Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost s vítězstvím nad Mountfieldem!

24.01.2016 · Martina Sikorová
Branky si svěřenci trenéra Raszky rovnoměrně rozložili mezi úvodní a závěrečnou třetinu, na poměrně jednoznačném výsledku má ovšem největší zásluhu gólman Radek Ochman, který dnes kryl všech pětatřicet střeleckých pokusů hradeckých hráčů a vychytal tak své první čisté konto v této sezóně.
B11, neděle 24.1.2016
Třinec
Mountfield HK
4:0
WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 0:0, 2:0  Branky a nahrávky: 8. Čmiel (Plandor), 19. Indrst (Michálek), 45. Raška (Korčák, J. Adámek), 58. Raška. Rozhodčí: Koziol – Řezáč, Rychlý. Vyloučení: 8:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 79. Střely na branku: 33:35. Průběh utkání: 4:0.  
Ochman – Bulava, Patlevič, Konderla, Michálek, S. Radzienciak, J. Adámek – Tobiáš Marguš, Raška, Čmiel, Plandor, Peterek, Tománek, Korčák, Indrst, Mikler, Rybnikár, Kvasnica
Dvořák – Řehák, Voňka, Martinec, Junek, Krištof, Duben, Klodner, Kynčl – Soukup, Hladík, Jakubec, M. Síla, V. Síla, Vaňát, Pokorný, Šlaicher, Morong, Růta, Poppel

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Aktivněji vstoupili do nedělního souboje hradečtí dorostenci. Už ve druhé minutě se dostal ke střele z blízkosti domácí branky Poppel, ten ale klec Ochmana nejprve netrefil a u svého dalšího pokusu nakonec ani nevystřelil. Další skvělou možnost měli hráči Mountfieldu v početní výhodě, s tečí Jakubce těsně před brankou si však třinecký gólman poradil a udeřili tak Oceláři, když nahození Plandora usměrnil pod horní tyč Matouš Čmiel.

Vyrovnáno mohlo být po ráně Klodnera v další přesilové hře Hradce, jeho tečovaná střela ale nakonec třineckou branku o pár centimetrů minula. A radoval se hosté nemohli ani po brejku Matěje Síly, jehož zakončení vytěsnil Ochman nad svou branku. A když pak dostali svěřenci trenéra Raszky k dispozici početní výhodu pět na tři a nahrávku Filipa Indrsta si do vlastní sítě srazil jeden z hostů, bylo na třinecké střídačce ještě veseleji.

Prostřední perioda byla na gólové šance ještě bohatější. Už v první minutě se před branku Hradce protáhl Raška, překonat Dvořáka se mu ovšem nepodařilo a Hladík pak krátce nato svou dorážku do odkryté části klece poslal mimo. Snížení se však dorostenci Mountfieldu mohli dočkat po brejku Poppela, únik hostujícího útočníka však výborným zákrokem zneškodnil Ochman a udržel tak svůj tým ve dvoubrankovém vedení.

K dorážce se poté na druhé straně dostal Plandor, po jeho zásahu však puk pouze minul pravou tyč. A radovat se nemohl ani Kvasnica, který se z těsné blízkosti branky netrefil mezi tři tyče. Následně se vyznamenal Dvořák, když lapačkou zastavil prudkou ránu domácího kapitána Michálka a do kabin se tak po druhé části, především zásluhou výborných výkonů obou gólmanů, odcházelo bez jediného vstřeleného gólu.

Třetí třetina jako první nabídla šanci Rašky, jenž zakončoval z těsné blízkosti Dvořáka po přihrávce svého spoluhráče zpoza branky, překonat hradeckého gólmana se mu ovšem nepodařilo. Krátce poté už se ale skóre na světelné tabuli měnilo, když z dorážky dostal puk do sítě Adam Raška. Ve stejné situaci, jen o chvíli později, byli na druhé straně hřiště také hráči Mountfieldu, překonat Ochmana se jim ovšem nepodařilo.

V dobré pozici byl následně Pokorný, který ale prudce letící kotouč do odkryté části klece usměrnit nedokázal. Hosté poté dostali k dispozici již osmou početní výhodu, po oddechovém čase sáhli po hře bez brankáře, což se jim ovšem nevyplatilo, když z obranného pásma trefil prázdnou klec Adam Raška.