Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Drama se šťastným koncem. Dorost v prodloužení srazil Hradec!

05.01.2024 · Rostislav Niedoba
WERK ARENA hostila v pátek v podvečer další kolo dorostenecké extraligy. Na třinecký led zavítal Mountfield HK, na který Oceláři letos zatím recept ještě nenašli. Tedy až do tohoto souboje.
N3, pátek 5.1.2024
Třinec
Mountfield HK
4:3p
WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 1:2, 2:1 - 1:0 

Branky a nahrávky: 30. Spaskin (Hebar), 47. Weiss (Rybnikár, Hebar), 48. Hebar (Weiss, Byrtus), 63. Trnka (Hladonik) – 22. Studnický (Forejtek, Václavíček), 32. Šedivý (Hendrych, Koklar), 42. Páleník

Vyloučení: 3:4, navíc za faul Karase (TRI) nařízeno TS (neproměněné) Využití: 2:0 V oslabení: 1:0

Diváci: 67 Střely na branku: 35:32

Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3

 
HC Oceláři Třinec: Čelko – Karas, Byrtus, Niemczyk, Trnka, Kaleta, Chalupa - Hebar, Rybnikár, Weiss - Fizek, Řípa, Řehák - Morcinek, Blahuta, Hladonik - Spaskin, Richter
Mountfield HK: Záruba – Forejtek, Studnický, Wališ, Vencl, Pánek, Pavlík – Hendrych, Šichan, Václavíček – Janeček, Páleník, Klíma – Koklar, Hornych, Šedivý – Vítek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

p>První třetina nabídla velmi opatrný hokej, oba celky nastoupily do utkání s velmi důslednou obranou. Několik zajímavých pokusů bylo k vidění na obou stranách, ale takřka všechny z nich letěly na Čelka i Zárubu z poměrně velké vzdálenosti. Oba gólmani navíc na tyto střely moc dobře viděli, takže si jen v prvních dvaceti minutách zlepšovali své statistiky.

Druhá třetina nabídla už mnohem zajímavější podívanou. Všechno načal přesnou ránou ze střední vzdálenosti Karel Studnický, jenž otevřel skóre. O chvíli později mohl ten stejný hráč přidat další gól, ale Čelko ho famózně vychytal. Další možnost dostali hosté v následné přesilovce.

Jenomže právě během ní nečekaně udeřili domácí, když se po samostatném úniku prosadil precizní střelou Myroslav Spaskin. To ukazovala časomíra třicátou minutu utkání. Za chvíli však bylo zase všechno jinak. Hosté zakouzlili v útočném pásmu a Jaroslav Šedivý vrátil Mountfieldu vedení. Oceláři mohli ještě v závěru třetiny vyrovnat, ale Byrtus nevěřícně minul už překonaného Zárubu.

Pokud druhá třetina nabídla zajímavější hokej, tak ta třetí vše dokonale završila. Nejdříve ve dvaačtyřicáté minutě zvyšoval už na 3:1 pro hosty Ondřej Páleník a s Oceláři to vypadalo bledě. Až do sedmačtyřicáté minuty, kdy dostali domácí přesilovku, kterou bleskurychle využil z dorážky Matěj Weiss.

To ale nebylo zdaleka všechno. Hned za pár vteřin totiž Třinec využil další početní převahu, když se důrazem na brankovišti prosadil Andrej Hebar. Najednou bylo vyrovnáno, o osudu utkání musel rozhodnout nastavený čas.

V něm měli šanci domácí díky přesilové hře, ale opravdu gólovou šanci zahodil po trestném střílení Mountfield. A tak Oceláři trestali. První střela Přemysla Trnky ještě zazvonila o tyč, za pár vteřin už ale ten samý hráč zvedal ruce nad hlavu. Třinec bere nakonec z velmi atraktivní bitvy dva body a poprvé v sezóně poráží Mountfield.