Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři srazili Vítkovice šesti góly!

08.01.2024 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci vstoupili do nabitého týdne vítězně! Do sítě regionálního rivala nasázeli mladí Oceláři šest gólů a ovládli i druhé derby v nadstavbové části soutěže.
N12, pondělí 8.1.2024
Třinec
Vítkovice
6:1
Mini WERK ARENA
Třetiny: 3:0, 2:1, 1:0 

Branky a nahrávky: 1. Sikora (Kozlík, Šilar), 6. Bartoš (Šutý, Volas), 19. Šutý (Gerych), 35. Pánek (Bartoš, Kozlík), 40. Šilar (Kozlík, Sikora), 57. Ošmera (Kozlík, Sikora) – 23. Milata (Fojtík, Hanák)

Vyloučení: 6:5 Využití: 2:0 V oslabení: 0:0

Diváci: 60 Střely na branku: 45:37

Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1

 
HC Oceláři Třinec: Skácel – Buják, Horváth, Volas, Holub, Blaha, Ošmera – Kozlík, Sikora, Šilar – Gerych, Šutý, Spěváček – Bartoš, Pánek, Mikula
HC Vítkovice Ridera: Smolka – Puchala, Kalandra, Bialy, Chaloupka, Glos, Man – Štiak, Kovalčík, Tobola – Krejsa, Milata, Fojtík – Chlán, Saxa, Slusarczyk – Muroň, Hanák, Zapletal

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Na první trefu se v pondělím derby dlouho nečekalo. Matěj Kozlík v útočném pásmu zastavil puk, poslal ho na pravou stranu k Petru Sikorovi a ten přesnou ranou rozvlnil síť vítkovické branky už po padesáti sekundách. Chvíli nato si hostující gólman pořádně zavařil sám, když chtěl odehrát kotouč před dojíždějícím Marcelem Mikulou. Při nešikovné otočce si ho ale Jakub Smolka málem nasměroval do vlastní sítě. Do hry se hráči Ostravy mohli vrátit po solidním závaru na třineckém brankovišti, který ale brankář David Skácel ustál.

Oceláři si pak zahráli první přesilovku zápasu, kterou krátce před návratem vyloučeného hráče stihli i využít. Z dorážky se prosadil Jan Bartoš. Na nedostatek práce si nemohl stěžovat ani třinecký gólman, který musel v úvodní dvacetiminutovce likvidovat hned čtrnáct střel soupeře. Na většinu ran ale David Skácel dobře viděl a předváděl jisté zákroky. V závěru třetiny tak Oceláři mohli odskočit už do tříbrankového vedení, důrazem na brankovišti se o to zasloužil kapitán Patrik Šutý.

Do druhé části vstoupily mnohem aktivněji Vítkovice a v čase 22:05 se dočkaly snížení. Třinecký gólman nejprve skvělým zákrokem zastavil střelu Martina Milaty, na dorážku z hole stejného hráče byl ale krátký. O kontaktní trefu se pak mohl postarat Matyáš Hanák, který zůstal zcela sám před domácí brankou. Ostravský útočník ovšem svá mířidla neseřídil přesně. Další ránu Vítkovic pak zastavila branková konstrukce, stejně jako na druhé straně pokus Martina Pánka. Zatímco ve třiatřicáté minutě se třinecký útočník radovat nemohl, v čase 34:28 už zvedal ruce nad hlavu. A to po přesné teči nahození Jana Bartoše. Ještě více upevnit svůj náskok mohli Oceláři v následné přesilovce, místo toho si s ním ale spíše zahrávali. Naštěstí pro ně ovšem Jakub Slusarczyk branku z mezikruží přestřelil. Nedáš? Dostaneš. Pouhých šest sekund před druhou sirénou se střelou do odkryté části klece prosadil Tomáš Šilar a Třinec vedl už 5:1.

Na začátku třetího dějství si Vítkovice zahrály přesilovku, byly to ale ony, kdo málem inkasoval. Vojtěch Spěváček ovšem z brejku na Jakuba Smolku nevyzrál. Šestého gólu se tak Oceláři dočkali až v samém závěru. V čase 56:22 se z rychlého přečíslení při přesilovce prosadil Adam Ošmera, který do sítě uklidil přihrávku Matěje Kozlíka a zpečetil výsledek zápasu na konečných 6:3.