (Švančara, Řípa), 58. Rybnikár (Řípa) – 4. T. Přibyl (Šíma), 41. Hřebejk (Mařík), 52. Hřebejk

Vyloučení: 5:5 Využití: 3:0 V oslabení: 1:0

Diváci: 77 Střely na branku: 37:17

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3, 7:3  

HC Oceláři Třinec: Javorek – Karas, Holub, Kaleta, Byrtus, Niemczyk, Marek – Švančara, Rybnikár, Řípa – Řehák, Hrček, Blahuta – Morcinek, Spaskin, Hladonik – Richter, Makula
HC Motor České Budějovice: Jelínek – Schmied, Benák, Švec – Koníř, Mařík, Hřebejk – Šíma, T. Přibyl, Novotný – Čečetka, Fleischman, O. Přibyl – Havlena, Shrbený, Muška

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Skóre středečního zápasu otevřeli třinečtí mladíci. A to poměrně rychle. Po menším závaru před Matyášem Javorkem se hra přesunula na druhou stranu, kde kotouč do sítě dopravil Vít Hladonik. Odpověď Motoru na sebe ale čekat nenechala. Už po 67 sekundách srovnal na 1:1 Tomáš Přibyl, který zužitkoval přesnou přihrávku Michala Šímy do předbrankového prostoru.

Stejný hráč pak zahrozil i při třinecké přesilovce, v přečíslení dva na jednoho ovšem tentokrát minul. V čase 11:36 už se hrstka diváků ve WERK ARENĚ další trefy dočkala, radovali se domácí! Tvrdou střelu Antonína Karase pod horní tyč přizvedl Robin Švančara. Dvě minuty nato bylo vedení Ocelářů dvougólové, pohlednou kombinaci znovu vytáhl první třinecký útok. Robin Švančara zatáhl puk do pásma, předložil ho do výhodnější pozice Michalu Rybnikárovi a nejproduktivnější hráč domácích se nemýlil. O kontaktní gól se v závěru třetiny mohl postarat Tomáš Přibyl, kterému ale brejkovou situaci značně znepříjemnil vracející se obránce.

Na startu druhé periody hráči s drakem na hrudi svůj náskok ještě upevnili, pomohly jim k tomu přesilovky. Tu první v čase 21:54 zužitkoval Michal Rybnikár nechytatelnou ránou po rychlém přenesení hry. Motor se nepoučil a vzápětí Třinci nabídl další výhodu. Výsledek byl stejný. Dominik Řípa našel přihrávkou napříč středním pásmem rozjetého Davida Lukase Holuba, ten se natlačil před branku a zametl puk do sítě.

Obránce se sedmičkou na dresu se pak mohl dočkat i druhého gólu, když se ve velké rychlosti od vlastní branky dostal až k Vojtěchu Jelínkovi, tentokrát si ale neporadil ani nadvakrát. Hosté se do hry ve druhé části moc nedostali, o čemž svědčí i poměr střel na branku - 14:2 ve prospěch Ocelářů.

Ve třetí třetině se ale hráči Motoru gólu přece jen dočkali, poprvé udeřili už v čase 40:30. Po obkroužení klece zasunul kotouč do sítě Tobby Hřebejk. Následně ovšem hosté znovu faulovali a Třinec trestal. Přesnou ranou od modré se mezi střelce podruhé v zápase zapsal David Lukas Holub. Ránu Kalety z levého kruhu pak zastavila tyč budějovické branky a skóre se měnilo až po akci na opačné straně.

Po rychlém přenesení hry se ve dvaapadesáté minutě podruhé radoval Tobby Hřebejk, který tentokrát pálil ihned po přechodu do útočného pásma. K vidění byl nakonec i hattrick, o který se ve vlastním oslabení postaral Michal Rybnikár. Třinecký útočník těžil z výborné práce napadajícího Dominika Řípy a svou třiadvacátou trefou v letošní sezoně stanovil konečné skóre zápasu na 7:3.