Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Obrat v Přerově zajistil dorostu tři body!

13.01.2024 · Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Marka Malíka za sebou mají úspěšný týden! Po páteční výhře na ledě Pardubic zabodovali Oceláři i proti Zubrům! V Přerově sice hráči s drakem na hrudi inkasovali jako první, v závěrečné části ale dokázali otočit skóre na svou stranu. Dvěma góly se blýskl Michal Rybnikár.
N6, sobota 13.1.2024
Přerov
Třinec
1:3
ZS Přerov
Třetiny: 1:0, 0:1, 0:2 

Branky a nahrávky: 13. Vlk (Koudela) – 24. Rybnikár (Weiss, Švančara), 43. Richter (Hladonik), 60. Rybnikár

Vyloučení: 3:3 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0

Diváci: 128 Střely na branku: 25:35

Průběh utkání: 1:0, 1:3

 
HC ZUBR Přerov: Šejba – Pohanka, Zahradníček, Pala, Mozr, Matyáš, Kočara, Cífka – Frnka, Miklas, Švejcar – Došlík, Koudela, Židlík – Mátl, Brovják, Vyroubal – Vlk
HC Oceláři Třinec: Skácel – Byrtus, Kaleta, Karas, Trnka, Niemczyk, Chalupa – Švančara, Rybnikár, Weiss – Řehák, Řípa, Blahuta – Morcinek, Lazovský, Hladonik – Spaskin, Richter.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí mladíci neměli ideální začátek. Už po 36 sekundách Oceláři nabídli svému soupeři první přesilovku, ta zůstala nevyužita. Přáno nebylo ani Brojvákovi. Přerovský útočník se dostal k odraženému kotouči, zblízka ale pálil příliš vysoko nad. Obzvlášť mrzet pak hosty mohla nevyužitá početní výhoda, krátce nato už totiž Zubři udeřili. Po špatné rozehrávce se k puku dostal Filip Vlk a z prostoru před brankou zvedl kotouč mimo dosah Skácela. O chvíli později se ovšem hostující gólman vyznamenal proti blafáku unikajícího Frnky a na druhé straně tak mohl srovnat Weiss, Šejba se ale proti jeho zakončení přesunul včas. A gólem neskončily ani pokusy Richtera a Hladonika.

Radovat se z první branky mohli Oceláři až v čase 23:05. Po přihrávce Weisse si mezi kruhy nabruslil Michal Rybnikár a přesnou ranou srovnal stav zápasu. Po vyrovnání to byl ale zase třinecký brankář, kdo musel být v pozoru. Sám před hostující klecí se ocitl autor první trefy Vlk, v souboji se Skácelem ovšem tentokrát neobstál. Stejně jako o chvíli později jeho spoluhráč Švejcar. V závěru třetiny pak zahrozili Oceláři, bekhendovému blafáku Řípy ale kousek chyběl a střela Řeháka skončila jen na tyči.

Znovu se tak skóre měnilo až na začátku třetího dějství. Po pádu přerovského hráče se k puku dostal Hladonik, nasměroval ho před branku a tam se tečí prezentoval Adam Richter. Chvíli nato znovu čaroval Skácel, který betonem parádně vykryl bekhendový blafák Brovjáka. V závěrečných minutách sáhli přerovští trenéři ke hře bez brankáře, díky vyloučení Ocelářů měli navíc k dispozici početní výhodu šest na čtyři. Hráči s drakem na hrudi ale svůj těsný náskok nedali, střelou do nehlídané klece navíc v čase 59:42 definitivně rozhodl Michal Rybnikár.