Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Proti Zlínu rozhodlo až prodloužení, vítězný gól vstřelil Patrik Hrehorčák!

27.01.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Pátečnímu utkání dlouho kralovali oba gólmani a první branka padla až ve třiatřicáté minutě, kdy se po parádní akci prosadil Miloš Roman. V poslední dvacetiminutovce vedli Oceláři už 3:1, soupeř ale srovnal a na řadu přišlo prodloužení. To se hrálo pouhých osmatřicet sekund a po úspěšně zakončeném brejku Patrika Hrehorčáka bylo o dělbě bodů jasno.
37.kolo, pátek 27.1.2017
Třinec
Zlín
4:3p
MINI WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 1:0, 2:3 - 1:0  Branky a nahrávky: 33. Miloš Roman (Janiczek), 41. Hrehorčák (Mach, Kalus), 52. Mach (Irgl, Cihlář), 61. Hrehorčák (Michal Roman, Miloš Roman) - 46. Stiksa (Váňa, Padrnos), 53. Václavek (Procházka), 54. Gago (Fryšara, Kotek). Rozhodčí: Mrkva - Bojda, Mikler. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 38:43. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3.  
Loubal – Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, Michal Roman, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Plitko, Miloš Roman, Mach, Flok, Hrehorčák, Irgl, Lacka, Kalus
Šimonů – Dluhoš, Augustín, Váňa, Procházka, Budil, Padrnos, Kolařík – Kotek, Fryšara, Miko, Václavek, Gago, Karafiát, Strmiska, Stiksa, Horváth

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Aktivněji vlétli do zápasu hosté a Loubal se musel mít hned od samého začátku na pozoru. Už ve druhé minutě vytvořili ševci v třineckém brankovišti slušný závar, prostrkat černou pryž do sítě se jim ale nepovedlo. Vzápětí se hosté dostali do přečíslení dva na jednoho a střelu Michala Kolaříka zastavoval domácí gólman betonem. A radovat se nemohl ani Jiří Karafiát. Útočník s třiadvacítkou na dresu se dostal k dorážce, z ní ale pouze vyprášil betony Loubala.

Poté už musel výrazněji zasáhnout také Šimonů, jenž zastavil prudkou ránu Miloše Romana. Hra i nadále pokračovala v rychlém tempu a další šance patřila znovu Zlínu, Michal Gago ale střelou k pravé tyči na Loubala nevyzrál. A nadále se nedařilo ani domácím. Po zadovce Lukáše Irgla zakončoval z těsné blízkosti Daniel Plitko, ani tentokrát si ale puk cestu do sítě nenašel. Následně dostali hráči PSG k dispozici početní výhodu a po jedné ze střel už kotouč směřoval do odkryté branky, na poslední chvíli ale zakročil jeden z Ocelářů.

Neúspěšně skončily také další zlínské akce. Michal Kolařík střelou z první branku Loubala vůbec netrefil a Petr Miko z dorážky nad kotoučem pouze promáchl. Závěr první části ale patřil Třinci. Po ráně Davida Janiczka ovšem dorážel Adam Flok marně a přesto, že během dvaceti minut bylo vysláno hned osmatřicet střel, odcházelo se zásluhou obou gólmanů do kabiny za bezbrankového stavu.

Ve dvaadvacáté minutě se znovu blýskl Matěj Loubal. Po prudké přihrávce napříč pásmem zakončoval jeden ze zlínských hráčů, gólman Třince se ale vrhl na led a zabránil gólu ve své síti. Krátce nato si dobrý zákrok připsal také Šimonů, jenž zlikvidoval střele Adama Floka z těsné blízkosti. Zhruba po polovině utkání se ve skvělé šanci znovu ocitl Adam Flok. Třinecký útočník se řítil sám na branku, poslat kotouč do sítě se mu ale nepovedlo.

V čase 32:40 už se skóre na světelné tabuli měnilo a to po parádní akci Miloše Romana. Slovenský útočník se vydal do individuální akce, projel se mezi soupeři a tváří v tvář Šimonů nezaváhal. Vzápětí mohlo být na domácí střídačce ještě veseleji, Patrik Hrehorčák ale při střele v přečíslení čtyři na jednoho zlomil hůl. V samotném závěru této části zasáhl Jan Dluhoš do obličeje Adama Floka a vykoledoval si menší trest za vysokou hůl.

Jen pár sekund po příchodu ze šaten Oceláři nabídnutou výhodu proměnili. Po přihrávce Matěje Macha střílel z pravého kruhu Patrik Hrehorčák a puk z jeho hole prosvištěl do zlínské klece. Hosté ale vzápětí snížili, když po nahození Vladimíra Váni dorazil puk do sítě Filip Stiksa. Poté se do sebe pustili Jan Kalus s Radimem Budilem a oba kohouti si vykoledovali čtyři minuty za hrubost.

Krátce nato se mohl prosadit Jakub Lacka, slovenský útočník si ale v brejku vylámal zuby na Šimonů. Následně zlínský gólman inkasoval. Lukáš Irgl zavezl puk do pásma, po obkroužení branky přihrál Matěji Machovi a útočník s devatenáctkou na dresu se z levého kruhu trefil přesně nad rameno Šimonů. Poté ale přišly dva slepené góly Zlína a začínalo se od začátku. Petr Procházka těsně před brankou přihrál Janu Václavkovi, jenž snížil na rozdíl jediného gólu a úspěšnou tečí vzápětí srovnal Michal Gago.

Třinečtí trenéři reagovali vzetím oddechového času, ten ale jejich svěřencům příliš nepomohl. Poslední minuty hráli s kotoučem především hosté, vsítit čtvrtou branku se jim ale nepovedlo. Na řadu tak přišlo prodloužení. I do něj vstoupil aktivněji Zlín a po střele Jana Dluhoše musel zasahovat Loubal. Hráči PSG poté vyhráli vhazování v pásmu, o kotouč se ale nechali připravit a tato chyba je stála bonusový bod. Po přihrávce Michala Romana spěchal do brejku Patrik Hrehorčák a svým druhým gólem rozhodl o vítězství Třince.