Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorostenci porazili brněnský Warrior 4:2!

01.11.2014 · Martina Sikorová
V sobotním utkání se na ledě třinecké haly utkali mladší dorostenci Ocelářů s brněnskými Bojovníky. Třinečtí mladíci si už v první třetině vytvořili rozhodující náskok a ačkoli dvakrát inkasovali, utkání si až do konce pohlídali. Třemi brankami se pod výhru podepsal Dan Przybyla.
14.kolo, sobota 1.11.2014
Třinec
Warrior Brno
4:2
WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 2:2, 0:0  Branky a nahrávky: 3. Kalus (Tománek), 14. Przybyla (Krzak), 24. Przybyla (Michálek, Krzak), 37. Przybyla (Papaj, Najsar) – 26. Macháň (TS), 35. Daněk (Malý, Kormúth). Rozhodčí: Koziol - Orság, Tkáč. Vyloučení: 5:7, navíc za faul Krzaka (TRI) nařízeno TS (proměněné). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 39:19. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.  
Prokop – Adámek, Klocek, Horák, Radzienciak, Krzak, Michálek – Najsar, Korčák, Molin, Raška, Przybyla, Kalus, Plandor, Tománek, Papaj, Indrst, Hladoník, Tobiáš Marguš
Borský – Máca, Daněk, Miloš, Jurnečka, Pípa, Kuchař, Rafaj – Kormúth, Kunst, Blaško, Macháň, Jedlička, Růžička, Karpíšek, K. Dufek, Chalupa, O. Dufek, Malý, Turanský

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Lépe vyšel vstup do sobotního utkání domácím mladíkům, kteří se už ve třetí minutě dostali zásluhou proměněného úniku Jana Kaluse do vedení. O chvíli později a na opačné straně hřiště pak z brejku vychytal Růžičku třinecký brankář. Bojovníci si v první třetině zahráli v početní výhodě, tu ale nedokázali zužitkovat. A tak i druhý gól padl ze samostatného nájezdu, tentokrát se mezi beky protáhl Dan Przybyla a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. A mohlo být pro Oceláře ještě veseleji, Krzak od modré ale trefil pouze pravou tyč brněnské branky.

I druhá třetina odstartovala velkou šancí Ocelářů, v přesilové hře ale nedokázali Kalus s Papajem dorazit kotouč za brankovou čáru. O minutu později už se ale třinečtí mladíci z gólu radovali, když za brankovou čárou skončil pokus Dana Przybyly. Dobrým obranným zákrokem se pak na druhé straně blýskl Klocek, když Turanskému vypíchl kotouč v samostatném nájezdu. A ze svého úniku neuspěl ani Libor Macháň,, byl ale faulován a z nařízeného trestného střílení vstřelil první gól svého týmu.

Pět minut před koncem druhé periody se dostali Bojovníci na dostřel, když rána Vojtěcha Daňka od modré propadla Prokopovi do sítě. Najít odpověď na tento gól ale dokázali mladíci s dráčkem na prsou za necelé dvě minuty, když do odkryté klece zametl puk Dan Przybyla, čímž završil hattrick.

Závěrečná perioda už příliš gólových šancí nepřinesla, za to si ale oba týmy hned několikrát vyzkoušely hru v početní výhodě i nevýhodě. Za zmínku ale určitě stojí krásná individuální akce Rašky, který se protáhl mezi obránci Brna až před Borského, zakončení už ale mladému útočníkovi nevyšlo a gólem neskončila ani otočka Hladonika kolem branky, jelikož se kotouč zastavil pár centimetrů před brankovou čárou. A neuspěl ani Molin, který po přihrávce Hladoníka přestřelil odkrytou klec.